Причините за неприемането ни в Шенген - политически

Това е една несправедливост, ядосва се Станишев
11 юни 2016 22:30, Красимир Ангелов
98
Причините за неприемането ни в Шенген - политически
Снимка: Bulgaria On Air

"Неприемането ни в Шенген е една несправедливост. Има съвсем ясни технически критерии, за да стане една страна член на Шенген и ние сме ги изпълнили,“ обяви в предаването „Брюксел 1“ на телевизия Bulgaria ON AIR лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Причините за неприемането ни са първо - политически. И второ – настъпилата бежанска криза, когато самото Шенгенско пространство и изобщо съществуването му беше поставено под въпрос. И хората казват - чакайте, какво разширяване, ние не знаем дали Шенгенското пространство утре ще го има или не", каза Станишев в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Има добро решение на Европейския парламент с подкрепата и с инициативността на редица наши депутати и от БСП, и от ГЕРБ, в това число г-жа Йотова игра много важна роля. Сега, когато се укрепват общите европейски граници с новите механизми, които се приемат и разглеждат, това да не включва само шенгенските държави, а и трите страни, които са извън Шенген.

Това е първо и конкретно. Второ -  на 7 юли предстои среща на лидерите на европейските социалистически партии в Париж. Основна тема на тази конференция и среща ще бъде миграцията. Аз съм настоял и в позицията, която, вярвам, че ще бъде приета, ясно е записано, че Шенгенското пространство трябва да бъде приключено с включването в него на трите страни, които са извън Шенген", заяви още Станишев.

Той посочи, че е абсолютно нерационално да говориш за укрепване на общата граница, “след като част от границата ти остава незащитена и не е включена в тази система“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 41 - Да бе, ама той там, пък ти си в панелката си в Обеля или там някъде на ОколоМръсното шосе.
41
0
 
6
 
! Отговори
НРБ преди 7 години
Какъв Шенген на кпп се проверяват белите хора,а *** минават транзит от Африка до Швеция !
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е политическа, ясно се видя, че българската граница е разграден двор, всеки от където си иска - от там минава! Какви условия по Шенген са изпълнили не знам, но е видно, че не могат да опазят границата! Т.е. причините не са политически, а са напълно реални!
39
5
 
4
 
! Отговори
хахахахаааа..... преди 7 години
Боклукчийница България-клоаката на Европа...
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямаме политици със здрави ***.Всичките са поплювковци и дупеблизци.Ако един се изправи и им заяви,че или ще бъдем равноправни или излизаме от ЕС доста ще се замислят дали още да ни държат за изтривалки.Още повече,че нито за ЕС нито за НАТО някой проведе допитване до народа,защото беше ясно,че това са две паразитни структури,а нащият народ е мъдър и щеше да ги отхвърли.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ирл***ндската л***йнарка за пореден път се изПлювна,ама защо не,при такова доморасло ст***до,което вместо да разгони полиплявата,стои и търпи торът,с който затрупва стадото!
36
1
 
0
 
! Отговори
дядо Данчо преди 7 години
До КОЧЕ ФАШИС-Коче,*** има ангажимент да сме заден двор на ефропа!Не че сега не сме!
35
2
 
14
 
! Отговори
aaa преди 7 години
ЗА КАКВО НИ Е ШЕНГЕН-ДА НИ СТАНЕ ШОПСКАТА ОТ 5.ЛВ НА 5 ЕВРО..А ЗАПЛАТИТЕ СЪЩИТЕ...
34
0
 
2
 
! Отговори
баба кремиковска преди 7 години
Коче не се коси оти че ти мине но на тия со шенгот нема.Оня "хубавио трендафил "на Принцеса Людмила дето му викат още воден ....трендафил така ги е оправилче просташките им жлези стареят все едно цял живот са си сидели на пречиствателната станция на рудник Бухово.То и специялно на Бояна краймястото за вечен покой и правителствения катун имаше.Броил ли си колко такива катуна има в Европа?Толкова е токсичен че краденото от бедните ги украсява отдалече!Да се знае ....
33
0
 
