АБВ се прицели към "Дондуков" 2, но с помощ от партньори

Първанов протегна ръка към БСП и разкритикува остро модела "ГЕРБ"
15 май 2016 12:38,
72
АБВ се прицели към "Дондуков" 2, но с помощ от партньори
Снимка: Булфото, архив

Основната задача на АБВ за настоящата година е спечелването заедно с коалиционните ни партньори на изборите за нов държавен глава. Това заяви председателят на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) и президент на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов в доклада си пред Втората национална конференция на партията.

Още по темата
"Тръгваме на президентските избори срещу модела "ГЕРБ", срещу политиката на настоящия президент, посочи той. По думите му не бива да се допуска един назначен президент да бъде сменен с друг, посочен по същия начин.

В АБВ ще дадем всичко от себе си, буквално от утре, за да може България да има нов президент не само в персонален план, но и като политики и поведение", заяви Георги Първанов.

Според него въпросът за формирането на единна политическа алтернатива се явява ключов за спечелването на президентските избори. "Но хоризонтът на тази коалиционна политика не стига само до есента, нужен е нов стратегически коалиционен проект", посочи Първанов, цитиран от БТА.

"Вярвам, че след 8 май (когато е конгресът на БСП- бел. ред) диалогът в лявото ще бъде рестартиран, но това няма да ни отклони от търсенето на коалиционна формула от центъра", заяви той. По думите му АБВ се утвърждава като ефективен притегателен център за много партии.

"Има само едно нещо, което е по-лошо от нестабилността, това е фалшивата стабилност". Така започна коментарът за управлението на ГЕРБ Първанов.

По думите на му впечатлението за стабилност се поддържа от липсата на алтернатива.

Липсата на ефективност в работата на кабинета е изчерпала лимита на компромисите на АБВ.

Първанов отчете, че АБВ има висок управленски потенциал. По думите му излизането на партията от властта е показала, че управлението не е самоцел.

По думите на Първанов партията му се е старала в продължение на година и половина да бъде социален коректив в управляващото мнозинство.

"АБВ трябва да се върне към изначалната си мисия като Алтернатива на Българското възраждане", посочи още Първанов и допълни, че никога не е страдал от любов към коалиционните упражнения.

Георги Първанов даде и изключително висока оценка за работата на Ивайло Калфин като социален министър. Според него Калфин е най-добрият социален министър за времето на прехода.

Лидерът на АБВ разкритикува останалите министри от кабинета. Според него България е изпуснала своя шанс да бъде енергиен център на Балканите. "Дейността на министрите на външните работи и отбраната носи рискове за сигурността на страната и е вредна за България в стратегически план. В икономиката не се случва нищо. Хаосът в МВР е мащабен и не е по силите на министъра да го овладее", посочи Първанов.

С толкова много пробойни няма как правителството да е работещо и силно, категоричен бе Първанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къш! Противен си, не те щем!
50
3
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
"България е изпуснала своя шанс да бъде енергиен център на Балканите" - за съжаленние така стана, и много политици са виновни за това. Но не и Първанов.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо на тоя дис на снимката му е толкова ниско челото?
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Гоце е гнусен политически Андрешко,подлец,крадец,чугунена кратуна и хотелиер!
47
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Сменил си цвета на косата и политическата нагласа.
46
1
 
7
 
! Отговори
БИВША СОЦИАЛИСТКА преди 7 години
ГОЦЕ И МИЛИОНЕРИТЕ ОТ СТОЛЕТНИЦАТА ИСКАТ ОТНОВО ВЛАСТТА. ВЛАСТ ЗА ПАРИ И НОВИ КАПИТАЛИ. НО, НЕКА ДРУГАРИТЕ ОТ БСП И АБВ ДА НИ ОБЯСНЯТ КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР СОЦИАЛИСТ ? КАК ДРУГАРИТЕ ГЕРГОВ, ДОБРЕВ , ОВЧАРОВ, ЯНКОВ ... И ЦЕЛИЯ АКТИВ НА СТОЛЕТНИЦАТА СТАНАХА МИЛИОНЕРИ НА МЛАДИ ГОДИНИ ? КАК ДРУГАРИ ? С ЧЕСТЕН ТРУД ЛИ ? ИЛИ С КРУПНИ ИЗМАМИ ? БЕЗСРАМНИЦИ НАГЛИ ? ТА НАЛИ ТЕЗИ СЪЩИТЕ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ ИЗБРАХА НИНОВА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП И ТЕ ЩЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СТЕ ВИЕ ? КАПИТ
45
0
 
7
 
! Отговори
:-D преди 7 години
Гоце го замениха достойно, но той още се смята за незаменим.А Калфин вече е губил такива избори. Що ли залагат на куц кон, нямам представа
44
0
 
6
 
! Отговори
:-D преди 7 години
" Алтернатива на Българското възраждане" означава, че има българско възраждане, на което тези се самоопределят като алтернатива. Лично на мен алтернативата от бивши висши функционери на БСП не ми пасва. БСП 2.0 си е пак БСП и нищо повече.Колкото до управленския им потенциал :-D - ха! С електорална подкрепа от 4-5%, какъвто и да ти е потенциалът, той ще си остане нереализиран. Имаха възможност за такава реализация и честно казано Калфин се справи добре, но... сами се отказаха от реалната политика, за да преследват други цели. С високопарни приказки в дълбока опозиция реформи не се правят.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоци,пак ли искаш да водиш бащина дружина? Млад милионер си,синчетата и те са милионери,хотели,спа центрове.Не се ли наяде бе джанъм?
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нискочелият се е разстрастил за власт.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селенжърчето ше купува още един хотел та затова ше се цании за президентин. Там е келепиро. Ама тоя път ХОТЕЛЧЕТО нема да е у кюстендил а на моренцето там да си препича дуп.нцето.
40
1
 
12
 
! Отговори
Толкова е просто преди 7 години
Кога Бг ще се оправи??когато на такива като този му се конфискуват всичките активи, той бъде изпратен до живот в затвора а на неследниците му до 9 коляно бъде забранено да заемат държавни и политически постове.
39
1
 
21
 
! Отговори
ист преди 7 години
Другариге от АБВ тотално се объркаха.Министър Калфин бил най успешния социален министър от правителството.Това значи, че правителството провежда социална политика, заради което АБВ напуска правителството. Излиза че АБВ не са социална партия , а рублажийска. Като част от "социалната" си политика, АБВ самоуволни стотици специалисти. ГОЦЕ, защо ги направи безработни.
38
1
 
13
 
! Отговори
АБьi преди 7 години
Партньори...те са ясни - Газпром и Лукойл...не "енергиен център" а енергиен консуматор и тръба за ***.
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, Гоце, ненаяде се! Още ли хотели иска сина ти? Или внука?
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе този не беше ли се разболял от "окръжност и половина" 3ПР
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоцето много му хареса с едно от три пера да се подписва.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е несериозно и неетично.
33
2
 
21
 
! Отговори
34 преди 7 години
Е ако изберем агент Гоце пак за президент честно ви казвам, няма да сме народ!
32
2
 
18
 
! Отговори
на боклука преди 7 години
Първанов-Гоце,агент на ДС. АБВ - фурнаджийска лопата.