Кой пречи на ГЕРБ? Орешарски, Виденов, хан Аспарух...

Бъдещето ще е черно, докато ГЕРБ са на власт, заключи Нинова
15 юни 2016 11:36,
126
Кой пречи на ГЕРБ? Орешарски, Виденов, хан Аспарух...
Снимка: архив, Bulphoto

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини ГЕРБ, че непрекъснато се опитва да прехвърля отговорността за неуспехите на предшестваниците си.

Още по темата
"Това е навикът ви - винаги да прехвърляте отговорност назад. На Орешарски, на Жан Виденов и на хан Аспарух", каза тя по време на сблъсък между БСП и ГЕРБ в пленарната зала. Той избухна заради поредните упреци на социалистите, че управляващите са се провалили с усвояването на средствата по европейските програми. 

Нинова припомни на ГЕРБ, че са били единственият кабинет, който е бил свален с проливане на кръв. "Не мислете, че ние сме толкова късопаметни и народът не помни 2013 г. ", каза тя от трибуната. Соцлидерката заключи, че бъдещето ще е черно, докато ГЕРБ са начело на държавата. 

Преди това БСП отново разкритикува ГЕРБ за проблемите при усвояване на средствата по програмите на Европейския съюз. Социалистите показаха от трибуната на парламента писмо от Брюксел, в което се казва, че България е заплашена от санкции по европейските програми. Още вчера БСП предупреди, че заради санкциите около 1,1 млрд. лв. ще трябва да бъдат покрити от държавния бюджет.   

От фонд "Земеделие" още вчера отрекоха изявленията на социалистите. 

"Ето го писмото от Брюксел, което го нямало и което разбуни толкова много духовете", каза от трибуната на парламента соцдепутатът Драгомир Стойнев. Той обясни, че в него пише, ЕК  не вярва на сертифициращия орган у нас и че проверките на фонд "Земеделие" са показали  несъотвествия. 

Стойнев попита защо писмото от Брюксел се крие и защо се заплашват медиите, които го публикуват. Той обясни и че злоупотребата с евросредствата била видима навсякъде. Соцдепутатът разказа за ремонта пред НДК, който глътнал 13 милиона лева, но плочките пред двореца още били от преди десетилетия. 

"Дадохте няколко милиона за дръвчта и храстчета", обобщи Стойнев. Той изреди и Северната тангента, където от бързане да се пререже лентата има ежедневни протести и магистрала Марица, която пропаднала малко след откриването й.   "Дано не падне и стериопорът, който залепихте по домовете на хората, че пак ще трябва да теглим заем", каза още Драгомир Стойнев. 

Той призова ГЕРБ да забравят партийния си егоизъм и да си тръгнат навреме пледи да завлекат и страната със себе си. Стойнев обяви, че основният въпрос е откъде ще дойдат парите за запълване на разходите. "С нови заеми ли?", попита той.   Стойнев отхвърли упреците, че атаката на БСП е предизборна. "БСП не е ГЕРБ, не живеем от избори до избори, не се храним с мандати. На изборите последна дума ще има този, който не лъже", каза Стойнев и призова за предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ НЯКОЙ НЕЩО ИМ Е ОБЕЩАЛ И ТЕ ВЪРТЯТ КОСТИНБРОД 2 - КАКВО ЛИ ПИТАМ СЕ- ЩЕ РАЗБЕРЕМ СКОРО- КАКВО ЛИ ЩЕ РИТАТ АКО НЕ СЛУШКАМЕ- ТИЯ НЕ СА БЪЛГАРИ!
91
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
Определено не е хан Аспарух, значи кой остава...?
90
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 7 години
Аз се чудя тая как си призна грешката и се извини - това е много нетипично за тях ! А и друго признание направи - че свалиха предишното правителство на ГЕРБ с проливане на кръв !
89
1
 
1
 
! Отговори
Неззависим Българин преди 7 години
Бъещето щее черно докато народа не се събуди
88
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До 87 анонимник. И като беше толкова хубаво при социализЪма, що всички страни от Източна Европа се отказаха от него и не искат и да чуят за такова нещо. Май си забравил какви гаврошовци бяхме всички, включително и ***, когато гледахме лъскавите западни стоки и снимки. И който можеше да отиде там, после беше като ошашавен с месеци.
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп само лъже на изборите ще онемеят
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп кви са тези я минат бариерата я не
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадливите червени *** набързо се усетиха и сега се прехвърлиха в Герб. И плюят по комунистите с всичка сила. Не че някой им се връзва.
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
крадлив червен боклуккк
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 67 годишен. От София съм. Преди 89-та ходехме всяка година на море. Образованието на децата ми беше безплатно. Както и здравеопазването. Без месо не сме останали. Салами много нямаше. Както и банани. Но имаше спокойствие и не се тревожех ако децата закъсняват. Имахме апартамент и кола. Трудно беше с излизането зад граница. Тъкмо мислех, че така сме зле и ни удари демокрацията.
82
0
 
1
 
! Отговори
Вълшебник преди 7 години
До ДРАКОНА - Цялото БЕ СЕ *** да вземе да те ---наримува!
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червени боклуциии
80
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
путин си е ГЕЙ
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двете най-големи разклонения на БКП храчат едно срещу друго от трибуната на НС. Цирк
78
2
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
немало е имане1 но такова немане никога не е имало!
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червената кифла дори ТИТЛАТА КАН Аспарух не знае тръгнала да се обажда
76
2
 
6
 
! Отговори
60 годишен преди 7 години
Преди 89-та мислех, че сме зле. Но не съм знаел какво е да си зле.
75
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До 95 Вероятно започват да чувстват, че скоро ще задуха" Вятъра на промяната", и за това...
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА ДНЕС.БГ. Поздравления, че допълнихте предходната статия, онази с коментарите на Караянчева.
73
0
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен84 А трябва ли да правя експертизи на документи, именно когато ги показват от БСП? Мисля, че това би било наложително , когато Герб ги вади. Помниш ли случая Калинка , която доста време си игра с една агенция, и после се оказа, че дипломата и е фалшива? Тя от кои беше, че не си спомням? Май се оправдаха, че била личен избор на Борисов, или ме лъже паметта? Я обясни, че забравихме нещо?