Ще смени ли Плевнелиев еврокомисаря Георгиева?

Партийни централи номинират тайно кандидати за президенти
Обновена: 2 юни 2016 09:04 | 2 юни 2016 07:00, Анисия Иванова
47
Ще смени ли Плевнелиев еврокомисаря Георгиева?
Снимка: Булфото, архив

Кандидати за президенти се номинират тайно почти на всеки час в партийни централи и кръгове по интереси.

Кой ще е големият играч обаче, все още е неизвестно. Управляващата партия обяви чрез Бойко Борисов, че ще посочи своя кандидат през август. Според източници от ГЕРБ анализи показали, че българите за разлика от политиците и медиите не се вълнуват от президентски избори и затова твърде вероятно е Борисов да посочи своя кандидат дори през септември.

Все по-малки са шансовете това да е Кристалина Георгиева. Запитана дали ще се кандидатира, в Брюксел еврокомисарката ни отговори само: "Не ми задавайте този въпрос до края на юни".

Какво ще се случи тогава? Според източници от Брюксел е възможно Георгиева да направи кариера в Световната банка или в самата Еврокомисия. През последните дни там все по-упорите се коментира, че председателят Юнкер има здравословни проблеми и няма да успее да завърши мандата. Има и друг вариант - Кристалина Георгиева да заеме президентския пост в Световна банка, а новият български еврокомисар да се казва Росен Плевнелиев, пише "24 часа".

Пак в края на юни или по-вероятно до средата на юли и БСП ще има яснота за своята игра за държавен глава. Първо обаче вътрешнопартиен референдум ще изясни дали ще се търси партиец, или популярно име извън БСП.

Сред червените имената не са много, не са и нови - Костадин Паскалев или Стефан Данаилов. Във вторник бившият кмет на Благоевград и царски вицепремиер обяви, че не се чувства подготвен за държавен глава.

Въпреки това Паскалев е най-спряганото име в БСП, казват соцдепутати. Той се върна в челните редици на партията и се споменава като бъдещ заместник на лидера Корнелия Нинова.

Най-избираем според тях обаче е Стефан Данаилов. 73-годишната звезда категорично отказвал президентска кариера заради куп здравословни проблеми.

Всички действия на Георги Първанов показвали, че или ще се кандидатира, или ще изнерви опонентите и накрая от името на АБВ ще пусне все пак Ивайло Калфин. И тук решението ще е до края на юни. За кандидат от левия център се готви и Татяна Дончева.

Реформаторите мълчат и говори само Радан Кънев. От изявленията му пострада президентът Плевнелиев, след като наследникът на Иван Костов обяви, че настоящият държавен глава може да бъде кандидат на реформаторите.

Вдясно се появи и името на още един кандидат-президент - Петър Стоянов, но Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ няма да го подкрепи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Гербераст е сериозен недостатък. Обаче М. Попова става.
23
1
 
7
 
! Отговори
ne,oznaj преди 7 години
Това ще е края на България-тя е поредното .......................?
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров президент.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до тука не виждам избираема личност от Герб? Сталинка е абсурд, фандъкова сама се закопа, Бойко ако се кандидатира и стане президент партията му ще се разпадне до две години, може би ще предложат селянката М.попова, но кой ще я избере. Алтернативите - Калфин е умен, но няма шанс, беше дълог във властта, същото се отнасята и за Първанов, но в по-голяма степен. Паскалев - добри думи могат да се кажат за него, но е неизбираем, защото е социлист. Бате Ламбо е твърде употребяван, пък и и не е добре
20
0
 
21
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Колкото по-некадърен и по-голям навеждач, толкова по-подходящ. Значи има големи щансове за поста.
19
3
 
22
 
! Отговори
зоро преди 7 години
Постът комисар ще е точно за Плeвню - по принцип от комисарите се очаква да са национални предатели и измeкяри - няма по-подходящ! И няма и да му се налага да лъже - антибългарската дейност ще му е част от длъжностната характеристика
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И, сталина, и плювньо. са отвратници!Недопустимо е този да продължи да излага държавата !И без него сме най-абсурдната държава.
17
0
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Ура да живее дебелизма. Тъжна картина, тъжна.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двамата на хумус на 2 метра.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 ЮНИ е ден на децата - Обаче остава открит въпроса за КОИ деца. УСА пропагандата зъмълчава стотиците хиляди деца по света убивани, измъчвани или взимани в робство.Нито един политикан не е заплатил за тези престъпления напротив УСА даже ги поощрява като например Потрошенко пряко виновен за гибелта на 101 деца в Домбас cdn.topwar.ru/uploads/posts/2016-06/thumbs/1464831350_img_9248.jpg (хората с балони 101 пред алеята на ангелите).
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За информация на тези които питат , на снимката няма мъже!
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Гоце и магаре може да е президент!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паскалев и Данаилов ! Единият тотално компроментиран и вече и за кмет го не щат, а другият - немощен пътник! Наистина комунистите освен че нямат идеи, нямат и кадри.
11
0
 
20
 
! Отговори
ха преди 7 години
От трън та на глог....
10
0
 
23
 
! Отговори
ОПА преди 7 години
ЕДНИ И СЪЩИ МУЦУНИ ТОЛКОВА ГОДИНИ ИЗБИРАТ СЕ...ЗАМЕСТВАТ СЕ ВЗАИМНО В НИЩО ПРАВЕНЕ..ПОЖИЗНЕНИ ДЕПУТАТИ И ХРАНЕНИЦИ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега пък Сталинка....
8
3
 
18
 
! Отговори
без разлика преди 7 години
Ако сменят плевела с КриСталина едва ли някой ще усети разликата.
7
4
 
17
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Един изгорял бушон ще смени един друг, още по-изгорял бушон.
6
2
 
18
 
! Отговори
Борисов преди 7 години
Който слушка, ще папка.
5
2
 
13
 
! Отговори
ined преди 7 години
Долу чичовите червенотиквеничета!