Борисов заплаши да прати министри да воюват

Премиерът потвърди, че Турция не приема върнати от нас бежанци
Обновена: 16 юни 2016 15:19 | 16 юни 2016 12:16, Елка Василева
262
Борисов заплаши да прати министри да воюват
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще ги пратя на корабите да воюват те. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с информацията, че Турция е прекратила едностранно споразумението за реадмисия на бежанци заради отказ на страната ни да участва в общ флот в Черно море срещу Русия.

"Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати", каза още Борисов.

Още по темата

„Да изпратим корабите - военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна. Чакам министър Ненчев и министър Митов да си дойдат, защото много ще ми е неприятно, ако те са поемали ангажимент“, каза премиерът, цитиран от "Фокус".

Според него „президентската институция е друго – те могат да са поемали ангажимент, може да са говорили, не се бъркаме в тяхната работа. Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще имат проблеми с мен – ще ги пратя на корабите да воюват те”, посочи премиерът Борисов.

Борисов съобщи, че няма нищо писмено от страна на Турция, но факт е, че от 200 бежанци, които България е върнали, имаме 200 отказа.

Премиерът каза, че ще бъдат използвани всички дипломатически възможности за изясняване на ситуацията.

„България е един от най-лоялните и най-точните членове на ЕС. Знаете, че имаме българо-американска база. Има и американски войници, и наши. Непрекъснато провеждаме учения”, допълни той.

По думите му България няма как да бъде нападната от страна на Русия. „Те имат друг тип действия на територията на България и те са преди всичко икономически, но с ракети и танкове съм убеден, че нямат такива идеи”, каза още Борисов.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Няма да бъде по различен с решенията си и с ЕС! Ако не му играят по свирката на Ердоган, той по друг алтернативен начин ще вкарва джихадисти в Европа! Затова да стягаме здрава охрана както на българските така тези на ЕС! Другото е разигравка от негова страна да вкараме троянския му кон зад нашите граници! Това е трайното и най-надеждно решение! Дано нашите управляващи го разберат и осъзнаят най-после!
140
3
 
32
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
НЕНЧЕВ И МИТОВ ВЕДНАГА ДА СЕ УВОЛНЯТ!
139
6
 
30
 
! Отговори
референдум за НАТО преди 7 години
Първия фронтовак трябва да е Плювко. Нали е главнокомандващ? Смел, знаещ, можещ войн..Хахахаха, чак звучи абсурдно, като му видя визиономийката на плужека.
138
3
 
6
 
! Отговори
do анто преди 7 години
Я хващай пътя нанякъде и не ми обяснявай кой ми е враг и кой приятел!
137
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Ние сме гранична държава.Така беше при Варшавския договор,така е и при членството ни в ЕС и НАТО.Разликата е само че тогава,Бай Тошо осребряваше този...факт в полза на народа и държавата,докато сега не сме получили нищо,само 40-сет раздрънкани Ланд Ровъра от Англия и потупване по...рамото от американските...емисари.Слаби политици са постоталитарните;да ядат на бай Тошо...опинците.
136
3
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Е па щом ще има референдум,що не се сложи и въпрос:"ЗА" или "ПРОТИВ" война с Русия?Нека хората си кажат думата!Ако 50+% са "ЗА" то и аз,който съм остро "ПРОТИВ" ще се съглася и дето се вика-мога да участвам.Ама ако привържениците на войната са някакви мижави 10-15%-много им здраве!
135
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бгОт какво те е защитевала Турция бре? От 500 г. робство ли те защити ? Е такива като тебе са предатели на род и родина.
134
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната е продължение на икономиката с военни средства. АКО НЕ СТАВА С ДАЛАВЕРИ, ЩЕ ДОЙДАТ И ТАНКОВЕТЕ!
133
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един път нещо смислено да излезе от устата на бат Боко
132
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Браво Борисов!Ти къде си бил досега? Борисов винаги е водил умерена външна политика на неутралитет. Тя дразни единствено слугите на джуджето. Дори самото джудже не се дразни.
131
1
 
32
 
! Отговори
Браво Борисов! преди 7 години
За първи път подкрепям мнението на Борисов!Най-зрялата и разумна политика е неутралитет!
130
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари , каквото и да си пишете г-н Борисов е най добрият Държавник до сега на България . Благодарим на господа , че го имаме иначе с Орешарски или Станишев беше умирачка .
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прати го бе,прати го тоа трудовак с изкуствената ливата!Прати го с кирката и лопатата,че и с трудовашката количка барабар!
128
0
 
2
 
! Отговори
IKs преди 7 години
До АнонименИменно!
127
0
 
12
 
! Отговори
hasan преди 7 години
Bravo na Borisov
126
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Похвално е, че Бойко макар и само на думи се опитва да се разграничи от Турция, която го командва. Трябва да се направи и Поправка в конституцията, която да забрани хора с помашко потекло да се кандидатират за Президент.
125
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Царят на селския театър - лъжец на едро.
124
15
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Ако Бойко не обяви война на Русия аз ще го направя. И не съм *** ако си го мислите.
123
1
 
20
 
! Отговори
до 158 преди 7 години
Кога са те "нападали" пък теб руснаци бе, "мозък"?! В сънищата ти сигурно и си се събудил... потен, нали?!
122
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са ни нападали два пъти от 1900 насам (а Турция - нито веднъж). Едно куче научили се да яде лай.а, няма отърваване. А и доколкото знам, президентът е главнокомандващ.