Търси се ляв президент: Като Бойко Борисов...

Политолог съветва да е проевропейски, но не антируски
14 юни 2016 18:00,
130
Търси се ляв президент: Като Бойко Борисов...
Снимка: архив Булфото

Левият кандидат за президент, който би се изправил успешно срещу претендента на ГЕРБ, особено ако той е Бойко Борисов, трябва да бъде подобен на премиера. Той трябва да е проевропейски, но не антируски. Да е и патриот, но не националист.

Такова мнение изрази политологът Антоний Тодоров по време на дискусия, организирана от Института по икономика и международна политика и фондация "Фридрих Еберт".

Още по темата
Според него на предстоящите избори за държавен глава левицата трябва да заложи на общ и надпартиен кандидат, който да е добре познат на хората, подобно на премиера.

"Трябва да има много силна кандидатура отляво - някой, когото хората да припознават не просто на същото равнище, защото да бъде до равнището на Борисов е толкова недостижимо, че дори не си го помислям, но да бъде човек, който да е способен да го надприказва, но и да излъчва много повече неща, отколкото той успява", каза Тодоров, цитиран от "Дарик".

Според политолога такъв евентуален кандидат трябва да е порядъчен; човек, който има добро име в обществото и не го подозират, че влязъл в някакви съмнителни сделки. "Освен това трябва да е социално чувствителен, категорично проевропейски настроен, което не значи антируски“, каза още Тодоров.

Той описа успешният ляв претендент като патриот, но не националист.

"Патриотите гледат в бъдещото и искат да се гордеят в бъдещето. Патриотите си представят добро бъдеще за своята родина. Все едно от имената ще е сред познатите и като казвам сред познатите, значи някой, който я е бил депутат, я евродепутат, я министър, я нещо друго, тоест познат на публиката" каза Тодоров.

Според него не би било добра идея левият кандидат да е от шоу бизнеса. "Тогава влизаме в играта на Слави Трифонов. Ако превърнем политиката в шоу, наистина по-добре да се занимаваме с нещо друго", каза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 89Пишеш:Е кво се търси, те повечето са си обратни.. Кого имаш предвид' Лучников ли или Ф.Д. или Соколов....
60
4
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Е*ати анализа! Все едно левицата разполагат с целия ресурс на Земята и ще избират измежду тях.И да оставим настрана останалите изброени качества от великия политолог, да се съсредоточим върху това, кой от левицата е достатъчно известен и с положителен образ? Имат ли такъв? По- скоро не, евентуално Ламбо.Аз бих гласувал за него.
59
6
 
4
 
! Отговори
Ляв президент преди 7 години
Единствения шанс на БСП е с Янаки Стоилов.
58
1
 
3
 
! Отговори
hri преди 7 години
Споделям,че новият ни президент трябва да притежава преди всичко здрав източноправославен християнски дух и вяра,социален,да милее първо за Бг и да задържа младите хора в Бг,да изгражда правилна политика за борба с демографския срив.Да въведе Вероучение в училище,да се работи за моралните ценности и възпитание на младите хора в патриотичен дух.Имаме история която трябва да се помни и да се гордеем с нея.
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсят мека китка ; СерГей Станишев чака да го изберат за президент !!!!!!! ще бъде начело на Гей парада
56
8
 
8
 
! Отговори
Aха преди 7 години
Доколкото разбрах, ляв означава Русия да му набива канчето, а той да си трае! Яаасно...! ;)
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога няма да гласувам за тая Сг. Ан! Никога няма да си загубя половин час от времето за тия бо. Луци
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не търсете повече !ТУК СЪМ !!!
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26 години eвро-анални ценности, стига вече!
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров президент. Независима и иикономически развита България. Всичката наркоманизирана евроатлантическа *** в белене.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има една нация на Земното кълбо , която вечно търси , а нищо не намира .
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
83 е от СЛОНА
49
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Досега освен леви,нормални не сме имали.
48
4
 
7
 
! Отговори
Ан.Тодоров е ЛУД! преди 7 години
ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА --------"КОМУНИСТ-----ЕВРОАТЛАНТИК"!!!ИМА САМО КОМУНИСТИ -----"ЛАПАЧИ НА ПАРИ ОТ ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ" .....КАТО МЕСТНИТЕ КМЕТОВЕ!ЗА ТОВА Е ТАЯ НАВАЛИЦА ЗА КМЕТОВЕ ПО ИЗБОРИТЕ ------ЗА ГОЛЕМИТЕ ЕВРО-- ПАРИ! ТАКА Е И В ЗЕМЕДЕЛИЕТО ----ПИШАТ СИ ВСИЧКО НА ТЕХНО ИМЕ , ЗА ДА ГУШНАТ ПОСЛЕ ПАРИТЕ ОТ ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ!НА ХОРАТА ДАВАТ---ТРОХИТЕ ОТ ТИЯ ФОНДОВЕ......!!!!
47
3
 
1
 
! Отговори
ники преди 7 години
ТОВА ЩОМ ГО КАЗВА "АНТОНИЙ ТОДОРОВ" ТРЯБВА ДА СМЕ СЪГЛАСНИ И ДА ПОВЯРВАМЕ,ВСЕ ПАК Е ГОСПОДИН ТОДОРОВ
46
0
 
6
 
! Отговори
бря бря преди 7 години
Гоцето май отговаря на прищявките на тоя политолог. Почна се...
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви избори бе пускаме ви митьо очите и златко баретата и всички по дупките.
44
0
 
1
 
! Отговори
Remorfa преди 7 години
Nikoi nema da glasuva za prezident na referenduma...Zakrivame tasi bezpolezna darjavna slujba...i oste 80% ot centralnata sofiiska adminisracia...:-):-):-)Mestno regionalno autonomno razvitie i regionalna finansova nezavisimost v rbg...centara na konteinera za b-okluk...:-):-):-) i recycling na jelezobetona...:-):-):-)
43
5
 
9
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До кратун. Хубав ник си си измислил - много ти отива и затова не го сменяй. А иначе твоите размисли нямат особено значение за стотиците хиляди, които харесват Бойко и пак ще гласуват за него.
42
5
 
5
 
! Отговори
demograph преди 7 години
1. Няма такова чудо ляв проевропеец, освен да е еврофондоцоциалист.2. Няма такова животно русофил проевропеец, освен ако е троянска ***.3. Няма такъв *** проевропейски комунорусофил. Освен ако е на рублева ясла. Антоний Тодоров е объркан понятийно лявопутинист.