Диалогът между АБВ и БСП – задължителен

Широката коалиция у нас засега е мираж, смята Калфин
22 май 2016 19:24,
22
Диалогът между АБВ и БСП – задължителен
Снимка: архив, Булфото

Диалогът между АБВ, БСП и други леви центристки формации е задължителен.  Това обяви Ивайло Калфин, член на АБВ и доскоро социален министър в кабинета "Борисов 2" пред БТВ.

Още по темата
Така той отговори на въпроса дали ще бъде номиниран за кандидат на вота през есента. Калфин вече беше кандидат на левицата за президент на предишните президентски избори през 2011 г., за вицепрезидент тогава БСП издигна Стефан Данаилов.

Калфин обяви, че няма лични амбиции и посъветва лидерите на партиите вляво по-бързо да започнат да преговарят, защото време няма.

Той не отговори конкретно на въпроса дали партията му се готви да издигне Георги Първанов за кандидат-президент.

На въпроса възможна ли е по-широка коалиция за предстоящите президентски избори Калфин, уточни, че това се случва в други европейски държави – Австрия, Гърция, но в сегашните условия не му се струва реалистично да се случи в България.

Според бившия социален министър настоящият президент Росен Плевнелиев обяви преди дни, че няма да е кандидат за втори мандат, защото последната седмица са ставали "комични” неща с кандидатурата му. Той уточни, че визира непоисканата подкрепа от ДСБ. Калфин е очаквал подобно решение от настоящия президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Сандьо преди 7 години
До ИВАНОВ, Вие Иванов не знаете ЗАЩО хората плюят по Първанов и Калфин, накратце, единия е мастит ДОНОСНИК и е загробил толкова пари в НИКОМУ НЕНУЖНИ ПРОЕКТИ, другия сладур само до преди година сипеше обиди и квалификации срещу БСП, а сега дайте да говорим, този политик плюе в кладенеца от който СЕГА иска да пие, а митарствата му из БСП , еВРОЛЕВИЦА, НЕЗАВИСИМ, И АБВ е направо жалка, той е за келепира, затова хората не ги харесват.
11
0
 
1
 
! Отговори
Гоненето на кокъла преди 7 години
Диалогът между двете авторитарни личност-Първанов и Нинова разбира се щебъде монолог.Само не знаем чий ще е.И тъй като всеки от двамата ще иска да енегов,да бъдат приети неговите условия,най-вероятно няма да се състои.Хората вече не вярват на "грижата за човека",знаят че тя е за определени кръгове.Висшите партийците са се осигурили(и родата си)до девето коляно.За случайнопопаднали идеалисти място(и блага)няма.Предстои да видим много забавно гонене на кокъла от червените велможи.Чакайте!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП доказа, че е една ялова партия. По точно доказаха го кадрите и. Първо при Луканов - бог да го прости въведоха купонната система както казваха, че ще стане бабите години преди това, после дойде Виденовата зима, след това тройната ламя при Станишев. Колко пъти българина ще търпи - и четвърти път стомна за вода ли да счупите. Не - лъжете се. Няма да ви изтръпи. Дори и да се нароят още нейни клонинги на БСП тя се е превърнала в параван
9
3
 
5
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 7 години
КАТО ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАРИИТЕ МИ СТАНА ТЪЖНО ЗА БЪЛГАРИНА ТОЛКОВА НЕУК И ЗЛОБЕН И ЗАТОВА ЗАДАВАМ ВЪПРОС КЪМ КОМЕНТИРАЛИТЕ ДО ТУК :ЩОМ ЗА ПЪРВАНОВ ПИШЕТЕ ТАКИВА НЕЩА КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ГЕРБ КАТО ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ЛИДЕРА ДО КРАЯ А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КОСТОВ И НЕГОВИТЕ ХОРА ЗАКРИХА ВСИЧКИ ЗАВОДИ И ФАБРИКИ И ОСТАВИХА БЪЛГАРИНА БЕЗ РАБОА ---АЗ СЪМ СЪЩО ПРОТИВ АБВ НО НЕИСКАМ ДА ОБИЖДАМ НИКОЙ СЛЕД КАТО НЕ СЪМ СИГУРЕН В ТОВА ЗАЩОТО ЕДНО НЕЩО КАТО ГО КАЖЕШ ТРЯБВА ДА СИ ВИДЯЛ ЧЕ Е ТАКА А НЕ ПРИКАЗКИ ОТ ПАЗАРА
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментариите и като знам какво ни е дережето , струва ми се че не е да- леч времето , Путин да ни удари и на нас един удар . Дано е само в сферата на по- литиката и икономиката .
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце си направи партия заради пустия кокал, че му се услади осем години. Но никой не гледа с добро око на него. Общо взето, политик икарал мандат на власт по правило е "изгорял".
6
3
 
6
 
! Отговори
аноним преди 7 години
Най - голямото дърво ,гьон сурат, крадец и дувар ,като ГОЦЕ -агента няма в България !!!! Ти го плюеш , той вика - " дъжд вали " !!! Социалният президент ,руски слуга и изменник !!!!
5
2
 
6
 
! Отговори
Тома преди 7 години
Този Първанов - Гоце Тройния шлем и заслужил ловец е за Военен съд За два мандата, кото президент спря модернизацията и развитието на Армията !!!! Спря всички проекти за енергийната независимост на България и плащахме най скъпия газ в Европа !!! И всичко това в услуга на Русия !!! Какво чакат военните прокурори за тази измяна ?????
4
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
Дойдат ли на власт комунистите чака ни глад и мизерия като във Венецуела
3
2
 
5
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Каквото и да направите нито президентски пост, нито власт ще видите скоро, ако не и изобщо. Да ва *** в червените чукундури.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ако се докосне до тази Организирана Престъпна Група съставена от Архара, Пикаещият,Р. Овч., Бригадир Аспарухов и куп други престъпници ще им е за последно преди официално да бъде закрита партията.Тези докараха Баце на власт за да изгонят Станишев.Само за това заслужават 100 години затвор.
1
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
всичко е вьзможно при добро желание вижте какво става в испанияв германия коалицията се разклати покраи бежанците така че може да се издигне лявкандидат но е много трудно в бьлг условия