Плевнелиев излагал на риск сигурността ни и мира в Европа

Станал сред най-агресивните пропагандатори на похода срещу Русия
Обновена: 14 юни 2016 15:21 | 14 юни 2016 13:43, Камелия Цветанова
588
Плевнелиев излагал на риск сигурността ни и мира в Европа
Снимка: Reuters, архив

Според най- голямата градска организация на БСП, тази в София, речта на президента Росен Плевнелиев пред Европейския парламент е поредна провокация срещу националната ни сигурност и мира в Европа.

Още по темата

 
Социалистите и всички националноотговорно мислещи граждани в София сме възмутени, посочиха те в позиция до медиите.

Според тях вместо да говори за днешните икономически и социални проблеми на България, с речта си българският президент се е наредил между най-агресивните пропагандатори на похода на НАТО към Изток, срещу Русия.


В речта си държавният глава обяви, че в Европа се води война - в Украйна и обвини Русия, че дестабилизира стария континент.

"Без каквито и да било аргументи Плевнелиев заяви, че Кремъл е против ЕС и иска да го разруши отвътре. Особено е "възмутен" г-н Плевнелиев, че Русия говори за нова студена война, че Путин настоява за "нов баланс в света", за замяна на еднополюсното господство на САЩ с многополюсен свят в името на мира и демокрацията, че вижда опасност за Русия в политиката на НАТО да обгражда Руската федерация с военни бази и антируски режими в съседни държави", коментират социалистите.

От левицата смятат, че Русия е в правото си да отстоява своята сигурност, а особено тревожно  днес e разполагането на американската противоракетна система в Румъния и Полша, с настаняването на крупни военни контингенти в т. нар. прифронтови държави, между които ключова роля е отредена и за България.

"За мен, за нас, Крим е Украйна и Украйна е Европа” – констатира в речта си Плевнелиев. Факт е, че и Русия е Европа. Що се отнася до Крим, той също е европейска територия, но не само в географски аспект, но и като важна част от съдбата, историята, културата и достойнството на Русия и руския народ. Заетата от Плевнелиев позиция "Крим е украински", не е позиция на държавата България. България е парламентарна, а не президентска република. Народното събрание няма подобна официална позиция за Крим. Недопустимо е Плевнелиев да представя своите лични виждания като официални за държавата ни", упрекват от градската организация на БСП.

Според социалистите в речника на Плевнелиев неслучайно липсва думата "суверенитет”, която би трябвало да е крайъгълен камък на националната ни външна политика.

"Същевременно в речта си той поставя в изолация редица страни - членки на ЕС, защото не приемат указанията на Вашингтон-брюкселската бюрокрация за продължаване на санкциите срещу Русия. Нима  Италия, Гърция, Унгария, Австрия, Словакия, Кипър, Чехия и Франция са "гробокопачи" на Евросъюза? Подобно поведение от страна на държавния глава ни прави заложници в отношенията между Запада и Русия. То торпилира възможностите за градивни взаимовръзки между България и Русия, вреди на националните интереси на страната ни. Българската икономика има нужда от руските пазари, българският туризъм има нужда от руските туристи, а българската индустрия и битови потребители все още нямат алтернатива на руския газ. България и българският народ са изконно свързани с Русия - исторически и културно", обобщават от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


588
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
потънали в мизерия от простотия ... си мислят, че СССР ще ги спаси ...същото си мислехa и жителите на Крим и Донбас докато не дойдоха чеченците и не започнаха да ги грабят и изнасилват.но на българския селянин тези неща му харесват ... той има 500 годишен опит
327
3
 
17
 
! Отговори
Спас преди 7 години
До 400Ако финландците гласуват да влезат в състава на РФ, какъв е проблема?????????? То е същото като да влезеш в ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))).....................само дето при нас никой не пита народа А ТРЯБВА!!!!!!!!!!!!!
326
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Струмски, струва ли си да пишеш подобни небивалици?Вярваш ли си, че това всичкото е вярно за тази карикатура - росенчо?Поне плащат ли ти достатъчно?
325
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не беше ли на Закуската в Белият дом ???Кой знае след нея с кой е ПрелюбодействалСтрада душевно по някого от ПентагонътВеднага си личи от неговите речиДано само не се е отдал на Цял Взвод от Американски разведкиНе мой го излекуват По животно
324
1
 
