Реже ли ЕК пари? БСП и ГЕРБ си мерят документите...

Танева пристигна извънредно в НС, размаха платежни
15 юни 2016 13:21,
33
Реже ли ЕК пари? БСП и ГЕРБ си мерят документите...
Снимка: архив, Bulphoto

Скандалът между ГЕРБ и БСП за това предстои ли орязване на европейски пари за селското ни стопанство продължи с размяна на нова порции документи. 

Земеделският министър Десислава Танева пристигна извънредно в парламента, за да опровергае от трибуната твърденията на социалистите, че Брюксел ни предупреждава, че няма да ни признае извършени разходи. По-рано днес Драгомир Стойнев от БСП показа писмо от ЕК пред депутатите и обяви, че в него пише, че около един милиард евро за земеделие ще трябва да се платят от държавния бюджет, а не от Комисията, защото тя е открила нередности.

Още по темата
Танева също извади документи и ги размаха от трибуната. 

"Ето платежните от тази сутрин. С тях са разплатени поредните милиони по програмата", каза министърката. Тя обясни, че и вчера, когато БСП са съобщили, че програмата спира, е имало разплатени други 56 милиона лева. "Можеше ли да бъдат платени тези пари, ако програмата бе спряна", попита Танева. 

Тя коментира и писмото от ЕК и обвини социалистите, че правят изводи, които не кореспондират с реалността. 

Танева обясни, че писмото касае доклада на сертифициращия орган за миналата година и такъв са получили и Франция и Италия. Според Танева ЕК просто е обяснила, че има нужда от оща проверки, за да се убеди и да  вземе решението за разплащането. 

"В най-лошия вариант, дори ако след всички допълнителни исакния комисията не получи тази увереност, тя сама ще направи одит. Но тогава нито една от сумите няма да бъде изискуема, те са възстановени от комисията", обясни Танева. 

Соцдепутатката Светла Бъчварова обаче я опроверга и прогнозира, че санкциите скоро ще бъдат наложени и те ще бъдат на гърба на управляващите. 

Земеделският министър пък обвини БСП, че не се държи национално отговорно и поиска политиците да се обединят около българското земеделие. 

На финала Танева обясни, че оставя заместника си Васил Грудев да обясни на социалистите детайлите около европейските пари, защото тя бърза за среща с руския министър на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Четящ преди 7 години
Е аз като направих справка с официалния сайт на ДФ "Земеделие"- те досега отворените мерки са точно 2 ! (ДВЕ). Мярка 4.1. и мярка 4.2 Т.е. и двете са спрени- макар и "временно".Т.е. не на всички мерки, а на незначителен брой-само на две. Ми те всичките за момента са именно ДВЕ!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОВОРИМ ЗА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗЕМЕДЕЛИЯ 2015 Г- ПРЕВОДИТЕ НА ПАРИТЕ СА НАПРАВЕНИ ЗАЩОТО ПРОГРАМАТА Е ЗАВЪРШИЛА, МИНИСТЪРКАТА ДНЕС Е ПОКАЗАЛА НАРЕЖДАНИЯТА, А БСП БЛЕСНАХА С ПОРЕДНИЯ СИ СКАНДАЛ АЛА КОСТИНБРОД- ЦЯЛАТА ПАРТИЯ Е ОСНОВАНА НА ЛЪЖИ И ЛИЦЕМЕРИЯ МИЛИОНЕРИ И ОЛИГАРСИ СА ПОЕЛИ В АКТИВНО НАСТЪПЛЕНИЕ И БОРБА ЗАЩИТАВАЙКИ ПРАВАТА НА БЕДНИТЕ, ОНЕПРАВДАНИТЕ, ТИ САМО ВИЖ ЛЕВИЯТ ГУЩЕР КАК СЕ БОРИ ЗА СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ НА РАБОТНИЦИТЕ А ФАКТИТЕ КАКВИ СА- РАБОТНИЦИТЕ ИМ С НАЙ НИСКИ ЗАПЛАТИ
26
0
 
3
 
! Отговори
ЕК преди 7 години
Плащания по две от мерките на Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ в момента са прекъснати поради съмнения относно тяхното приложение, се посочва в изявление на говорителя на ЕК за земеделието и развитие на селските райони Даниел Росарио
25
3
 
