Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива

"Всяка година над 90 млн. отиват само за градския транспорт от държавата"
Обновена: 4 юни 2016 17:24 | 4 юни 2016 14:16, Анисия Иванова
179
Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София.

"Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

Премиерът дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили. Министър-председателят направи това на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София:

"Рекорд за “Гинес“, със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на „Гинес“. Не знам как може да го организира някой", коментира той.

В социалната мрежа Facebook той написа: "Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани.Това написа министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил  след като подкрепи почитателите на марка коли в България, които правят опитат да поставят световен рекорд на „Гинес" за най-дълъг парад от автомобили.

Опитът за поставяне на рекорд се извърши на новооткритата Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София.

"Затова днес посетих наскоро откритата Северна скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона. Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората”, пише още премиерът.

Колоната с коли потегли около 11.30 часа. Целта на организаторите е да се съберат минимум 1000 автомобила "Форд", които да изминат 3.2 км в колона.

Настоящото най-добро постижение е събрало 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 година. Според организаторите още в началото на седмицата в София са се записали 1500 почитатели на форд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
21
 
3
 
! Отговори
червена ку-ку пенсия преди 7 години
Ех как ми липсват едно врмешните хубави коли, това масквич, запорожка, трабант, а сега това коли ли са? BMW, Mercedes и т.н. глупави марки. Едно време какви коли имаше, ехее...
18
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетки, ток, билети, 30 милиарда заем... Вървим надолу по спиралата.
17
26
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Koмунистите се оядоха по времето на Бойко. Напълниха гушите дотолкова, че пръскат хиледарки през балконите. Сега плюят Бойко но той ще ги размаже!
16
21
 
8
 
! Отговори
От селяни акъл,мерси преди 7 години
От прованса да не пишат. И без това София сте я виждали само на картинка, какво сте ми се разкоментирали тука? Вие няма да ги плащате тези билети спокойно. Гледайте си там работата и не се мешайте в ситуацията. Ние ще си се оправим.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Не се мъчи да търсиш смисъл в думите му. Парите не са общи - в София живеят 2 000 000 души, които изкарват половината от бюджета. А къде учат децата на провинцията? А кой от провинцията няма жилище в София? - Много малко? А къде въртят бизнес от провинцията? Да не би във Вашингтон. Но... това може да го осмислиш, само ако имаш с какво, иначе си плямпаш така - на ангро, какво ти дойде на първо приближение. А освен това за нашите вождове всичко е общо - вземат си колкото искат.
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък все като дойде тоя *** на власт се вдигат цените на тока, на транспорта?
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе незнам колко е справедлива цената при 500 лева заплата ама както и да е! Градски миризлив транспорт няма да ползвам въпреки всичко. Вместо да направят така че повече народ да ползват градският те ги отблъснаха. По този ли начин ще намалите трафика на коли в столицата? Е щом се пишете на селски тарикатчета аз пък ви сложих шапката. Заредих си на 70 ст. дизелче и вече 3-ти ден чадим из столицата. Хем ми е уютно с климата хем спокойно без селенжърите в автобусите!
12
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е защом пък червените пенсии не направят парад а с коли мосКВИЧ?
11
1
 
20
 
! Отговори
куката преди 7 години
"Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива" И на свинетките, и на свинетките!Иначе къде ще ми се събирате 1200 автомобила от една марка, да ми правите рекорди, че и за Гинес!
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, с нашия премиер вече и думата TИKBEHИК цензурират. Е кво му е лошото - баница с тикви, който не харесва, да не яде.
9
38
 
5
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Велик Държавник! Браво Бойко! Поклон!
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф, тоя *** винаги толкова объркано се изказва, че едвам разбирам за какво иде реч.
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Справедливо е да слезеш от държавната, т.е. НАШАТА КОЛА и да ходиш с транспорта, между нас. Ако ти стиска. Щото ако се движа с държавна кола и на мен билетчето ще ми е "справедливо". Ама че наглеци.
6
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи"Баце във Варна за последните 15 години 2 пъти напълно обновиха градския транспорт, а цената е 1 лев.
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пука му на Баце за цената на билетчето, той автобус не ползва- има си лимузина, хеликоптер, самолет на държавни разноски.
4
3
 
45
 
! Отговори
123 преди 7 години
Пак приказва глупости и лъжи.......
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този европейски стандарт и заплати...
2
4
 
43
 
! Отговори
скоро преди 7 години
***,Софиянци преизбраха ГЕРБ за пореден път а вия как им благодарихте?като им вдигнахте разходите за транспорт!с 60%,супер а но ни я не забравяме.
1
22
 
5
 
! Отговори
ПУКА МИ... преди 7 години
АЗ ---СЪМ С КАРТА!!