Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!

Опасен подход е да се крие истината за режимите от децата
144
Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!
Снимка: Прессекретариат на президента

Безразличието към истината за комунистическия и за другите тоталитарни режими може да доведе до повторение на историята. Трябва да подпомогнем разбирането на същността на тоталитарните режими и да работим истината за тях да бъде показана по един обективен начин в музеите и в учебниците по история. За това апелира държавният глава Росен Плевнелиев, който прие на "Дондуков" 2 представители на Световната лига за свобода и демокрация, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
Делегати на организацията от цял свят се събраха в София по повод официалното учредяване на Българския офис на световната организация, създадена през 1954 г. с каузата да се противопостави на тоталитарните режими по света.
 
"Днес свободата и демокрацията все още не могат да надделеят в много страни и региони, затова се нуждаят от ежедневната подкрепа на всеки един от нас. Няма по-опасен подход от това да крием истината за тоталитарните режими от децата си", предупреди държавният глава и посочи, че днешните многобройни кризи в Европа, в Близкия изток, в Северна Африка и в други региони на света са резултат от погазването на върховенството на закона, на демокрацията и на човешките права и свободи.
 
"Да сме загрижени не е достатъчно, необходимо е да действаме в защита на демокрацията, на върховенството на закона и на човешките права", призова президентът Плевнелиев. 
 
Българският опит в прехода от тоталитарен режим към демократично развитие, със своите успехи и предизвикателства, заслужава да бъде изучаван и да бъде сочен за пример в региона на Югоизточна Европа, посочи от своя страна президентът на Световната лига за свобода и демокрация Енг-чи Яо.
 
Делегатите на Лигата обмениха с българския президент мнения по ситуацията в Близкия изток и по причините за нарастващата популярност на популистките и националистическите сили в Европа.
 
Сред членовете на делегацията, водена от президента на Световната лига за свобода и демокрация, бяха представители от Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Латвия, Суверенния орден на Малта, Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
26
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Няма нищо лошо в това предложение, но да се казва цялата история и истина за режимите. Като се почне от клането през 1923 г., атентата в Св. София, последвалото унищожение на интелигенцията в България, след това фашисткия режим и отново убийствата и лагерите и след това да се каже за режима след 1944 г. Паралелно да се дава информация за социалния статус на населението. Кога е било най-много-защото тогава се предполага, че най-добре се е живяло в страната.Никой не бяга от хубавото, нали така?
12
3
 
17
 
! Отговори
РККА преди 7 години
Роско може ли и ние да получим малък дял от истината ,може и в левово изражение не всички ламтим за хасиенди по византийско я,Роско може ли да чуем малко и за истината от по ново време,за некви си 50 000 000 000/60 000 000 000 външен дълг,отде додоха бре маамустара,Роско да ни обЯсниш как с два прадливисамолета и три ръждиви танка ще катурнеш московеца бре,ТА РОСКО И ТИ КАТО СЛЕПЕЦА ДЕ РЕКЪЛ,,ПОЖИЬОМ УВИДИМ,,...
11
16
 
4
 
! Отговори
става! преди 7 години
До Анонимен -... втри мандат нямада го преживееме...вие не го преживявайте, ние ще го преживеем добре!
10
2
 
25
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Щом и от Козяк се отказа да ни го пробутат за втори мандат, смятайте колко е зле ирландската пастирка! Сега с Яйценюка ще заформят ударно дуо четене на скъпо платени празнословия в камерни зали!
9
1
 
19
 
! Отговори
BOIKO преди 7 години
komunista vika drajte komunista
8
4
 
19
 
! Отговори
Дц§§§Дц преди 7 години
: )))))))Нашту ПреЦедент сЪ развихря! Серия 199.Та др. комсомолски секретар Пл. се опасява да не би столетната Мумия (БКП) да възкръсне в Бг???И кой шЪ възкреси Мумията бе др. ком. секретар???Борката, Първанката, Доган, Царьо, Радка Дълбоката, Кунчето????Кой бре?Путин???На Путин му е през ... за Бг!Остават, Сините комисари на ЕС в Брюксел!?Виж, те наистина може да ни докарат Либерална Диктатура!!!
7
3
 
36
 
! Отговори
Човек преди 7 години
През соца беше зле, ама това което е сега е по зле. Убиват дете на тротоара пиан дрогиран,4 г. Затвор а ще излезе след 2. Навремето родителите не знаеха къде си игроят децата им, и не се притесняваха, и др.
6
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заминавай си Роси , никой не те иска. Най-слабият политик за последните 10 год
5
43
 
5
 
! Отговори
Божо преди 7 години
Достоен Президент на Свободна България !!! Кога путин ще се откаже доброволно от власт ??? Всеки комплексар не може да си представи собственото си жалко съществуване без власт !!! путин без власт е едно дребно тарикатче, а Плевнелиев без власт ще продължи да бъде достоен Президент на България !!!
4
52
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев - единственият български политик който може да мисли.
3
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо по-добре не свидетелства за интелектуалната нищета на този човек от подобни изказвания. Цялата му дейност и изказвания са насочени към миналото. Той няма никакви идеи за настоящето и да не говорим за бъдещето. Миналото трябва да се остави на историците.Всичките му мисли са обтекаеми и хлъзгави и не казват нищо конкретно. ДА СИ ХОДИ ПО-СКОРО
2
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роске само глупости бълваш.Теб кой те създаде ???Сега ще плашиш децата със сладолед.
1
9
 
59
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
Гадно човече , противно , нагло и двулично! Да му свършва мандата и да се маха!Не се вижда че е произлязал от семейство комунисти , изхранен и изучен от Тодор Жовков а знае да плюе по системата!***!