7
 
! Отговори
един преди 7 години
До Анонимен80от малкото лостове които може да използва ес за да подтикне политиците ни към реформи е приемането ни в шенген (който въпрос реално не е от такова значение за пътуващите на запад). другият лост са еврофондовете но за съжаление ес НЕ ги използва ефективно,би трябвало да ги спре докато не направим реформите и не се намали корупцията. но при реформи политиците ни ще могат по-малко да крадът(вкл и от еврофондовете) а и повечето трябва и раирани костюми да сложат . така , че няма реформ
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам темата, и кой я развива ( украински евреин, и политическата му ориентация) , какви причини изтъква, започвам да се замислям за виенето на тема Шенген.
31
1
 
2
 
! Отговори
абсурда е преди 7 години
До Анониментвърдението ти !!! да си чел присъдата или това което са съчинили журналята ни ?? според мен едната присъда е била за планиране/подготовка на убийство а другата за подбуда за убийство !! къде си чувал някой да сключва договор за убийство-сигурно има и стандартна бланка , а ? това , че някой български журналист превеждащ от гооглето е поукрасил сензационно новината е нормално. а темата е за шенген и натиска чрез него НИЕ да си направим НУЖНИТЕ реформи !кво ме интересуват други страни
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изглежда не осъзнаваш абсурда? Ефекивна присъда от европейски съд за неизпълнение на договор за убийство! Та такова чудо е немислимо в световен мащаб.Другото остави настрана. Явно безумието и дрогата е превзела и съдилищата.
29
1
 
1
 
! Отговори
ако сайтовете преди 7 години
До Анонимен75са български определено вярвам на това какво си измислят нашите журналисти .ако обаче наистина поръчителя е завел дело ти какво предлагаш да направи съда ??? нали е осъдил и двамата или е трябвало да оправдае някой !!!!какво е виновно правосъдието в този случай , да не би то да ги е накарало да действат така ?? справедливо са осъдили и двамата , ако беше в България можеше да оправдаят поръчителя особено ако бутне на съдията.ти кажи трябват ли ни реформи и не ни ли притискат така
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да е само една . Нашите предци перфектно знаят , що е несправедливост ,но нищо не разбират от справедливост .
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това показва извращенският модел на правосъдие на запада, който уж ни дава препоръки. Толкова по въпроса. Това не подлежи на коментар. Това е факт.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами прочети, потърси, и в този сайт го има това с Швеция. Та само да ви припомня, поръчителят е завел дело в съда за неизвършена поръчка - убийство! Потърси, има го в много новинарски сайтове.
25
0
 
2
 
! Отговори
ами преди 7 години
До 71 то и господ не е съвършен щом е сгрешил да създаде хората и трърсиш съвършенство сред хората !! това което си писал за швеция е добър виц....странно как са доказали в съда , че оня е взел капарото-да н е е издал разписка или фактура или го е направил пред свидетели ? или даващият капарото сам е свидетелствал? или е имало банков превод с описание на превода. не защитавай нашите политици , че не правят реформите нужни на народа !! а ако ония на запад не са перфектни си е техен проблем
24
2
 
6
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
КАКВО НИ СТАНА ЕВРОПЕЙСКО, СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НИ В ЕС ? Само понадигнаха "савака" за някоя-друга европейска държава, за да им вършат черната работа високообразовани балканци и гладни, ама много гладни сиромаси, които от немай-къде се повлякоха по света !! Не ме интересува, какво е казал този и онзи!! Нека в икономическо и социално отношение политиците докарат страната ПОНЕ до ниво 1989 година. КАТО ПРОМЕНИХА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА, ЗАЩО ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА ВСЯЧЕСКИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я КРАДАТ ??ЕВРОПА?
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препоръки може да дава онзи който е съвършен! Още помня случая с поръчковото убийство, мисля че в Швеция, който влезе в съда. Изпълнителят на убийството отказал да извърши поръчката, но взел солидно капаро беше осъден - внимание - за неизпълнение на поръчката, т.е. убийството! Поръчителят също беше осъден, но с по малка присъда. Та тези ли ще ни дават препоръки? Кой не е наред? Значи трябва да легализираме убийствата, а защо да не облагаме с данъци престъпноста? Още малко приходи...