Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива

"Всяка година над 90 млн. отиват само за градския транспорт от държавата"
Обновена: 4 юни 2016 17:24 | 4 юни 2016 14:16, Анисия Иванова
179
Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София.

"Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

Премиерът дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили. Министър-председателят направи това на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София:

"Рекорд за “Гинес“, със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на „Гинес“. Не знам как може да го организира някой", коментира той.

В социалната мрежа Facebook той написа: "Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани.Това написа министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил  след като подкрепи почитателите на марка коли в България, които правят опитат да поставят световен рекорд на „Гинес" за най-дълъг парад от автомобили.

Опитът за поставяне на рекорд се извърши на новооткритата Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София.

"Затова днес посетих наскоро откритата Северна скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона. Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората”, пише още премиерът.

Колоната с коли потегли около 11.30 часа. Целта на организаторите е да се съберат минимум 1000 автомобила "Форд", които да изминат 3.2 км в колона.

Настоящото най-добро постижение е събрало 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 година. Според организаторите още в началото на седмицата в София са се записали 1500 почитатели на форд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз смятам, че е справедливо подземният бос трябва да е в затвора вместо да управлява.
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общото между колорадските и партийно-ном-енкл-атурните бръмбари в САЩ и ЕС е,че имат общ -американски-ген,а разликата е,че първите унищожават само селското стопанство,а вторите -целите икономики,системите на образование и здравеопазване и населението на съответните страни чрез икономически и финансов тероризъм!Да се надяваме,че в близко време териториите им ще бъдат успешно третирани по подходяща технология и то така,че и семето им да изсъхне-както казва народът!
77
1
 
22
 
! Отговори
Баце преди 7 години
Аз не ползвам градски транспортходя на работа със служебна колатака за един месец спестявам 79 леваправете и вие така толкова ли не се сещатеБаце Бойко
76
6
 
10
 
! Отговори
провинциалист преди 7 години
Ей,туй, софиянци оревахте света,че ви увелицили билетчето.А,га цяла България работи за вас,ни ривете,що?Всички "шапки' са софийски,и заради вас в провинцията заплатите са ниски.Елате си в провинцията да живеете с 400-500лв,и да се возите само за 1левче-в едната посока.
75
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на билетите е справедлива, заяви мутрата и се качи на лимузината с държавно гориво.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A spravedlivo li e... Ot 4erni tefter4eta da izlizat inicialite bb..cc , I posle udobno za vsichki zasegnati , da iz4ezne teftercheto...:)))
73
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мухълбоиков кога ще те изхвърлим на бунището
72
14
 
4
 
! Отговори
Кому преди 7 години
Не есправедлива за комуноидите ,искат всичко безплатно и понеже не могат да смятат по аритметика не могат да си купят евтина абонаментна карта. Искаме специален закон за комуноидите. Всичко безплатно, а ако може и пари да дават без да се работи.
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Spravedlivo spored tvoite dohodi !!!
70
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7810012 час ана ден, всеки ден е незаконно. Заплатата е такава каквато си я договориш. Ако си некадъренм, ще вземаш малка заплата. Премиерът не ти е виновен за това.
69
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 7 години
Проблемът не е в цената бе кратуни. Проблемът е в броя монети, с които трябва да се плаща и в автоматите и шофьорите, които не връщат ресто. И няма основателно обяснение изобщо за увеличението.
68
2
 
19
 
! Отговори
Костов преди 7 години
Този Т..пунгер кога се е возил в обществен транспорт, освен в детстното си, когато наистина болшинството автобуси бяха марка Чавдар или Икарус. След това идват пожарникарските автомобили а като началник - някоя жигула, а през мутренските години, едва ли се е качвал на по-малко от Мерцедес. Всички знаем за неговото непреодолимо желание да шофира, вместо шофьорът, на който му плащат и е обучен за всякакви ситуации, но НИЕ нали трябва да покажем че сме над правилниците...
67
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
справедливо ли е капиталистите да те мачкат да работиш по 10-12 часа на ден 6 дни в седмицата за 500-600 лв
66
1
 
27
 
! Отговори
Мексиканеца преди 7 години
Скоро на изборите ще видите кое е справедливо и кое не.
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за мургавити как ще е ??
64
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка година над 10 милиарда лева се делят между 240 капута. Който цял ден нищо не правят и за цяла година я имат 10 посещения в парламента я не .
63
3
 
30
 
! Отговори
Пресиян преди 7 години
Справедлива цена казва това недоразумение и родоотстъпно същество. Как би обяснил цената от 66 ст. в съседна Румъния? А защо не каже истината? А тя е, че световната заробваща банка "отпуснала заем" и най- главното условие е да се вдигне цената до това безумно ниво. А сега да се запитаме за цената, която трябва да заплатим за общо 16-те млрд взети с парафа на този ***? Тя е... геноцид, мили сънародници!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 72Означава сметки на база приходи и разходи.
61
2
 
12
 
! Отговори
factotum преди 7 години
То по турско сме спали ,спали,спали, *** кат се събудил става лошо и ще е скоро...
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kакво значи справедлива цена, дадена от човек който никога не е ползвал градски транспорт?