Борисов към бизнеса: Помнете 96 г., фалирали банки, пенсии от 3 лв.

ГЕРБ щели да се оправят и в опозиция, но фирмите нямало да се възстановят
Обновена: 9 юни 2016 08:06 | 9 юни 2016 07:00, Камелия Цветанова
150
Борисов към бизнеса: Помнете 96 г., фалирали банки, пенсии от 3 лв.
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов нападна БСП в речта си при откриването на пролетния бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

"Много е крехка, ситуацията на Балканите, много е крехка в света. Виждате какви са нашите съседи, любими, приятели, проблемите са им огромни. Балканите могат за минути да се променят отношенията в една държава, и междуетнически и във всяка една сфера. Бдете за вашия си бизнес и за тази стабилност, защото поне се надявам в тази зала да сте умни и да имате поне толкова памет от 1996-та година досега”, каза той, цитиран от "Фокус".

"Румен Гечев фалира банките, направи пенсиите три лева и сега той е основният кандидат да ви управлява финансите в алтернативното правителство", предупреждава Борисов.

"Надявам се да имаме малко памет и да си го представите като финансов министър. Няма да може да ви вдигнем пак", посочва той.

Припомня на присъстващите в залата и "ерата Орешарски", при която са похарчени за година и половина 3.6 млрд. лв. "живи пари обществен ресурс".

Той призовава присъстващите на събитието да си помислят по тези теми.

"Не казвам, че сме идеални и че сме най-доброто, но на фона на останалите, това което сме направили досега е във ваша полза. Надявам се да сте ме разбрали правилно. Ние ще се оправим и в опозиция, но след това вие няма да можете да се възстановите", посочва премиерът.

Премиерът посочва, че "за съжаление" сред политиците ГЕРБ няма партньори, тъй като в политиката е изпълнено с популисти, безспорни лъжци, които предлагат неща, които бизнесът "прекрасно знае", че няма да как да се случат.

"За каква социална политика ще говорят БСП? Затова на нас ни трябват партньори, хора, които знаят, че асфалтът може да не се яде, но там, където мине магистрала, виждате как растат заводите, какви са инвестициите. Вальо Златев преди ходеше в Бургас с преспиване, а сега отива и се връща. Мога за всеки град, който ме пипнете, да ви кажа какво е направено за последните 5-6 години", обобщава премиерът.

Той посочва и че патронажът на въпросния бал, който се провежда за втори път, поел с удоволствие, защото бил единственият, за който не му искали пари. Другите започвали от 150 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До капитан Слвърстига глупости, само копърка и сода имаше по магазините като дойде демокрацията, преди това си имаше всичко и стандарта на 90 % от българите беше доста по-висок от сегаи не знам да са гонили някой за дълги коси и тесни панталони - говоря след 80- та година, най -много индийците да са яли шамари като откраднат нещо
107
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
....а сега фалирала 1 банка, окродени над 4 милиарда и пак няма нито 1 осъден!
106
1
 
6
 
! Отговори
гтф преди 7 години
айде, айде помним много добре и вас ви виждаме, и вас така ще запомним - крадци.
105
0
 
6
 
! Отговори
ум белия делфин преди 7 години
Сега разбирам ,че магистралите у нас се правят с идеята г- Златев да не преспива в Бургас
104
0
 
5
 
! Отговори
Боко преди 7 години
Нима Бог е забравил за всичко, което съм направил за него?!
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме е страх като ГЕРБ са в опозиция. Започва подривна дейност.
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помнете 96 год. А вие в продължение на 10 години къде, какво и как си барахте . Меж- дународното положение не може да влияе на вътрешната политика . ГЕРБ са работливи с ръцете и краката , но мързеливи в главата . Планът съставен от САЩ , Турция и Израел , който в момента се изпълнява е план Барбароса .
101
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помним, помним. Но вие не помните, че Иван Костов ни отърва от вас и ни вкара в Еропа и НАТО. Но той бил изверг за вас. Сега пък най-достойния президент, който сме имали ви е виновен. Помнете и него, ако имате мозък въобще да помните.
100
3
 
15
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
Тиквата го харесват и му ръкопляскат само нашенски и "европейски"маймуни!!!
99
2
 
17
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 7 години
Моята пенсия в момента е 50лв. по време на твоето"царуване"-какво ще кажеш смръдлив пожарникар-"премиер-криминален престъпник???.....
98
1
 
18
 
! Отговори
таньо преди 7 години
в това време пукотевица в слънчев бряг - еваларка
97
0
 
21
 
! Отговори
do 125 преди 7 години
До капитан СлвърА стига бе, спри се бе. Никой не мечтае за соца, ама и никой не мечтае за демокрация по мутренски или за демокрация, режисирана от социалисти. Стига вече с тези изтъркани лафове.
96
12
 
8
 
! Отговори
капитан Слвър преди 7 години
Гук има хлапетии, които мечтаят за времето на "реалния социализъм", без да имат никаква представа какво е било тогава. Много ми се ще да попаднат някак поне за една седмица в онова време, да се облекат с тогавашната конфекция, да пазаруват в магазините, където имаше само копърка и сода бикарбонат, а милицията да ги подгони за дълги коси, бради, тесни панталони, за слушане на упадъчна музика и за какво ли още не. Голям майтап ще бъде !
95
1
 
4
 
! Отговори
смешни са преди 7 години
направо са трягикомични, когато куфарчетата започнат да плюят по спонсорите си от БСП-то, а БСП-то плюят по обслужващите ги някога органи на народната милиция. Изтъркан сценарии.
94
0
 
3
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Теиз си мислят, чеот ДС ще обиждат БКП -то, а от БКП-то ще ругаят ДС пред хората и нашият живот ще зависи от някакъв футболен мач, на който децата на една тоталитатна дъжава се ритат под масата кой да управлява и държи икономиката за лично ползване. Пък за на е само шоуто- нашият живот да им е заложник. Няма да стане другари!
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Връзват се нещата. ТЯ И С ФАНДЪЧКАТА същата работа. Никой от познатите ми не гласува за нея пък след три дена мъки и глад в залата с протоколите се оказа, че печели близо 70%.
92
0
 
19
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Тия заплахи ,Мутагеньо ,вървяха през 90_те...Не те ли научиха нещо по-префинено?
91
0
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Помним,помним....Но помни и ти -иде ВИДОВДЕН...Тогава да няма : те ти,Бацко СПАСОВДЕН...
90
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До там я докара вече и да заплашва. Отивай в опозиция ще се оправим и без тебе. Ама като те помня колко нагло се държеше в опозиция - постоянно отсъстваше или се разхождаше нервно из залата.
89
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязвам из коментарите, че Боко и ГЕРБ се "къпят" в народна любов. Вчера в ДнесБг разправяха, че 60% от Българите подкрепят ГЕРБ. Нещо не се връзват нещата.