6
 
! Отговори
Социаглист преди 7 години
Червените другари са на принципа "аз да кажа че сестра ти е *** а ти после обяснявай че нямаш сестра" , то на заухавия им електорат толкоз им трябва да го излъжеш.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ТО БУДАЛИ ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ, АМА ДА ПИТАМ НАЛИ КАТО НАПРАВЯ БАНКОВ ПРЕВОД И НА НЕГО ВИНАГИ ПИША ЗА КАКВО Е, ТА КОМИСИЯТА Е ТОЛКОВА *** ТА Е ЗАБРАВИЛА ДА ПИШЕ НОМЕРА НА ОПЕРАТИВНАТА ПРОГРАМА, А ТИ 26 СИ ТОКОВА ЗАХЛАСНАТ, ТА ЕЛЕМЕНТАРНИ МИСЛОВНИ УПРАЖНЕНИЯ ПРОПУСКАШ - НЯКОЙ ЛЪЖЕ КАТО *** И ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪДИ ЗА ДА ОМЕКНЕ КАТО ДЕДО БЕЛОБРАДИ, ЗАЩОТО ТАКА НЕ СЕ ПРАВЯТ ПОЛИТИКИ, А СЕ ЛЪЖЕ- ДЕБЕЛООКО ТАКА КАКТО ТРЯБВА НААНГРО ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ МИЛИОНЕРИТЕ В ЛЯВАТА ПАРТИЯ СА БОРЯТ ЗА БЕДНИТЕ
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В последния момент платили някакви милиони и се опитват да залъгват хората,че всичко е наред.А става въпрос за милиард и отгоре,за които ще ни врътнат кранчето.Ейййй,не се измориха да лъжат.Има ли още будали които да им вярват?
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИНИСТЪРКАТА ИМ ПОКАЗАЛА НАРЕЖДАНЕТО С КОЕТО ПАРИТЕ СА ПУСНАТИ, ОБАЧЕ НИНОВА ПОКАЗВА ЛИСТ А 4 ПО ТАЛАВИЗИЯТА И КАЗВА НЕ ПАРИТЕ СА СПРЕНИ, ИЛИ НИНОВА НИЩО НЕ РАЗБИРА И ЛЪЖЕ КАТО *** ИЛИ МИНИСТЪРКАТА НЕ Е РЗБРАЛА КАКВИ ПАРИ Е ПОЛУЧИЛА- СМЕШНИ СТАНАХТЕ, А НАЙ СМЕШНА НИНОВА И КОМПАНИЯ ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ- ИМАТ СИ НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ И ТРЯБВА ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ, СТАВА И С ПАТОС, АМА КОЛКОТО ИМ ВЯРВАМЕ ЗА КОСТИНБРОД- ТА СИ МИСЛЯ СЕГА АКО ДОЙДАТ КАКВО ЛИ ЩЕ РИТНАТ- А НИНОВА.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МДААААААААА, ГЕРБ НАСТЪПИХА НЯКОГО ПО МАЗОЛА, ОТНОВО СЕ ЗАПОЧВА, ОБАЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ВЗЕМАТ ЛИ ВЛАСТТА ИСТОРИЯТА ГОВОРИ С ФАКТИ- НАД 100 % ИНФЛАЦИЯ, БАНКИ ФАЛИРАЛИ, КРАХ НА ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ, СРЕДЕН МЕСЕЧЕН ДОХОД 5 ДОЛАРА,2005Г- 6.5% ИНФЛАЦИЯ, 2006 Г 6.5%, 2007 Г - 12.5%, 12.3%, 2009- 2.8%,2010- 2.4% НАЙ СКЪП ПРИРОДЕН ГАЗ И НАЙ СКЪПИ ГОРИВА- ЗНАЕМ ЧИЯ Е РАФИНЕРИЯТА В БУРГАС.
20
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
" БСП и ГЕРБ си мерят документите..." Мерят си лъжите
19
1
 
7
 
! Отговори
що така преди 7 години
Абе що изтрихте коментара, че наследниците на бившата партийна номенклатура и наследниците на бившите тоталитарни СИЛОВИ структури не могат да се споразумеят кой лъже и краде повече. Да не е лъжа
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом бйе-сйе-пйе са казали нещо, то е бла-бла, куха работа!
17
2
 
15
 
! Отговори
фани преди 7 години
Деси,Деси! Що за нагла лъжкиня си? Милиарди ще плащаме заради крадливата ви клика... Дано падне това правителство по-бързо, че с това темпо на вземане на заеми ще плащат и внуците ни! Не вярвате ли?
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде всички да се обединим около кражбите на ГЕРБ и да си плащаме с кеф !
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Танева е способна залъка от устата на дете да отмъкнеа камунетата могат и с гъзa си да крадат!
14
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1234впредвид, че при първия мандат на Боце му спряха парите от ЕФ и се наложи Ореха за взема мерки, да тръгнат отновотова в Комсомолская правда ли го прочете бе ушaнко :) Верно нема по-*** сгaн от проруската!
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин много се набута с тая Нинова - хвърлени рубли на вятъра.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай им на каскетите документи да размахват
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мани, мани... Танева е способна залъка от устата на дете да отмъкне, вие за някакви пари в земеделието сте се загрижили. Те герберастите бягат от нея, кво остава за другите.
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Десислава Танева по-крадливо нещо няма, ни се води - ни се кара, това гербаджии са ми го казали. В сравнение с ГЕРБ, БСП-то направо ще ни се струва като грижовна майка. Да ни пази Господ докато на власт е ГЕРБ и да се разкарат по-скоро.
9
1
 
7
 
! Отговори
швейк от резерва преди 7 години
Ако всичко е точно ,защо вече всеки месец се теглят нови заеми?Като гледам и на другарката Нинова и се иска.