Плевнелиев излагал на риск сигурността ни и мира в Европа

Станал сред най-агресивните пропагандатори на похода срещу Русия
Обновена: 14 юни 2016 15:21 | 14 юни 2016 13:43, Камелия Цветанова
588
Плевнелиев излагал на риск сигурността ни и мира в Европа
Снимка: Reuters, архив

Според най- голямата градска организация на БСП, тази в София, речта на президента Росен Плевнелиев пред Европейския парламент е поредна провокация срещу националната ни сигурност и мира в Европа.

Още по темата

 
Социалистите и всички националноотговорно мислещи граждани в София сме възмутени, посочиха те в позиция до медиите.

Според тях вместо да говори за днешните икономически и социални проблеми на България, с речта си българският президент се е наредил между най-агресивните пропагандатори на похода на НАТО към Изток, срещу Русия.


В речта си държавният глава обяви, че в Европа се води война - в Украйна и обвини Русия, че дестабилизира стария континент.

"Без каквито и да било аргументи Плевнелиев заяви, че Кремъл е против ЕС и иска да го разруши отвътре. Особено е "възмутен" г-н Плевнелиев, че Русия говори за нова студена война, че Путин настоява за "нов баланс в света", за замяна на еднополюсното господство на САЩ с многополюсен свят в името на мира и демокрацията, че вижда опасност за Русия в политиката на НАТО да обгражда Руската федерация с военни бази и антируски режими в съседни държави", коментират социалистите.

От левицата смятат, че Русия е в правото си да отстоява своята сигурност, а особено тревожно  днес e разполагането на американската противоракетна система в Румъния и Полша, с настаняването на крупни военни контингенти в т. нар. прифронтови държави, между които ключова роля е отредена и за България.

"За мен, за нас, Крим е Украйна и Украйна е Европа” – констатира в речта си Плевнелиев. Факт е, че и Русия е Европа. Що се отнася до Крим, той също е европейска територия, но не само в географски аспект, но и като важна част от съдбата, историята, културата и достойнството на Русия и руския народ. Заетата от Плевнелиев позиция "Крим е украински", не е позиция на държавата България. България е парламентарна, а не президентска република. Народното събрание няма подобна официална позиция за Крим. Недопустимо е Плевнелиев да представя своите лични виждания като официални за държавата ни", упрекват от градската организация на БСП.

Според социалистите в речника на Плевнелиев неслучайно липсва думата "суверенитет”, която би трябвало да е крайъгълен камък на националната ни външна политика.

"Същевременно в речта си той поставя в изолация редица страни - членки на ЕС, защото не приемат указанията на Вашингтон-брюкселската бюрокрация за продължаване на санкциите срещу Русия. Нима  Италия, Гърция, Унгария, Австрия, Словакия, Кипър, Чехия и Франция са "гробокопачи" на Евросъюза? Подобно поведение от страна на държавния глава ни прави заложници в отношенията между Запада и Русия. То торпилира възможностите за градивни взаимовръзки между България и Русия, вреди на националните интереси на страната ни. Българската икономика има нужда от руските пазари, българският туризъм има нужда от руските туристи, а българската индустрия и битови потребители все още нямат алтернатива на руския газ. България и българският народ са изконно свързани с Русия - исторически и културно", обобщават от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


588
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
0
 
0
 
! Отговори
ВОЛГИН преди 7 години
До London 422 .... АЛО , ЛОНДОН ....ЩО Е ТО МИСИР ????? И КАКВО ПРАВИШ В ЛОНДОН ??? ТВОЕТО МЯСТО Е НЯКЪДЕ КЪМ ТЮМЕН , Т. Е. СИБИР ...
347
4
 
2
 
! Отговори
ВОЛГИН преди 7 години
БРАВО , ПЛЕВНЕЛИЕВ .... ОБЯСНЕТЕ ПО - ТВЪРДО , ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е РУСКА КОЛОНИЯ ... КОЙТО ИСКА ДА ЖИВЕЕ В РУСИЯ , ДА СИ ХОДИ В РУСИЯ ....
346
2
 
