Борисов очерта два пътя: Да строим или да се караме

Премиерът преряза лентата на завод край Кърджали
15 май 2016 18:51,
146
Борисов очерта два пътя: Да строим или да се караме
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов, посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, Раул Данон - собственик и изпълнителен директор на "Теклас холдинг" и кметът на Кърджали Хасан Азис, прерязаха лентата на изградената трета фабрика от завода за каучукови съединения в автомобилната индустрия край Кърджали.

Борисов, който преди 5 години преряза лентата и на втората фабрика, използва случая да се обърне към присъстващите с думите, че има два пътя, единият от които да бъдат строени заводи и разкривани работни места.

Или продължаваме този път на толерантност, приятелство, градим си държавата, развиваме я, или се поддаваме на глупостите да воюваме, да се караме и да не се развиваме, допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че в държавата ще има разум, защото ако големите инвеститори не прогнозират, че в страната има здрави политически партии и стабилност, няма да дойдат.

Борисов посочи още, че "турският холдинг е направил около 100 милиона инвестиции с трите си фабрики край Кърджали, има близо 2 000 работни места и около 13 милиона внесени данъци в бюджета. С тези пари правим пътища, пречиствателни станции", допълни той.

На откриването изпълнителният директор Раул Данон изрази намерение на компанията за изграждане на Изследователски център в България, предназначен изключително за хибридни и електрически коли. За целта се водели разговори с представители на българските институции.

На откриването присъстваха още министърът на транспорта Ивайло Московски, народни представители от ДПС, областният управител Илия Илиев, кметове от региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
magistrallionation преди 7 години
Бойко вече е започнал да си въобразява ,че е Министър на Китай може би ,или Индия.
77
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
В Великобритания през 2008 се запознах с български турчин от кърджали.Попитах го:-Как е там? Има ли живот?-3 села сме се изселили от там и сега живеем в най-северната част на Ирландия.Работим в ферма за риба която е и фабрика.-Е нали ДПС....-Аз джамии не мога да ям.-.............
76
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета тука коментарите какво излиза. Обясняваш им цивилизовано, че като народ не струват нищо. Те ти приказват колко са велики.
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да изгорят 100 кюрди, да избият милион и половина арменци, и още по толкова гърци и българи. Чудо голямо. Такива новини могат само да зарадват турците. Цял свят разбра само турците реват, че не било вярно. И да ревете и да не ревете всички знаят що за народ сте. Кюрдите им били виновни даже като дишат.
74
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя вече втори мандат заГробва България. Мразиме го колкото турците.
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предпочитаме трети път: ОСТАВКА за теб и цялата ти коч.ина
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kakvo shte kajesh parvo da sprete da kradete ?
71
2
 
9
 
! Отговори
бандит преди 7 години
Ами то тези неща са ясни отдавна.И какво от това.Кучетата лаят,керванът си върви.Скоро ще има избори и пак ще гласувате за тях,така че не се жалвайте толкова.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен98 Баа! Баш пък комузниЗта от Банкя да мачка . Я как смачка другарката си комуниЗтката Мая Манолова. Наивник, комуниЗтически .
69
5
 
19
 
! Отговори
да преди 7 години
чакайте, бе хора тия отвориха 2-3 фабрики на кръст, защото местните в кърджалийско мюсюлманите ще им работят без пари и умряхте от радост :))
68
4
 
25
 
! Отговори
УЖАС преди 7 години
ТУРСКИ ЗАВОДИ,ТУРСКИ ИНВЕСТИЦИИ ,ТУРЦИ ВЗИМАТ ЛЕТИЩАТА,ТУРЦИЯ КУПУВА ЗЕМЯТА НИ,ТУРЦИЯ НИ ПАЗИ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО И ТИКВАТА СЕ РАДВА
67
1
 
6
 
! Отговори
да преди 7 години
в кои своите си инвестират, бе будала всички от ДПС са мултимилионери, а робите им от кърджалийско се блъскат на нивата с тютюна цял живот.. много си прав, че се държат - балъците от кърджалийско със забрадките пак пак ще го държат на Доган
66
8
 
10
 
! Отговори
. преди 7 години
добре, че беше европейската цивилизация иначе турците още щяха да се къпят веднъж на 4 години
65
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Василев 75Я обясни с думи прости къде виждаш намесата на Русия у нас? Щото някак си не я виждам тая намеса, докато югоизточната ни съседка, освен чрез икономическа експанзия, ОЧЕВИДНО се меси във вътршната политика чрез...е сещай се. Да не говорим за задокеанските ни "партньори". Това, че са открили няколко фабрики не ги прави "стратегически инвеститори"! Стратегическите инвеститори ги изгонихме отдавна, щото нещо не подават на рушветчийство, което е обичайно за турците...
64
11
 
10
 
! Отговори
Blitz bg преди 7 години
Айде руски *** трета смяна(от 22:00), вие сте на ход!
63
11
 
10
 
! Отговори
да преди 7 години
турци, никой не ви иска инвестициите инвестиции от всеки друг - от Турция не..!! от 600 години Турция е постоянен враг на българите и това няма да се промени
62
1
 
11
 
! Отговори
Fo23 преди 7 години
"Да строим или да се караме."Я , да си крадем и да не караме!
61
4
 
12
 
! Отговори
Mig-29 преди 7 години
Строиш за богаташите(крадците) , да не си трошат новите за по 50 000 -100 000 бона автомобили !!! За честния и нормален човек го облагаш с данъци и такси. Все по зле ще става , народа се евакуира, умрял от глад и отвратен от случващото се !!!Всички във онзи парламент са една порода !!!
60
3
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
35% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е ЗАКУПЕНА ОТ ТУРЦИ С ПОМОЩТА НА БОЙКО И ПРОДЪЛЖАВАТ ЯКО
59
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бойко! Мачкай комуни3ите!