Случая с КТБ - най-важният стрес тест за правосъдието

Групата за натиск не се отказва, пак иска Цацаров в НС
9
Случая с КТБ  - най-важният стрес тест за правосъдието
Снимка: Булфото, архив

Според Мартин Димитров от РБ случая с КТБ  е най-важният стрес тест за състоянието на българското правосъдие.

Още по темата

Заради това четиримата депутати, сред които е и той, определящи се като група за натиск, предлагат проекторешение, с което НС кани главния прокурор Сотир Цацаров да представи пред народните представители доклад за дейността на прокуратурата по прилагането на закона по казуса.

Вчера Мартин Димитров, Петър Славов от РБ, Методи Андреев от ГЕРБ и Валери Симеонов от ПФ, пратиха писмо, с което канят главния прокурор в НС, за да чуят от него какъв е напредъкът в разследването на обстоятелствата около фалиралия трезор.

За действията си те се позоваха на промяна в Конституцията, която дава възможност за изслушване от депутатите на доклади на прокуратурата за прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика.

След това обаче Цацаров им отговори, че само с решение на НС ще отиде в парламента да обясни как върви делото с КТБ.

С този проект изпълняваме това, което поиска главният прокурор - ако бъде поканен в НС, ще дойде, обясни днес Димитров.

Абсолютно съм убеден, че лицата, замесени в източването на банката, са на различни нива в държавата и парламентът трябва да знае как се развива разследването, какъв е напредъкът и дали виновните ще понесат отговорност, посочи Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
до#4 преди 7 години
Бандитска държава от бандитско "народно събрание" не се закрива.Кой коли кокошката,която му снася златни яйца?Бандитска държава се закрива САМО от народ с топки,ама такъв отдавна няма.Следователно,бандитската държава ще продължи да си съществува безметежно и да трупа кредит след кредит, на трътките на златните кокошки,които могат само да кудкудякат от зор,когато им измъкват златните яйца, изпод трътките!
7
0
 
3
 
! Отговори
Недялко преди 7 години
Ако имаше стрес, щяха да мърдат, а резултаи няма, така че по-скоро тест за отношението им към ангажимента, който са поели към народа.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се усеща по никакъв начин да са в стрес. Напротив. Мисля си, че не им пука. Нали си прибраха милионите, защо да ги вълнува, че народът им плаща масрафа.Няма правосъдие за измамниците и те си го знаят.Спокойно си внасят парите в разни офшорки по света или пък в чужди банки, където се ползуват от банковата тайна.Големите крадци са си на завет в парламента, по Дубай, ЮАР, в разни библиотекарски и други институти и лаборатории...Те от съд страх нямат, но как ли спят..че Бог забавя, но не забравя.
5
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
Ако мислите че някой ще бъде осъден за обира на века - не издържахте теста за интелигентност за 4 клас. Като откраднеш от българите едни 4млрд нищо не може да ти се случи. Народа спи а крадците бяха ВСИЧКИ управници барабар със телевизиите.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе не разбрахте ли ,че това е мафиотска държава и най-добре да се свика парламента и да я закрие,ама няма да се случи,защото тя съществува ,за да ги хрантути...тях и техните покровители...те са кукли на конци,които трябва да поддържат статуквото,което е удобно за кръвопийците стоящи зад фасадата на БОЙКОВИЯ РЕЖИМ... КОЙТО МЕЖДУ ДРУГОТО СЪЩО Е ЧАСТ ОТ ТЯХ..
3
0
 
12
 
! Отговори
държавата на мафията преди 7 години
То ЦАЦАРАТУРАТА помогна да се бутне банката, тия иската мафиота с гушата да разследва себе си и бандата около него ????
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случая с КТБ - най-важният стрес тест за правосъдиетоОт тоя стрес на Цацаров трябва да му вадим Мас за Филиките на Боко
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давността вече изтича и Василев, Искров и Борисов няма да може да бъдат осъдени.