Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!

Опасен подход е да се крие истината за режимите от децата
144
Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!
Снимка: Прессекретариат на президента

Безразличието към истината за комунистическия и за другите тоталитарни режими може да доведе до повторение на историята. Трябва да подпомогнем разбирането на същността на тоталитарните режими и да работим истината за тях да бъде показана по един обективен начин в музеите и в учебниците по история. За това апелира държавният глава Росен Плевнелиев, който прие на "Дондуков" 2 представители на Световната лига за свобода и демокрация, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
Делегати на организацията от цял свят се събраха в София по повод официалното учредяване на Българския офис на световната организация, създадена през 1954 г. с каузата да се противопостави на тоталитарните режими по света.
 
"Днес свободата и демокрацията все още не могат да надделеят в много страни и региони, затова се нуждаят от ежедневната подкрепа на всеки един от нас. Няма по-опасен подход от това да крием истината за тоталитарните режими от децата си", предупреди държавният глава и посочи, че днешните многобройни кризи в Европа, в Близкия изток, в Северна Африка и в други региони на света са резултат от погазването на върховенството на закона, на демокрацията и на човешките права и свободи.
 
"Да сме загрижени не е достатъчно, необходимо е да действаме в защита на демокрацията, на върховенството на закона и на човешките права", призова президентът Плевнелиев. 
 
Българският опит в прехода от тоталитарен режим към демократично развитие, със своите успехи и предизвикателства, заслужава да бъде изучаван и да бъде сочен за пример в региона на Югоизточна Европа, посочи от своя страна президентът на Световната лига за свобода и демокрация Енг-чи Яо.
 
Делегатите на Лигата обмениха с българския президент мнения по ситуацията в Близкия изток и по причините за нарастващата популярност на популистките и националистическите сили в Европа.
 
Сред членовете на делегацията, водена от президента на Световната лига за свобода и демокрация, бяха представители от Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Латвия, Суверенния орден на Малта, Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека първо Плевнелиев да не се държи като отцеругател, а да каже истината за баща си, комуниста Асен Плевнелиев. Истината, само истината! Хората ще го разберат.
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дедоЩе ти го върне, ама тогава той ще трябва да работи, а не да плюе като змия срещу Русия,ь като забравя пъти е ходил там на държавни разноски, и не да плямпа глупости за да промива мозъците на децата - престъпен акт, още повече за един президент. А ако президенстването е подмазвачество пред истинските врагове на държавата, то този е най-великият президент в света. От типа хора, за които народът казва: "Ти го плюеш, то вика - дъжд вали"!
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 86Да, имаше и такива къщи, в които нямаше нищо - къщите на пияниците, мързеливците, комарджиите и пройдохите. Те после станаха дисиденти.
70
2
 
20
 
! Отговори
я па съм комунист преди 7 години
оф това джудже с идиотска мутра да спре да се пъчи при всяка възможност с малоумния си репертоар за "ценностите", "солидарността", "лошите комунисти", "руската агресия" и нИнам си какво, че с това напъване става още по-смешен. Някаква плюнка - бившо секретарче от ДКМС седнало днеска да ми мрънка като стара бабичка за комунистите и "режима". ...такива натегачи никой не ги обича - а опитите му да се подмазва американците такива ги наричат "knee jerk friend"...неофициален полит. термин...
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно, децата трябва да знаят, че президенттът е син на окръжен комунистически функционер, а сам той пък - свръхактивен комсомолски деец и комсомолски набор комунист. За печата в паспорта не е необходимо. Нищо на трябва да се крие - и това, че при тоталитаризма нямаше "елитни" училища,нямаше мутри, нямаше безработица, татковците имаха достойни, а не слугинсски професии, не бягаха с години на гурбет, за да ги хранят, стоеха си при семействата, нямаше наркотици, абе изобщо - тоталитаризъм!
68
9
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Това, което казва президента, е самата истина. Доказателство е отдръпването на герб и бсп/производни от президенството.
67
2
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Този Президент е време да си ходи - той е един бацил и е вреден за външната политика на БГ - Ние сме зависими от Русия и единственият ми спомен за подарък от САЩ беше една стара царевица с кораб - Ние сме зависими и винаги ще бъдем зависими ор Русия както и Европа е в това положение - само че Европа не плюе Руската икономика и Президент а нашият папагал плюе все едно е могъщ съперник - България е едно село което може да бъде смачкано за 2 дни - Лукойл и Газпром - ако завъртят кранчето наобратно
66
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Че той,тоталитаризма не си е ходил!Я вижте депутатите 26г.са в парламента,и само смъртта може да ги раздели с властта.И това ако не е тоталитаризъм,здраве му кажи.
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех каква бедност беше ние имахме 2 апартамента и вила. Имахме нова кола купена съвсем нова и щяхме да купуваме още една пак нова. Имахме хладилници касетофони и фотопарат всякаква битова техника, баба ми имаше грамофон с много плочи. кифлата беше 14 ст. бозата 8 ст. хляба 30 ст. Билетчето в градския транспорт беше 6 ст. Ходихме най-малко два пъти на почивка като на морето беше на принципа както сега е модерно ОЛ ИНКЛУЗИВ най-малко 14 дни. спокойствие беше и безметежно детство
64
0
 
12
 
! Отговори
пожелания преди 7 години
Пожелавам на всички русофоби героична смърт, в битката им срещу Русия.
63
10
 
0
 
! Отговори
до 86 преди 7 години
Защото нищо няма да откраднеш от къщите. Бедност беше...
62
1
 
26
 
! Отговори
Найденов преди 7 години
Ако тоталитаризмът е онзи от детските ми години- безгрижен, спокоен, без наркотрафиканти, педофили, крадци, озверели цигааани, престъпници в парламента, с неспирни и весели игри навън до тъмно, с широко отворени врати и прозорци без решетки, с онова безметежн, дисциплинирано, добре уредено и спокойно общество, когато никой не се интересуваше как се казва министърът на здравеопазването, аз съм твърдо ЗА и ще гласувам с двете си ръце да се върне.
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луд за връзване! В кой свят и в кои времена живееш бе ***????????????
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Назовете дявола с истинското му име а то е РАСИМ ПЕХЛИВАНОВ потомък на помаци предали вярата си и той днес е готов пак да предаде народа си!
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nai golemiat griah na totalitarizma beshe, che izvadi takiva kato tebe ot plevnite i vi slozi da upravliavate.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bad Companyкато в украйна, нали
57
22
 
12
 
! Отговори
dp преди 7 години
Умствено изостаналите кремъски *** веднага включиха на високи обороти, ей.Няма да я бъде вашата, свиквайте с тази мисъл и заминавайте за някъде като не ви харесва тук.Никой не ви спира. Преди години такива като мене дето не можеха да понасят съветскатастроева подготовка дето беше животът, по който уж въздишате (лъжете разбира се) ниспираха с телени огради по границата и пак успявахме да избягаме, КАКВО чакате тук.
56
7
 
16
 
! Отговори
Иноватор преди 7 години
Ще се казва "тикволитаризъм" !
55
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свобода и демокрация - само преди два дни писаха за робите в Англия . Кого ли са намислили да излъжат . Няма такава публика .
54
0
 
21
 
! Отговори
Ваньо преди 7 години
Да бе Плевня, не че може да се върне, той е тука и ти си част от него, верно много малка и жалка част, това дето се използва за предпазване от нежалана бременност... А ако погледнеш кой доде от отвъд океана за да принуди Орешарски да спре Южен Поток става ясно и кой кой е...