Плевнелиев излагал на риск сигурността ни и мира в Европа

Станал сред най-агресивните пропагандатори на похода срещу Русия
Обновена: 14 юни 2016 15:21 | 14 юни 2016 13:43, Камелия Цветанова
588
Плевнелиев излагал на риск сигурността ни и мира в Европа
Снимка: Reuters, архив

Според най- голямата градска организация на БСП, тази в София, речта на президента Росен Плевнелиев пред Европейския парламент е поредна провокация срещу националната ни сигурност и мира в Европа.

Още по темата

 
Социалистите и всички националноотговорно мислещи граждани в София сме възмутени, посочиха те в позиция до медиите.

Според тях вместо да говори за днешните икономически и социални проблеми на България, с речта си българският президент се е наредил между най-агресивните пропагандатори на похода на НАТО към Изток, срещу Русия.


В речта си държавният глава обяви, че в Европа се води война - в Украйна и обвини Русия, че дестабилизира стария континент.

"Без каквито и да било аргументи Плевнелиев заяви, че Кремъл е против ЕС и иска да го разруши отвътре. Особено е "възмутен" г-н Плевнелиев, че Русия говори за нова студена война, че Путин настоява за "нов баланс в света", за замяна на еднополюсното господство на САЩ с многополюсен свят в името на мира и демокрацията, че вижда опасност за Русия в политиката на НАТО да обгражда Руската федерация с военни бази и антируски режими в съседни държави", коментират социалистите.

От левицата смятат, че Русия е в правото си да отстоява своята сигурност, а особено тревожно  днес e разполагането на американската противоракетна система в Румъния и Полша, с настаняването на крупни военни контингенти в т. нар. прифронтови държави, между които ключова роля е отредена и за България.

"За мен, за нас, Крим е Украйна и Украйна е Европа” – констатира в речта си Плевнелиев. Факт е, че и Русия е Европа. Що се отнася до Крим, той също е европейска територия, но не само в географски аспект, но и като важна част от съдбата, историята, културата и достойнството на Русия и руския народ. Заетата от Плевнелиев позиция "Крим е украински", не е позиция на държавата България. България е парламентарна, а не президентска република. Народното събрание няма подобна официална позиция за Крим. Недопустимо е Плевнелиев да представя своите лични виждания като официални за държавата ни", упрекват от градската организация на БСП.

Според социалистите в речника на Плевнелиев неслучайно липсва думата "суверенитет”, която би трябвало да е крайъгълен камък на националната ни външна политика.

"Същевременно в речта си той поставя в изолация редица страни - членки на ЕС, защото не приемат указанията на Вашингтон-брюкселската бюрокрация за продължаване на санкциите срещу Русия. Нима  Италия, Гърция, Унгария, Австрия, Словакия, Кипър, Чехия и Франция са "гробокопачи" на Евросъюза? Подобно поведение от страна на държавния глава ни прави заложници в отношенията между Запада и Русия. То торпилира възможностите за градивни взаимовръзки между България и Русия, вреди на националните интереси на страната ни. Българската икономика има нужда от руските пазари, българският туризъм има нужда от руските туристи, а българската индустрия и битови потребители все още нямат алтернатива на руския газ. България и българският народ са изконно свързани с Русия - исторически и културно", обобщават от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


588
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
15
 
9
 
! Отговори
Omar преди 7 години
Plvevnliev triabvahe da e v geibara vav florida ,,,,,ama si izgubil 4lenskata karta beeee,,dee be evroatlatin4eskia ,, mirolubec,,,
7
3
 
7
 
! Отговори
българина преди 7 години
Змията като умирали или нейните деца хареса най лошо. Но все пак ще умре.... а България не!
6
23
 
23
 
! Отговори
26782 преди 7 години
Тази статия защо не е отбелязана с платено съобщения.
5
49
 
24
 
! Отговори
Лора преди 7 години
Много смешни тия социалисти от най-голямата градска организация на БСП....
4
15
 
20
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 7 години
Това ,че президента ни е радикален русофоб не бива да ви тревожи! Който се притеснява ,че президента избран с най-ниската избирателна активност нещо му хлопа , значи комундерин и болшевик!
3
47
 
20
 
! Отговори
KKK преди 7 години
националноотговорно мислещи граждани в бсп няма ! поне едно от трите липсва, като в повечето случаи и трите, иначе нямаше да са бкп
2
16
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ли го слуша този ***?
1
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дубютрю.