Борисов очерта два пътя: Да строим или да се караме

Премиерът преряза лентата на завод край Кърджали
15 май 2016 18:51,
146
Борисов очерта два пътя: Да строим или да се караме
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов, посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, Раул Данон - собственик и изпълнителен директор на "Теклас холдинг" и кметът на Кърджали Хасан Азис, прерязаха лентата на изградената трета фабрика от завода за каучукови съединения в автомобилната индустрия край Кърджали.

Борисов, който преди 5 години преряза лентата и на втората фабрика, използва случая да се обърне към присъстващите с думите, че има два пътя, единият от които да бъдат строени заводи и разкривани работни места.

Или продължаваме този път на толерантност, приятелство, градим си държавата, развиваме я, или се поддаваме на глупостите да воюваме, да се караме и да не се развиваме, допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че в държавата ще има разум, защото ако големите инвеститори не прогнозират, че в страната има здрави политически партии и стабилност, няма да дойдат.

Борисов посочи още, че "турският холдинг е направил около 100 милиона инвестиции с трите си фабрики край Кърджали, има близо 2 000 работни места и около 13 милиона внесени данъци в бюджета. С тези пари правим пътища, пречиствателни станции", допълни той.

На откриването изпълнителният директор Раул Данон изрази намерение на компанията за изграждане на Изследователски център в България, предназначен изключително за хибридни и електрически коли. За целта се водели разговори с представители на българските институции.

На откриването присъстваха още министърът на транспорта Ивайло Московски, народни представители от ДПС, областният управител Илия Илиев, кметове от региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Логично инвеститорите се насочват към България и отскоро в Сърбия. Делегации на държавите горе канят турските инвеститори като предлагат преференциални условия и всякакви улеснения, а в Кърджалийско или Лудогорието даже изселниците инвестират . Къде пазарна икономика и стратегически инвестиции, къде акъла на крадливите комунисти..само искат да прилапат комисиони и рекет.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШукриAgenta na rusnacite DOGAN e vinoven bratle
56
8
 
1
 
! Отговори
. преди 7 години
за изгорените кюрди.. турците си плащат всяка седмица.. заслужават си го
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mejdu UKRAYNA I TURCIA e podpisano dogovor za vzaimno propizvejdane na samoleti i kosmicheski tehnologii ,bravo
54
4
 
8
 
! Отговори
Шукри преди 7 години
Логично инвеститорите се насочват към Румъния и отскоро в Сърбия. Делегации на държавите горе канят турските инвеститори като предлагат преференциални условия и всякакви улеснения, а в Кърджалийско или Лудогорието даже изселниците не могат да инвестират заради пречките. Къде пазарна икономика и стратегически инвестиции, къде акъла на крадливите комунисти..само искат да прилапат комисиони и рекет.
53
0
 
4
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 7 години
Защо не мислеше така когато съботираше НС
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така наречената "новина" е от публикувана в Стандарт на 10 Май според която ООН е заявила, че били изгорени 100 кюрди. Абсолютни глупости. Това ако беше вярно досега всякакви организации и кюрдски партии щяха да ревнат.
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви кюрди не са изгорени. Какви са тези глупости?Оня ден докато товарят експлозиви на камион се е получил взрив и загинаха няколко терориста. Е, сега какво, аскера да ги обучава как се борави с експлозиви ли? И пак Турция виновна..инак ако мисията им беше успешна щяха да ги взривят сред множество невинни хора...
50
1
 
13
 
! Отговори
Шукри преди 7 години
До ВасилевКак ли? Когато голям инвеститор се подготвя да стъпи на българския пазар например, започват преговори с министерствата и местната власт, да кажем Кърджали, Шумен или Разград. Темите на разговор са подходящ терен, взаимопомощ в построяването на подходяща инфраструктура, демографски анализ на населението- пол,възраст,образование и т.н. С дългата ръка на Доган местната власт изведнъж започва да изисква неизпълними условия и за всички разрешителни ти искат рекет и помощ за ДПС на изборите
49
1
 
2
 
! Отговори
stoian79 преди 7 години
BOIKO JIVKOV PUTIN!.
48
4
 
9
 
! Отговори
Шукри преди 7 години
Откакто Ердоган е на власт в региона се опитаха да стъпят десетки компании в сферата на тежката индустрия, но Ахмед Доган ги спря. Изселници от Кърджалийско, живеещи 3 милионна Бурса държат около 20% от индустриалното производство на града, много пъти се опитаха да открият фабрики за производство на маслени помпи, осветителни тела, климатици, преработка на минерали, автокомпоненти.. Опитаха се да направят Кърджали транспортен хъб между България,Турция и Гърция, но Доган каза НЕ и НЕ.
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако България стане турска губерния ще се оправи икономически и политически само за десетина години.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 71Познавам българи които подкрепяха пкк с каквото могат, даже знам и държава със цигарената фабрика в Хасково подкрепяше контрабандата за да подкопаят и да я ....
45
0
 
6
 
! Отговори
А? преди 7 години
Ама то Кърджали и околията не са вече турски вилает?Кво прави там Боко?
44
1
 
9
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ООООО ЛЕНТАДЖИЯТА В ДЕСТВИЕ. ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО ОТ КОЕТО РАЗБИРА НАШ БАЙ ***, ЗЛОПОЛУЧЕН ПРЕМИЕР НА ИЗСТРАДАЛАТА НИ ДЪРЖАВА.
43
4
 
10
 
! Отговори
Шукри преди 7 години
Да се живи и здрави десетките големи турски компании, които инвестират в турската част на България. България нищо не прави за нас, Ердоган ни помага въпреки рекета на ДПС. Агентите от Русия се опитват по всякакъв начин да спрат и инвестициите, за да обеднее народа още повече..
42
2
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
35% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е ЗАКУПЕНА ОТ ТУРЦИ С ПОМОЩТА НА БОЙКО И ПРОДЪЛЖАВАТ ЯКО
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами да се караме, че от тези строежи бял ден не видяхме
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 57I koy te PITA I ISKA MNENIETO DALI NI ISKATE ILI NE ,NIE SME SI V ZEMITE NA DEDITE SI ZATOVA AKO NE TI OTURVA SVETA E GOLQM ,PATUVAY
39
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
iskal da kaje da kradem ili da se karame