Борисов очерта два пътя: Да строим или да се караме

Премиерът преряза лентата на завод край Кърджали
15 май 2016 18:51,
146
Борисов очерта два пътя: Да строим или да се караме
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов, посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, Раул Данон - собственик и изпълнителен директор на "Теклас холдинг" и кметът на Кърджали Хасан Азис, прерязаха лентата на изградената трета фабрика от завода за каучукови съединения в автомобилната индустрия край Кърджали.

Борисов, който преди 5 години преряза лентата и на втората фабрика, използва случая да се обърне към присъстващите с думите, че има два пътя, единият от които да бъдат строени заводи и разкривани работни места.

Или продължаваме този път на толерантност, приятелство, градим си държавата, развиваме я, или се поддаваме на глупостите да воюваме, да се караме и да не се развиваме, допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че в държавата ще има разум, защото ако големите инвеститори не прогнозират, че в страната има здрави политически партии и стабилност, няма да дойдат.

Борисов посочи още, че "турският холдинг е направил около 100 милиона инвестиции с трите си фабрики край Кърджали, има близо 2 000 работни места и около 13 милиона внесени данъци в бюджета. С тези пари правим пътища, пречиствателни станции", допълни той.

На откриването изпълнителният директор Раул Данон изрази намерение на компанията за изграждане на Изследователски център в България, предназначен изключително за хибридни и електрически коли. За целта се водели разговори с представители на българските институции.

На откриването присъстваха още министърът на транспорта Ивайло Московски, народни представители от ДПС, областният управител Илия Илиев, кметове от региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34A 800 hilqdi koito ne sa pisali narodnostta v grafata norodnost spored teb kvi sa ,te ne sa balgari zashtoto balgarite ne propuskat da si pishat narodnostta ,te sa ili romi ili turci i s tova naselenieto na BG stava 50 na 50 mejdu balgari i ,,drugi,,
37
1
 
5
 
! Отговори
до Су преди 7 години
Турците намаляват не защото емигрират в Турция а в Европа. Както и българите.
36
1
 
3
 
! Отговори
Manuella преди 7 години
Na bibi nema li koi mu filcuva edno chapeau s kichurcheta kosichki otstrani - naish ka sha mu utivat?:-)
35
7
 
5
 
! Отговори
до Су преди 7 години
Турция няма пари за прахосване като вашия Путин. Абсолютни глупости говориш.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците загубиха мерак да инвестират по времето на Станишев и ДПС. Много рушвети искат депесарите - нали са руска партия. Благодарение на ДПС турската фирма Суташ която изнася сирена и кис.млека за Сащ и Ес се премести в Румъния. Иначе се планираше фабриката да бъде в Шумен.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TAKA E PRI BOKO TIKVATA I GAZA ,CHE SI DADE TAM NA REZANITE ,A NIE V VIDIN NAVREMETO PROIZVEJDAXME VSEKAKAV VID GUMI ,A MA NALI NI POSTROI MOST ,CHE ZA KAKVO SANI TEZ GUMI ,A I TECA MOJE DA RABOTI I DA IZPUSKA PARATA V DUNAVA DA PRAVI PODORA CARSKA RIBENA DUNAVSKA CHORBA,KOGA DEDO GOSPOD E RAZDAVAL AKAL BOKO E BIL S VOENNITE POD MOSTA!
32
2
 
5
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Язе предлагам сите да са маанат !
31
1
 
4
 
! Отговори
Baharcho Piperov преди 7 години
Hasancho e kato kuklichka sladak, i Gokcheto i toi.......ama i sladki Bulki si imat! :-)Evalla!:-) Sladka baklava i Rahat lokum Gull...:-):-):-):-)
30
3
 
12
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Аферим Боко, не случайно те вземат с хеликоптер като си на посещение в Истанбул, добър слуга на щатите и на турците си, добре умееш да продаваш народа си докато режеш лентички
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 36, ооооо има, бъди сигурен! Може и процент да има.
28
1
 
9
 
! Отговори
NACO преди 7 години
Преди да изберем единият от двата пътя,трябва да се ЗАПОЗНАЕМ по-обстойно с ОТЧЕТИТЕ на "построеното" и КРАЖБИТЕ извършене ТАМ!!! Не е така ли г-н Борисов? А,спрените от Вас поръчки за какво говорят,а................?????????
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33Тоя пък виж го затъжил се че отварят заводи в страната му. По твойта логика дай да затворим всички предприятия и да умрем от глад за да не замърсяват въздуха и водите
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте вили!Това,каво правят турците,зависи от това,което НЕ ПРАВИМ НИЕ!!!!Все гледаме другите какво ни били направили.АМИ,КЪДЕ СМЕ НИЕ?!!вЕЧНО ЧАКАЩИ НЯКОЙ ОТНЯКЪДЕ ДА НИ НАПРАВИ НЕЩО,хленчещи,мрънкащи,недоволни,все от другите!Разберете,докато не се видим такива,каквито сме и не разберем,че нещата зависят само от нас,а не от руснаци,американци,марсианци и не знам кой си,нищо нмяма да се промени и даже и Тиквун няма да заслужаваме.Вземете и прочетете,какво е писал П.Р.Славейков!!!
25
9
 
9
 
! Отговори
Бай Осман преди 7 години
Още много турски заводи ше се отворят в България.Турските заводи в Русия лека полека затварят както европейските които избягаха от Русия заради слабите продажби. Скоро завода за килими Меринос в Санкт Петерсбург затвори където работеха 300 души Вестел също се отегля от руския пазар турските заводи за ПВЦ дограма също лека полека се отеглят. И някои от тия заводи може да се отворят в България
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да строим и да се разбираме . Увеличи ако обичаш пенсиите не с 5 , а с 50 лв. Къде ги забута тези милиарди .
23
4
 
12
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 20Я ми кажи български заводи отворени със стотици милиони инвестиции и да работят поне хиляда души
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре да се караме, че инак трупаме яки външни дългове 0 баце ко стана с докнодъбнишкия клан?
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов, не разбра ли, че вече никой не те трае???
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво общо има премиер на която и да е държава с един частен завод, та ходи да реже лентата?
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усвояването /краденето/ на пари от еврофондовете в полза на олигархията, мафията и партиини другари е основно занимание на Мутрон. Те и затова са го поставили там. Строежите са с ниско качество, защото трябва да останат пари за крадене . Забелязали ли сте как са обезопасени скатовете в българския и гръцкия участък по пътя през Маказа и гръцкия е по ефтин, е това е. Другата задача на Мутрон е да няма никой наказан от крадците и той се справя отлично и с тази задача.