Патриотите: Защо отричаме българите в чужбина?

Те отново повдигнаха въпроса за българите в Македония
12
Патриотите: Защо отричаме българите в чужбина?
Снимка: Булфото, архив

Недопустимо е българската държава да отрича българите в чужбина, отсече Юлиан Ангелов от името на Патриотичния фронт.

Поводът за декларацията е, че дирекцията "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието отказвало гражданство на българи от Македония и други държави.

От ПФ искат казусът да бъде решен в най-скоро време и всички преписки от 2013 г. насам, които са били прекратени, да бъдат разгледани отново и да има справедливост.

Според патриотите се отрича правото на хора от Македония, които имат документи и роднини от български произход, български граждани, да получат българско гражданство.

Ангелов посочи, че това им е отредено и от Конституцията, и от Закона за българско гражданство, където ясно е казано, че българите по произход получават българско гражданство по облекчен режим.

По думите му е необяснимо защо на хора от Македония, които имат основание и са българи по произход, им се отказва, а в същото време се възстановява гражданството на турски граждани, които са били лишени от него.

"За нас е учудващо кое застрашава националната сигурност повече", коментира Ангелов.

От групата са имали и разговори за решаване на казуса с министъра и със заместник-министър на правосъдието, но те са били неуспешни.

Ангелов призова премиера Бойко Борисов да реши този проблем, тъй като българите зад граница и техните организации са започнали да реагират масово, че им се отказва правото да бъдат български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
Радио Свободна Европ преди 7 години
"За нас е учудващо кое застрашава националната сигурност повече", коментира Ангелов.Г-Н АНГЕЛОВ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ КОЛОНИАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЛУЖИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НЕГОВИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ?
8
1
 
5
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Какво стана със закона за гласуването. Тези които са близо, например Европейската част на Турция могат а дойдат, но от Канада и САЩ да не казвам Австралия и Аржентина - не е възможно. Трябва Електронно гласуване! Всъщност тези които се припознават като Етнически Българи са по тези места. И точно те са лишени от правото си да гласуват.
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АААА ТАКА - ТОВА ГРАЖДАНСТВО ЩО МИ НАМИРИСВА НА ПРАВО НА ГЛАСУВАНЕ ЗА ПАТРИОТИ ,ОТ ВМРОа-а така ли? Не знам!
6
2
 
5
 
! Отговори
АААА ТАКА преди 7 години
ТОВА ГРАЖДАНСТВО ЩО МИ НАМИРИСВА НА ПРАВО НА ГЛАСУВАНЕ ЗА ПАТРИОТИ ,ОТ ВМРО..
5
6
 
12
 
! Отговори
Ss waffen преди 7 години
Докато ни управлява Герб и антибългарски правителствса така ще бъде , без бунт няма революция без кръв няма свобода.Иначе сме обречени на изтребление и геноцид в собствената си родина.Незабавно закриване на БХК , ДПС , фондациите на Сорос и всичките подобни ***.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти за българите си седнал да мислиш....повдигни въпроса за браковете по сметка......ще легализираме Шри Ланка,Пакистан,Афганистан,....и какви ли още не.....отделно масова се издават паспорти на турци....
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето (огромното мнозинство) от тези "българи"-македонци, не им дреме изобщо за България, а гледат само да докопат паспорта, за да емигрират свободно към Германия.Патриотите или са тъпоумно-наивни или ни правят на ***. Вие си избирайте.
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф, като чуя за тези пишман патриоти които на всяка цена трябва да са в парламента и ми се повдига. Намерете им някакво по-точно наименование.
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата ни вече не е българска,а турско-ромска и българите в Македония сами да решат към кой етнос да се присъединят.