Йотова: Бъчварова да си подаде оставката!

Случилото се в Слънчев бряг е шамар за България, каза тя
11 юни 2016 13:16, Петя Славова
51
Йотова: Бъчварова да си подаде оставката!
Снимка: БСП

„Смятам, че с днешна дата  министър Бъчварова трябва да си подаде оставката. Преди една седмица тя призна, че не може да се справи с битовата престъпност и това е страшно от устата на един вътрешен министър.

От два дни към несправянето с битовата престъпност се добави и невъзможността да се справи с организираната престъпност. Каквито и легенди да слушаме за това, което се случи в Слънчев бряг, в началото на туристическия сезон това е невероятен шамар за България.

Подобни факти усложнява и нашата работа като евродепутати, защото ние положихме всевъзможни усилия да спрем мониторинга на България”, коментира Йотова.

Илияна Йотова: Изключително скандално е решението на Кристалина Георгиева да блокира възможността на един български политик да застане начело на ООН
 
  Изключително скандално е решението на Кристалина Георгиева да блокира възможността на един български политик да застане начело на ООН. Това каза на пресконференция в  Пазарджик евродепутатът Илияна Йотова.

“Днес научихме, че се водят разговори извън България, както и днешният разговор с председателя на ЕК г-н Юнкер, за търсене на подкрепа за издигане на нейната кандидатура  с ясното съзнание, че не може да спечели”, посочи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП.

“За кого се грижи г-жа Георгиева и чий път иска да отвори, на кой от останалите кандидати и конкуренти на г-жа Бокова, само можем да гадаем”, допълни Йотова.

“Ако  г-жа Кристалина Георгиева реши да се кандидатира, това означава бламиране на българския президент, българския министър-председател и българското правителство и общество, защото те издигнаха единодушно кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН”, категорична бе Илияна Йотова.

Евродепутатът заяви, че България е изправена пред доста сериозни вътрешни и международни проблеми. “Борисов е принуден да търси за всяко свое решение комбинация от политически партии и така държава не може да се гради”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йотова НАЙ ОТВРАТИТЕЛНАТА ЖЕНА В БЪЛГАРИЯ комунистка - убиица
12
9
 
21
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Абсолютно си прав, че първите престъпници и мафиоти са партизаните. Тогава да не би да е било по-лесно на хората- денем се излежавали под дебелите сенки в гората, а вечер- обирали мандрите. Ами след 9 септември същите тези организирани престъпници са избили цялата интелигенция на България и са заграбили земята и добитъка на обикнонините хора. Оставели са ги като просяци и след това им давали по малко колкото да не умрат. Подчинили са всички със страх и репресии. А сега - спасители. Народе ???
11
6
 
17
 
! Отговори
Партизанин преди 7 години
Първите организирани групировки са партизанските. Толкова много им харесало, че след освобождението на България решили да не се крият а да си направят ЦК на партията. След това подчинили народа и така до днес. В някакъв момент старите партизани вече нямали физически сили и си измислили групировките. Кръстили ги с по 3 букви за да им е по лесно, а и така по лесно се оприличавали с партията. Нали и тя е с 3 букви. С 4 букви са тези дето командват сега групировките. А всичко е започнало с А,Б,В,Г,Д
10
1
 
6
 
! Отговори
gost преди 7 години
Кунева м исли какви учители слагаш че из малките градове и българи има и да пишат и четат де не могат края на първи клас сложили една де мисли само за мъже и тя станала учителка тука и кво правила стояла за заплатата да в ловеч има и такива ама свръзки
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kristelina georgievs komuniska ot klads s nodis v kufara na horotov bruksel 4ovek na boikobtoi mnogo ja haresva ta i tja kato ba4varova sa nischto ne stava sa horo da moje bi redila e sa bg
8
1
 
14
 
! Отговори
изтриха коментара преди 7 години
за фалшивите бъгарски елити....плейметки, му.т.р.и, бивши военни, фолк гърли.....Преди 10 ноември 1989 г. режимът имаше сериозен опит в налагането на неуки хора, но с прогресивна биография (по Георги Марков) на ръководни места. Колко дълго долницата, т.е нееволиралите хора ще управляват еволиралите? И колко дълго еволиралите ще издържат нееволиралите? И докога?
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая я помня като стана журналист в телевизията казаха, че за нищо не става, но сега много и порасна работат та тръгнала и тя акъл да дава. Мис Пиги, спри се малко. Какво искаш още, пратиха те в Европата на голяма заплата или и това не ти е достатъчно. И тебе знаем какви ги вършиш, не коментирай неща, нето ни ги разбираш.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ЙОТОВА,я не давай акъл.Видяхме те и теб колко струваш.Одъртя в политиката!
5
2
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Едните престъпници плюят по-другите такива за същите неща дето те сътворяваха когато бяха на власт! Естествено е реакцията на сегашните да е същата!
4
2
 
13
 
! Отговори
трудно е преди 7 години
проблемът е е да си ходят, а кой ще дойде и дали ще се справи с мрежата, създадена от тях в цяла България. За ходенето е лесно. По-трудно е намирането на хора в управлението и мрежите, които създадоха.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааа неее. Обществото не е издигало номенклатурчицата Бокова. Да си имаме уважението!
2
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги видя тия стари чанти да ръсят мозък и морал ми се повдига . Нали над 50 години БКП-БСП беше на власт , и какво направи нищо . Мутрите те ги създадоха , а сега някой друг им виновен . Последно когато беше Орешарски и Станишев какво правеше министър Йовчев , биеше децата по улиците и пазеше НС от народната любов . Просто др. Йотова да се скрие и да си трае .
1
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само Бъчварова, но и Буда да си подаде оставката!