5
 
! Отговори
400 преди 7 години
До 406.До 1917г Украинският цар е бил и Финландски цар.Да си приберат и Финландия ли?
323
7
 
22
 
! Отговори
до 422 преди 7 години
Плевнелиев ще ръководи единствено листата от най мразените и нищожни президенти на България Много слаб Актьор в ролята на Страстна Нещастна и Разлюбена ВдовицаНе успя да влезе в сърцата на Българите Много жалко за Матряла
322
22
 
8
 
! Отговори
СТРУМСКИ преди 7 години
Плевнелиев е велик български президент и патриот. ДА-РУСИЯ РАБОТИ ПОДМОЛНО СРЕЩУ РАЗБИВАНЕТО НА ЕДИНСТВОТО В ЕС И НАТО.***-русофили искат отново да сме под миризливия руски ботуш за азиатските диваци и варвари. Ние идваме. Ще избием като въшки всички руски *** ,за да я има БЪЛГАРИЯ. Смърт за нациовалните предатели и Путин.
321
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това *** даже не осъзнава колко е смешен. Прави се на ястреб, но е само един мишок. Лошото е, че излага държавата.
320
27
 
13
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Статистиката показва, че русофилите и плюещите по президента и Запада са най-необразованата прислойка от българите. Русофил=мутра=чалгаджия=***. Простаците мразят образованите и културни хора като президента, така избиват комплексите си. Като Путин. Понеже не знае как да държи приборите в клуба на богатите, се фръцна и сега лае отвън..
319
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевЕеееееее, не си прав!! Русия не е на 19-то място. На 18-то е.
318
18
 
5
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Комун-русофилите искат ЕС и НАТО да си затворят очи и уши и да помолят Путин да ги превърне в Българии..и как ще стане това? Предстои голямо боксиране, след което *** ще скимтят жално в ъгъла на историяте. Ще си спомнят лова на вещици, а метлите им няма да полетят...още тази годинка...хаха.
317
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските мекерета да знаят, че Плевнелиев ще ръководи следвоенното устройство на Русия след подписването на акта за пълната и безусловна капитулация на РФ.
316
1
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До 1762 г.А кой ви е казал, че българският е родния език на Астролога!????
315
1
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 412Абсолютна простотия, с цел векуване на Магнолията!
314
4
 
27
 
! Отговори
1762 г. преди 7 години
Все пак, защо Плевнелиев не е пожелал да говори пред Европейския парламент на родния си език? Нали българският език е е официален в ЕС? Толкова ли се срамува от страната, на която е държавен глава, и от нейните граждани? "Поради-что, се срамиш?" би попитал Отец Паисий.
313
0
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 414Дори на на Козяк са сигурни в обратното....
312
19
 
12
 
! Отговори
М преди 7 години
Ако Плевнелиев реши да се кандидатира ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ, за ужас на матрьошките.
311
13
 
10
 
! Отговори
М преди 7 години
Абсолютната истина е, че щом нещо не се харесва на червените, значи то е добро за България! Много лесен и точен ориентир!
310
5
 
21
 
! Отговори
ЧИЧО ОТ СЕЛО преди 7 години
НАПОМНЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА ДО "ИЗБУХВАНЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА" У НАС!ДНЕШНОТО МУ ПОВЕДЕНИЕ ХИЧ НЕ СЕ ВРЪЗВА С МИНАЛОТО МУ!
309
4
 
8
 
! Отговори
ЧИЧО ОТ СЕЛО преди 7 години
НАПОМНЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА ДО "ИЗБУХВАНЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА" У НАС!ДНЕШНОТО МУ ПОВЕДЕНИЕ ХИЧ НЕ СЕ ВРЪЗВА С МИНАЛОТО МУ!