БСП и сделка с дявола сключва, само да е на власт

"Лицемери, некомпетентни, провалени", сипе ГЕРБ-ерка
Обновена: 15 юни 2016 10:35 | 15 юни 2016 10:28, Камелия Цветанова
105
БСП и сделка с дявола сключва, само да е на власт
Снимка: архив, Bulphoto

Със скандал започна редовното заседание на депутатите в първия им работен ден за седмицата, а размяната на остри реплики между депутати от БСП и ГЕРБ "изяде" близо час от времето им.

Заради упреците на левицата за еврофондовете, Цвета Караянчева от ГЕРБ се ядоса и обвини социалистите, че вече са започнали предизборната кампания за президент, макар че има още няколко месеца до вота.

"Кампанията за президентските избори започна преди месец, когато Корнелия Нинова стана председател на на БСП",скочи тя. Според нея от левицата говорят откровени лъжи от трибуната на парламента.

За депутатката от ГЕРБ БСП е провалила се партия, "партия която, за да бъде на власт, търпя една година протести, една година затворен парламент".

"За какво говорите, господа лицемери, вие сключихте сделка с дявола, за да останете на власт", упракна Караянчева.

Тя обвини социалистите в некомпетентност и се мотивира с обстоятелството, че когато ГЕРБ пое властта за втори път, е заварило европейската програма за развитие на селските райони с 426 забележки и се е наложило да бъде сериозно доработвана.

"Това, което говорите, е смешно, но при вас всичко е наопаки, вие всичко разбирате и заради това сте на това дередже“, обобщи Караянчева.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък припомни на БСП, че не само парламентарните избори, но и местните са спечелени от партията на Бойко Борисов. "Видяхме какво направихте в края на мандата си при Пламен Орешарски, българските избиратели са тези, които показаха кой трябва да управлява и това е премиерът Бойко Борисов, защото заради вашата политика местната власт беше пред невъзможност да приключи стария финансов европейски период", заяви той.

"Госпожо Нинова идват избори, вие имате вашето право и вашата стратегия, а нашата е да работим, за да има видими резултати", отсече Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 7 години
прави ми впечатление, че всички *** коментират някакви имагинерни числа на държавния дълг, всеки казва различна сума и никой не уцелва вярната. айде поне коментирайте истинските данни, другари!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази какво е зейнала от парламент - ужасна жена! Боже, лидер на БСП! Лаладжийка.
67
2
 
4
 
! Отговори
60р™ преди 7 години
Само това остава, тая свадлива тетка да стане президент.
66
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Задачата на управляващите би трябвало да е да създават по-добри условия за работа на икономиката ни, а не да крадат от заемите, които взимат от името на България, както прави ГЕРБ.
65
5
 
3
 
! Отговори
До 93 преди 7 години
Прав си - точно това прави непрекъснато ГЕРБ, обвинява другите, а всъщност ГЕРБ генерира огромни бюджетни дефицити и дългове.
64
2
 
3
 
! Отговори
До 89 преди 7 години
По-правилното е демократ от ГЕРБ и демократ от БСП. От 26 години други освен демократи няма.
63
2
 
5
 
! Отговори
ези или тура преди 7 години
Защо разглеждате БСП и ГЕРБ отделно,това страните на една и съща монета.Всички са от школата на БКП.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огромният проблем с дълга е, че ГЕРБ увеличиха външния дълг и то много. По времето на Орешарски външния дълг беше около 7,8 млрд. лева, а при ГЕРБ през април 2016, външният дълг е 19,3 млрд. лева. Ако беше увеличен вътрешния дълг, нямаше да е толкова страшно, но увеличението на външния дълг, което направи ГЕРБ, за да управлява без да има финансови проблеми, си е страшно. ГЕРБ вече ни вкараха в дългова спирала, от която няма излизане. После ще питаме защо няма народен съд или поне закон за съдене
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли по-правилно като се говои за комунисти да се казва винаги "герберски комунист" и "Бспарски комунист". Така е по-ясно за матряла.
60
1
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Държавният дълг - когато числата говорят, феновете на ГЕРБ и платените *** да мълчат.ГЕРБ започнаха с дълг от 18,4 млрд. лева, а в края на април 2016-та този дълг е вече 26,1 млрд. лева. Това са числата, а останалото е ала-бала. После като дойде време за плащане на увеличения размер на дълга, според троловете виновни ще са следващите след ГЕРБ, а не ГЕРБ, който е направил тези дългове, за да управлява "успешно". Ако ГЕРБ ставаха за управляващи, трябваше да опитат да намалят държавния дълг.
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко друго могат да излъжат, глада и мизерията са очевАдни и май само ГЕРБ не ги вижда. Но можеш да лъжеш до време.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ най-много могат да реват колко са велики и всички други как нищо не разбират. Докато ни докараха до просяшка тояга.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само преди два дена изтеглиха още 1,5 милиарда. Даже не благоволиха да обясяват защо им е тази "дребна сума". А още преди няколко седмици пак няколко милиарда и обясниха, че било за "стабилизиране"
56
2
 
6
 
! Отговори
До 77 преди 7 години
Добре де .Аз дължа на една банка 5 000 лв.Тегля от друга банка нов заем от 5 000 при по-добри условия и погасявам стария заем.Дългът ми пак ще е 5 000 лв плюс още някой лев.Щом и с Герберските заеми е така значи сега като направиш справка на сайта на БНБ колко е бил дълга ни 2014 г сега трябва да е горе долу същия.Хайде направи справка и ни просветли
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана със завода за бок лука на София, заради който Бойко Борисов стана кмет на София преди 11 години през 2005-та? Построи ли се, резна ли му лентата няколко пъти, т.е. за всяка керемида рязане на лента??!! Нищо не се чува за този завод...
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 65. 16 милиарда за МИлен Велчев. После още около 10 милиарда сигурно има много хубаво обяснение. Особено като почнеш да обясняваш колко всичко разбираш. А тъпите неразбиращи да ти връщат заемите.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото иде Виденова зима какво очaкваш от някой дето ти казва късай си дипломата и ставай овчар, овчарите само от туй разбират и да ръфат филии с мас.
52
3
 
6
 
! Отговори
До 65 преди 7 години
Алоооо,компетентния.Я ни кажи колко точно ни беше държавния дълг в края на 2015 г и на колко падежа е тази година.И пропускаш удобно факта ,че освен тия 16 милиарда се гласуваха и изтеглиха още доста милиарди.Ако е вярно това което ти ни баламосваш ,че с новите заеми ще се погасяват стари значи дългът не трябва да нараства ,а да остава на същите нива.А той уважаеви за две години почти се удвои.Така ,че отивай да стрижеш калинки
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък ГЕРБ изтегли 24милиарда сигурно за благотворителност.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За БСП не знам, ама за ГЕРБ знам въртяха сукаха и много сделки сключваха, наложи сe, Кунева да ги подпира най-накрая, ама тая патерица е много гнила.