Борисов заплаши да прати министри да воюват

Премиерът потвърди, че Турция не приема върнати от нас бежанци
Обновена: 16 юни 2016 15:19 | 16 юни 2016 12:16, Елка Василева
262
Борисов заплаши да прати министри да воюват
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще ги пратя на корабите да воюват те. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с информацията, че Турция е прекратила едностранно споразумението за реадмисия на бежанци заради отказ на страната ни да участва в общ флот в Черно море срещу Русия.

"Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати", каза още Борисов.

Още по темата

„Да изпратим корабите - военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна. Чакам министър Ненчев и министър Митов да си дойдат, защото много ще ми е неприятно, ако те са поемали ангажимент“, каза премиерът, цитиран от "Фокус".

Според него „президентската институция е друго – те могат да са поемали ангажимент, може да са говорили, не се бъркаме в тяхната работа. Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще имат проблеми с мен – ще ги пратя на корабите да воюват те”, посочи премиерът Борисов.

Борисов съобщи, че няма нищо писмено от страна на Турция, но факт е, че от 200 бежанци, които България е върнали, имаме 200 отказа.

Премиерът каза, че ще бъдат използвани всички дипломатически възможности за изясняване на ситуацията.

„България е един от най-лоялните и най-точните членове на ЕС. Знаете, че имаме българо-американска база. Има и американски войници, и наши. Непрекъснато провеждаме учения”, допълни той.

По думите му България няма как да бъде нападната от страна на Русия. „Те имат друг тип действия на територията на България и те са преди всичко икономически, но с ракети и танкове съм убеден, че нямат такива идеи”, каза още Борисов.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Затваряне на границите с Турция и Гърция ....пиле да не може да прехвръкне за да няма значение дали Турция приема или не бежанци :) Те ги вкарват в България и после ни изнудват че нямали да ги вземат обратно ? Я руски самолети над България да прелитат приятелски да видим на кой ще му знае балалайката после !
100
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е Комунист , пролича си сега , не иска да е срешу Русия
99
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ББ да товари мигрантите на рибарските гемии и богаташките яхти и платноходи и да ги реадмистира директно в Крим.
98
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я затвори границата и гледай сеира. Махни 2-3 платна от оградата и върни от там бежанците.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, премиера пак ви назоби. Ние общия натовски флот си го имаме още от както станахме членове на алианса и в случай на нужда той ще се задейства.
96
0
 
6
 
! Отговори
до inzaghi преди 7 години
Бреееееей верно ли си толкова *** , или ти плащат за това ???Значи , ако утре на Ердоган му кефне - " Ако не свалите визите за Турция , ви "наводняваме " с бежанци , и т.н. , и т.н. с терористи не се преговаря , за " бежанците " ще се погрижим така , че и да ни е отворена границата , сами да не искат да влизат
95
0
 
2
 
! Отговори
refera преди 7 години
С братянгите срещу ризлингите +С *** срещу освободителя - Който си мисли, че сме Швейцария да се събужда :)
94
9
 
14
 
! Отговори
Референдум преди 7 години
Кой е "ЗА" да участваме в единен фронт с Русия във война срещу Западна Европа и САЩ?
93
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
Подозирам, че това извънредно общо изявление е в следствие от патетичната реч на Плевнелиев от миналата седмица. Нищо чудно, че цяла България реши, че смятаме да участваме в този флот, за който се говори!
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vtАбе 2 фрегати има, малко персонал колкото да зяпа какво правят натовците и руснаците. всичко което ставаше го бракуваха или продадоха. 2те малки дизелови подводници от СССР 60те години, дето са неуловими и победиха модерни натовски кораби 2 пъти подред през 2010 и 2011 ги бракуваха, като непотребни по настояване на САЩ.
91
6
 
34
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Поздрави за бат Бойко!!! Ние и руснаците сме два братски народа, благодарение на тях сме свободна държава и нямаме никаква причина да влизаме в комбини срещу тях! Ако власите искат някакъв реванш за пердаха, който ядоха през войната /Антонеску изпраща 300 000 ръмънци да се бият край Сталинград на страната на немците, оцеляват 16 000/ да правят каквото искат, ние по чужди *** не трябва да играем ...слава богу и онова недоразумение Роската си заминава от президенството!
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днеса, обновете си инфото, преди малко Боко, Роско и Ненчев заявиха в общо изявление, че България няма да участва в такъв флот.
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев , Борисов и Ненчев дадоха общо изявление в което се одчертава че България няма да участва във военна Черноморска флотилия.
88
9
 
2
 
! Отговори
inzaghi преди 7 години
Айде да ни е честито , сега Турция ще ни наводни с *** карабини за урок .
87
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новина от последните минути: Боко е довлачил Плевнелиев и Ненчев за ушите пред камерите да потвърдят, че България няма да участва в натовската флотилия, като последните двата подсмъчаха, че думите им от вчера били грешно интерпретирани от медиите. :)
86
0
 
28
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Г-н Борисов. Не смей да тръгваш срещу Русия. Това ще е следващата национална катастрофа. На американците и запанда европейците им е лесно на хиляди километри. Пусни един референдум по темата да ти каже народа какво да правиш.
85
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно Запада счита че 25 години промиване на мозъци в България стигат и пушечното българско месо е готово да се юрне на война с Русия.И милиарди евро изсипаха(повечето ги изкрадаха де),и да се работи в техните страни позволиха,и историята ни почти промениха.Обаче ядец-българския народ обича и ще продължава да обича Русия!
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай минчоКакво те е страх, то най-лошото вече е налице, последните 8 години го преживяваме, какво по-лошо да стане?Да политиката е мр.ъсна игра, ама засега само лижем *** на Турция и Местан. Тропни сега с крак, забрани турските товарни автообили да минават през България и на Ердоган ще му омекнат коленете. Трябва да се показва сила от време на време, а не само да се държим за палците. Прати военните на границата, по един залп в краката на бежанците и стреляй след тях, сами ще се върнат
83
0
 
0
 
! Отговори
sever преди 7 години
До sevТова "орди" звучи пропагандно на фона на "славна армия", а казаци има само в Украйна.
82
0
 
0
 
! Отговори
До @sev преди 7 години
За щастие има LOG файлове и се знае кой, кога откъде е писал и недай си боже да стане нещо ще те замоля да се криеш, че ние от парашутната бригада не си поплюваме!