След речта: Всички в Европа говорят за Плевнелиев

ЕП отпечата пощенски плик с лика на президента
9 юни 2016 22:31,
846
След речта: Всички в Европа говорят за Плевнелиев
Снимка: БТА

Посланието на президента Росен Плевнелиев за по-силна и интегрирана Европа, отправено от трибуната на Европейския парламент в Страсбург, беше широко отразено от световните медии.
 
В материал по повод обръщението на българския президент пред ЕП френското издание "Либерасион" поставя фокус върху призива на държавния глава Росен Плевнелиев лидерите на ЕС да не допускат дестабилизация на общността от страна на външни сили. "В проевропейскта си реч, силно аплодирана от евродепутатите, г-н Плевнелиев остро разкритикува Москва, която не подкрепя принципите на международното право. Русия цели да дестабилизира Европейския съюз, предупреди президентът на България и посочи, че украинската криза е сложила началото на един период на "студен" мир", пише "Либерасион".

Още по темата
Думите на Росен Плевнелиев, че България неотлъчно застава зад принципите на Европейския съюз – единството, солидарността и върховенството на закона, са цитирани от "Евронюз". Медията акцентира и върху призива на държавния  глава страната ни да се присъедини възможно най-скоро към Шенгенското пространство. Ефективният начин, по който е опазила границите си по време на имигрантската криза, е посочен като аргумент на държавния глава за приемането на България в зоната без граничен контрол.
 
Агенция "Франс Прес" отбелязва посланието на Росен Плевнелиев, че Европейският съюз не бива да губи единството си и да позволи държавите членки да се интегрират на "няколко скорости".
 
В материалите по повод речта на президента пред ЕП световните медии поставят акцент върху изразената от държавния глава подкрепа за задълбочаване на сътрудничеството на ЕС с държавите от Западните Балкани, призива общността да даде тласък на нови интеграционни проекти и присъединяването на България към Шенгенското пространство във възможно най-кратки срокове.
 
Във фокуса на международните медии е и апелът на държавния глава ЕС да използва активно инструментите си, за да се противопостави на силите, които не се съобразяват с принципите на международния правов ред.
 
Европейският парламент отпечата пощенски плик с лика на президента Росен Плевнелиев. Това е традиция на институцията, чрез която се отбелязва участието на държавни глави в пленарните сесии на законодателния орган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


846
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
0
 
1
 
! Отговори
Станински преди 4 години
Да се чуди човек , на каква неподправена любов се радват , бившите комунисти , маскирали се като антикомунисти ! Но още по-голямо учудване предизвиква празноглавието и невежеството на тия , които ги харесват !?
456
4
 
2
 
! Отговори
МАКЕДОНСКИ преди 7 години
Възхищавам се от нашия президент Росен Плевнелиев. Тои направи едно велико изказване и посочи с пръст ясно и категорично кои иска разпадането на ЕС и НАТО. И това е само Русия на Путин-една бясна азиатска дива сила ,която много скоро ще се разпадне . Руските варвари нямат място на този свят ,а също и техните русофилски подметки-които не са българи. ВЪЗМЕЗДИЕТО ИДВА.
455
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Вземете си го!А АЗ ТЕБЕ ТЕ ДАВАМ НА ПУТИН ...ХОДИ ТАМ ДА ГЛАСУВАШ И ДА ЯДЕШ КАРТОШКИ....РУБЛОЛИЗЕЦ ТАКЪВ
454
4
 
5
 
! Отговори
РУСОФОБ преди 7 години
До АнонименрУСКИ НЕ ПОНИМАЕМ И НЕ ИСКАМЕ ДА ПОНИМАЕМ. ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ ИЛИ МАРШ ПРИ ПУТИН РУСКА ПОДЛОГО!
453
8
 
6
 
! Отговори
Васил преди 7 години
Иии както винаги, говори много, а не казва нищо...Хахахах
452
2
 
1
 
! Отговори
Руска Поланска преди 7 години
Пошли
451
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Руска ПоланскаПошла в жопу. Хана России
450
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашките пи олибка разбомбиха и асадистите и тетористи от Хизбула, ама тогава на квичеше така yшанке.
449
9
 
13
 
! Отговори
TBH преди 7 години
Българинът се е превърнал в ***. Самочувствието и самооценката му са толкова ниски, че от една реч на едно безволево човече сътвори култ. Всеки ден държавници държат речи, някои доста добри като текст, но не съм чул или видял друг народ да скимти като бездомно куче по тоя повод. Каза Плевнелиев няколко наизустени клишета и се превърна в икона за простия народец. А какво НАПРАВИ Плевнелиев, освен че дрънка популизми?
448
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички които познавам одобряват Плевнелиев. С изключение на надзирателите и писхиатъра...
447
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори там-тамите в Тамбукту публикуваха цялата реч на прецедента Расим Хамбарооглу във вечерната си месия "Извън джунглата".
446
12
 
17
 
! Отговори
Вземете си го! преди 7 години
Давам го на Европа безвъзмездно, щом го харесват. Аз не!!!
445
19
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Една дума само: ДЪРЖАВНИК...
444
12
 
22
 
! Отговори
амунилен преди 7 години
Не ме радва плевела!
443
20
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Този път ония направо му я написаха речта, да не вземе пак да изтърси поредната глупостИначе неговите "съветници" са толкова некадърни, че обикновено му пишат само глупости, безсмислици или просто неверни неща.Как така става, че проскубаното пиле щом прескочи границата, му порастват крила и става ястреб?
442
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най продажния уеб сайт
441
1
 
9
 
! Отговори
тангента преди 7 години
чудя се, когато четеш нещо. казваш ли го, цитираш ли го или го рецитирш?
440
29
 
24
 
! Отговори
морски преди 7 години
Ние в България най-често говорим за май.ката на т.нар.президент Плевнелиев.
439
23
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ориентацията на България е Европа. Руския слугинаж всякакси се опитва да обърне нещата, но тоя път май беше последен.
438
38
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала му правя за смелостта. Никой не се намери да каже в лицето на съвецките другари това. Само така. Колкото по-далеч от русия толкова по-добре.