Нищо ново: Нов играч може да помете всички на вота

Политическо инженерство ще даде на левите президентството
16 май 2016 11:37,
104
Нищо ново: Нов играч може да помете всички на вота
Снимка: архив Булфото

Нов играч може да помете всички останали на изборите, прогнозира пред Bulgaria ON AIR политологът Калоян Методиев. И според Татяна Буруджиева това не е изключено, тъй като българите непрекъснато се доверяват на нови играчи.

"И вляво, и вдясно избирателите бяха дълги години разочаровани. Президентските избори ще се решат от хората, които принципно гласуват и това ще бъде наказанието и вляво, и вдясно, ако наистина се появи нов играч", каза Буруджиева.

Още по темата

Според нея българите непрекъснато се мятат в крайности. "Ние не гласуваме рационално и все смятаме, че някой ще дойде и с магическа пръчка ще оправи нещата", допълни политоложката.

Според нея няма да има предсрочни избори преди президентските избори наесен.

"В ход е политическото инженерство. Онова, което ще се разиграе в следващите три месеца е промяна на властта в президентството, взимане на президентвото от левите и ново коалиционно управление с ГЕРБ още преди Нова година", смята Буруджиева.

"Или хегемонът ГЕРБ ще бъде срутен, или левицата ще изплува. Или пък ще имаме трети вариант - нов човек, нов играч, който да помете всичко това", смята Калоян Методиев. 

Според него ако Георги Първанов опита да се кандидатира за президент отново, то това ще тръгне с външна атака срещу него.

"Единственият им шанс е кандидатура на Ивайло Калфин. Те друга фигура нямат", категоричен бе Методиев по отношение на кандидата на левицата.

Татяна Буруджиева обаче не е съгласна с това твърдение: "Конституционният текст казва два последователни мандата и толкоз. Тоест не може да има трети последователен".

"Смятам, че Първанов има абсолютно право да се яви, категорично не е вярно, че кандидатурата е Калфин", посочи Буруджиева. По думите й БСП е показало колко може да гласува за Калфин и колко би гласувало за него. Според нея не е вярно и това, че левицата нямат други фигури.

"Това политическо инженерство, което се надява точно БСП да донесе определени гласове, с една цел да събори правителството, не може целта на една партия е да срути нещо. Крайно време е да чуем какво ще прави БСП. Самият факт, че е разделена, говори, че партията има да извърви най-малкото път".

На въпрос какво се случва с ГЕРБ и натрупаните проблеми покрай изборното законодателство с патриотите, Калоян Методиев каза, че се развива една атака по линия на това, че патриотите крепят управлението заедно с ДОСТ, което ще е много голям удар и ще ги притисне много сериозно.

"Новото е, че от началото на годината разбрахме, че тази партия води вътрешнопартиен живот. Бойко Борисов през няколко дни е в парламента, за да успокоява парламентарната група. За първи път тази партия има вътреши проблеми", посочи Методиев.

"Там нещата вече не са стабилни, единни, както бяха досега. Според мен това се случва, защото случилото се в БСП също влияе по някакъв начин на тия процеси", каза той.

На въпрос каква е възможната кандидатура на ГЕРБ зе президент, Методиев бе категоричен, че листата им е много къса.

"Според мен Борисов е този, който ще определи кандидата", заяви Буруджиева. - "Възможно е всичко при това положение. До последния момент ще се цакат от всички страни и не защото се страхуват, че ще се окаля единият или другият кандидат, а защото двата основни играча в момента - левицата и десницата - имат много малко време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости.
83
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 92: много наивния: Ти изглежда мислиш гербаджиите за много хитри, а другите полутици - за пълни ***. Това, че ГЕРБ манипулира изборите, е известно. Но всеки тарикат накрая си намира майстора. На времето СДС също бяха спечелили "с малко, но завинаги", а знаем какво стана после.
82
1
 
0
 
! Отговори
Кукувица преди 7 години
До Анонименку ку
81
1
 
0
 
! Отговори
проктър годунов преди 7 години
Тия сегашните ще му таковат метличката на играча,
80
1
 
0
 
! Отговори
!? преди 7 години
Избирателите сме късопаметни ,но все още помни какви се оказаха НОВИТЕ фигури от последните избори--- та явно пак за Цвък Цвък и ББ ще гласуваме
79
0
 
1
 
! Отговори
Бат ви Бойко преди 7 години
Шега на седмицата! ;)
78
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин си е ***
77
4
 
5
 
! Отговори
Много сте наивни! преди 7 години
Всичко отдавна е решено! Не е важно как ще гласува народа, важно е кой брои бюлетините. ГЕРБ ще спечелят и следващите избори, и ББ ще бъде премиер още 4г. (за последно) после ще се оттегли. На по следващи избори пак ще спечелят ГЕРБ, а премиер на вероятно ще бъде Томислав Дончев. (Поне за сега, него го гласят).
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев към Борисов: Бойко, кажи си?
75
3
 
3
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Не се карайте... Президента се назначава от Бойко.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Митко - наивко
73
11
 
6
 
! Отговори
ха, ха преди 7 години
Знае се кой е новия играч: това е, новия играч е ..Учиндолското *** от БТВ! Този ошфорски "бизнесмен" е пореднито изчадие на комунистическо-политичскито инженерство, но тоя път залагат очевидни на куц кон!
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
толкова сме омерзени и отвратени от настоящите и минали политици,че се хващаме на всеки нов с надеждата ,че ще е различен,уви ,той идва от същото място като останалите
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само партии и политици.Държавата на вечните реформи.Не се издържа повече.Само далавери и игрички.Игра предимно в центъра на терена, и така до безкрай.
70
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
новия бареков ще е слави трифонов.балъците да го гласуват са в наличност
69
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От доста време вотът е наказателен. Независимо, че резултатът след такъв вот е по-лош за народа. Мханаха Орешарски заради 1 млрд дълг, а направиха 20. Всеки следващ вкарва страната все повече в икономическа бездна. Затварянето на 3 и 4 реактор беше една голяма грешка. Винаги ще има нещо по-добро, но въпросът е на каква цена.
68
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще перефразирам една песньовка която КАЗВА:"И ще дойде най-щастливият ден когато ВИЕ ще СТЕ далече от мен."Поздравявам всички бг провинциалисти с нея!Когато гинете аз ще съм далеч от вас и ще ви се смея на глупостта.Пожелавам ви да си изберете за лидер още по-глупав от Боко и Славчо.Защото какъвто плебса такъв и "лидера".Вие сте прости селяни и вашите лидери ще са прости селяни.
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега се чудят как да замазват , че правителството ще бъде изметено завинаги .Аз мисля , че милиардните заеми трябва да им пишем поименно - които вземал да връща
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До иван драганов 79Да "даде".......???Бах маа'му, къде дават така та и аз да си взема?!такива като теб трябва да бъдат разстрелвани на мига.Между теб и крадеца НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА.И да взема да мина довечера да опъна жена ти като всичко ще е общо, а?!Левак мизерен провинциален.
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко мЪ интИрИсувЪ....!?!?!?