Борисов заплаши да прати министри да воюват

Премиерът потвърди, че Турция не приема върнати от нас бежанци
Обновена: 16 юни 2016 15:19 | 16 юни 2016 12:16, Елка Василева
262
Борисов заплаши да прати министри да воюват
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще ги пратя на корабите да воюват те. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с информацията, че Турция е прекратила едностранно споразумението за реадмисия на бежанци заради отказ на страната ни да участва в общ флот в Черно море срещу Русия.

"Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати", каза още Борисов.

Още по темата

„Да изпратим корабите - военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна. Чакам министър Ненчев и министър Митов да си дойдат, защото много ще ми е неприятно, ако те са поемали ангажимент“, каза премиерът, цитиран от "Фокус".

Според него „президентската институция е друго – те могат да са поемали ангажимент, може да са говорили, не се бъркаме в тяхната работа. Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще имат проблеми с мен – ще ги пратя на корабите да воюват те”, посочи премиерът Борисов.

Борисов съобщи, че няма нищо писмено от страна на Турция, но факт е, че от 200 бежанци, които България е върнали, имаме 200 отказа.

Премиерът каза, че ще бъдат използвани всички дипломатически възможности за изясняване на ситуацията.

„България е един от най-лоялните и най-точните членове на ЕС. Знаете, че имаме българо-американска база. Има и американски войници, и наши. Непрекъснато провеждаме учения”, допълни той.

По думите му България няма как да бъде нападната от страна на Русия. „Те имат друг тип действия на територията на България и те са преди всичко икономически, но с ракети и танкове съм убеден, че нямат такива идеи”, каза още Борисов.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
16
 
7
 
! Отговори
ф преди 7 години
Бойче,ти ще си до края на света,а той иде скоро .ТСВ е неизбежна ,скъпи .