3
 
! Отговори
NOT IN MY NAME преди 7 години
Г-н Плевнелиев, моля Ви не говорете от името на българския народ, който не Ви подкрепя !Бъдете сигурен, че този НАРОД много бързо ще сложи край на всяка Ваша авентюра !
345
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тази снимка му е по добра, но пак е смешен. Този ще направи някоя трета световна, без да иска, ако остане още един мандат.
344
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Плевенлиев е нашия национален предател. Подлогата на САЩ.
343
6
 
5
 
! Отговори
Глупости ! преди 7 години
След като получи най-високото отличие на Австрия за развитие на отношенията между държавите на Югоизточна Европа, държавният глава Росен Плевнелиев днес беше удостоен от президента на Румъния Клаус Йоханис с най-висшето държавно отличие на страната Звездата на Румъния". Президентът Плевнелиев получи ордена за приноса му за развитието на демокрацията, просперитета и регионалната сигурност, както и за насърчаването на сътрудничеството и приятелските отношения между България и Румъния.
342
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутренската класа я създадоха съветските слуги във България робе на комунизма, СИК и ВИС и цялата плеяда от мафиоти беше обгрижвана точно през годините когато БКП и производните и оправляваха страната
341
5
 
8
 
! Отговори
ива преди 7 години
Умиране има от комунизма, но отърване няма!
340
9
 
9
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Веднъж предал своите , няма да се поколебае да предаде и другите. Европо, Еверопо, *ем ти съюза.
339
2
 
3
 
! Отговори
Гоце преди 7 години
И аз имах големо изхождане в Сиришник. Всички ми ръкопляскаха и даже не ме биха.
338
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достоен син на баща си. Понякога една семейна история говори много. ......
337
17
 
11
 
! Отговори
Да бе да преди 7 години
Всички ръкопляскат на Българския Президент в Европейския парламент , но от БСП не са си били включили телевизора за да видят, защото Путин ги бил строил в 2 редици и им чел конско - слаби резултати на руската пропаганда в България.
336
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъвто е така нареченият президент на държавата,той е огледален образ новосъздадната мутренска класа,заедно с т.н. нова проевропейска интелигенция,която ще загроби България.Питайте за това гн Борисов?
335
10
 
10
 
! Отговори
Да преди 7 години
Да живее България! Долу крадците на чужди територии от Грузия и Украйна.
334
11
 
21
 
! Отговори
к преди 7 години
Роско не може да говори от наше име, защото бе назначен за прецедент от Борисов с помоща на костинбротската печатница и съдействието на мвр. Това което плямпа Роско му е подадено в устенцата от козяците. То категорично не отговаря на настроението на обикновените българи, тоест на коренното население на тази територия. С цялостното си поведение на предател и изменник, затворът е най- малкото, което го очаква в бъдещето.Да живеят България и Русия!
333
8
 
15
 
! Отговори
Мераклийка преди 7 години
*** Нинова, след като поднесе цветя на вожда в Правец и се покатери на Чинията в Стара планина сега се готви да превземе благоразположението на другия вожд от Кремъл.
332
9
 
10
 
! Отговори
Рязаните преди 7 години
Рамадан е в момента - всички бесепари са на хадж в Кремъл.
331
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простите селяни потънали в мизерия от простотия ... си мислят, че СССР ще ги спаси ...същото си мислехa и жителите на Крим и Донбас докато не дойдоха чеченците и не започнаха да ги грабят и изнасилват.но на българския селянин тези неща му харесват ... той има 500 годишен опитистината не е приятна, другари ... нo слагайте минуси, ако това ви успокоява.щом слагаш много минуси, това значи че много те боли от прочетеното - така и трябва!
330
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взел си е хонорара човека, що да не си изпълни поръчката? Нищо че е скаран със всякаква дипломация, и ако утре ЕС и Русия си стиснат ръцете, пак ще сме в трета глуха...
329
3
 
32
 
! Отговори
London преди 7 години
aбсолютен мисир. излага БГ