Чадър над Очите? Да, при Йовчев на Орешарски!

Цветанов: Кристалина Георгиева няма да е кандидатът на ГЕРБ
14 юни 2016 10:53,
108
Чадър над Очите? Да, при Йовчев на Орешарски!
Снимка: архив Булфото

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов видя политически чадър над Митьо Очите по време на вътрешния министър от кабинета "Орешарски" Цветлин Йовчев.

Цветанов обвини Йовчев, че е уволнил дисциплинарно шефа на областната дирекция на МВР в Бургас Милен Димитров. Димитров бил човекът, който неутрализирал Митьо Очите в първото дело, по което подземният бос бил осъден на 4 години и няколко месеца затвор.

"Чадърът, който се реализира, е с политическите действия, които предприемаш със законодателни и с управленски решения. Йовчев направи това", каза още Цветанов пред bTV. Той обяви, че вътрешната комисия, която оглавява, ще проучи как е уволнен Милен Димитров.

Още по темата
Цветанов разказа, че когато през 2009 година поканил Димитров да оглави дирекцията в Бургас, той отказал заради силната политическа намеса върху работата на МВР. Цветанов обаче му обещал карт бланш и той приел. После дошъл Йовчев и го уволнил дисциплинарно и демонстративно – заповедта за уволенението била залепена на входа за назидание.

"Милен Димитров е уволнен за назидание. Каква по хубава политическа закрила, когато разбиеш един сектор", каза още Цветанов. Той припомни, че след като излязъл от затвора 2012 година, Очите заминал за Гърция и не създавал проблеми.

Той обясни, че в момента екипът на Румяна Бъчварова полага максимални усилия. Според него обаче добрите професионалисти като Калин Георгиев, Станимир Флоров, Живков Коцев и други били извън системата. "Възстановяването на това, което беше разградено, ще отнеме поне година", каза Цветанов.

Шефът на групата на ГЕРБ в парламента обяви, че Кристалина Георгиева няма да е кандидат-президент на партията. Той отново обясни, че управляващите имат своя кандидат-президентска двойка и беше категоричен, че кандидатите живеят в България.

Цветанов разказа, че е подарил на Бойко Борисов статуйка на Конфуций за рождения му ден. Той я донесъл от Китай, където беше на посещение преди дни. "Човек на неговата възраст става по-мъдър, а и той действително има сериозен опит и може да го предава и да бъде добър учител", обясни смисъла на подаръка си Цветанов. Той бил от първите, които честитили празника на лидера още в 1 часа през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
42
 
! Отговори
Иван Дечев преди 7 години
Цецо Наглецо пак показва висша форма на гьонсуратлък. Предишният маднат 4 години слушахме оправдания с тройната коалиция, сега въпреки, че са отново на власт вече година и половина, им е виновен Йовчев, който бе едва една година вътрешен министър. Изобщо как е възможно все още да съществуват толкова заблудени овце, които все още им вярват на тия.
23
2
 
39
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Е как да не гласуваш за ГЕРБ,на секундата разкриха кой е виновен и защо,медал за Цецо и Бъчварова,ЦРУ школовката си казва думата!
22
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветанов разказа, че е подарил на Бойко Борисов статуйка на Конфуций за рождения му ден.- - - -Еййййй, евала Цецо ! Най-после Тиквуций и Конфуций се събраха !!!
21
1
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Недоразумението Бъч ще ви свали от власт.
20
1
 
45
 
! Отговори
мухозола е върха преди 7 години
Да се смея ли ,да плача ли?Всичко което ни заобикаля може да се охарактеризира с една дума-бутафория.Крадци на едро и дребно настанени с партиина благословия и несмеещи да гъкнат .
19
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А при управлението на кои се върна отново в БГ Митьо Очите?
18
3
 
52
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
Пак ли Орешарски е виновен :) :) :) ГЕРБ е на власт 6 години, Пацо от Дупница само една изкара завалията, после Местан пи кафе с Боко и го свали. Как за 6 години не го спряха този Очите? Да не говорим, че сега му пращат доктори, все едно е Президент на САЩ.
17
1
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Какъв чадър бе ? Та ние сме му дали всички права и охрана даже ! За какво му е чадър ?
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига вече, няма кой да вЕрва. Това са си битки за наркопазара. На Цветанов да му прочете някой какво пише в европейските вестници за ситуацията в Слънчев бряг. Мноого е интересно. И там не пише за Орешарски, ами за Борисов и Цветанов и за бездействието на полицията и други неприятни неща.
15
0
 
36
 
! Отговори
Дани преди 7 години
***.
14
1
 
43
 
! Отговори
цирка герб преди 7 години
Този е ***,все другите им виновни а те чисти,да ама не...как един милиционер се събужда милионер а Цветанов!?
13
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На некадърниците все някой друг им е виновен. Но данъкоплатците ще плащат няколкостотин хиляди евро обезщетения по присъди на съда в Страсбург заради онези истерии на Цветанов, които заснемаха на клипчета.
12
3
 
39
 
! Отговори
ОЛЕЕЕЕЕ преди 7 години
ТОЗИ И ОЩЕ НЯКОИ ОТ ГЕРБ СЪВСЕМ ИЗПЕРКАХА КАКВИ ГИ ГОВОРИ ТОЗИ НАЙ УМНИЯ И ИНТЕЛИГЕНТЕН МИНИСТЪР НА МВР ДО СЕГА Е ЙОВЧЕВ - ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ НЕМОГАТ ДА ЗАСТАНАТ ПРЕД ЙОВЧЕВ И ОРЕШАРСКИ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО НЕЩО - ОЛЕЕЕЕ ТЕЗИ СЪВСЕМ НИ ВЗЕМАХА ЗА ***
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ти я пък се надпреварват кой пръв ще поздрави "командира" за рождения ден.....Хайде...вече сте на власт...реабилитирайте този Милен Димитров и го сложете на мястото на Бъчварова....ама май да се приказва е много лесно....
10
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друг е виновен - оправданието на всеки от Герб!
9
0
 
53
 
! Отговори
Ох Цецууу преди 7 години
Е докога Орешарски ще оправдава управлението ви?
8
2
 
25
 
! Отговори
Долу Цветанов! преди 7 години
Цвъко, по-добре млъкни. Достатъчно урони престижа на партията вече, дори се чудя Бойко защо те държи още. Ако не беше ти с безумните скандали за подслушването, с изтеклите записи на Мишо Бирата, на прокурори и други, ГЕРБ щяха да имат поне още 10% повече гласове.Долу Цветанов! Бойко, разкарай го "Мистър 6 апартамента", моля те, не виждаш ли, че този човек ще унищожи усилията на толкова много хора.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Логично Митьо Очите си мислел че Орешарски е на власт все още дааа и отишъл да убива .
6
0
 
39
 
! Отговори
До Цветанов преди 7 години
А вие къде бяхта 5 години Цветанов???? Нали и ти се водеше министър???Ама " предишните са виновни" , вече два мандата с това клише!
5
0
 
42
 
! Отговори
оправдания преди 7 години
Типично по бългаски - ние сме невинни, винаги другите са ни виновни...Типично по ГЕРБ-авски - ние сме невинни, винаги предишното управление е виновно...