Война между НАТО и Русия означава край на света!

Депутати за евентуален отказ на Турция от договора за реадмисия
Обновена: 16 юни 2016 15:19 | 16 юни 2016 12:01, Камелия Цветанова
214
Война между НАТО и Русия означава край на света!
Снимка: архив, Reuters

Появилите се публикации, според които Турция е уведомила министерствата на външните и на вътрешните работи, че спира изпълнението на споразумението за реадмисия на бежанци заради отказа на България да се включи в обща натовска флотилия срещу Русия в Черно море, предизвикаха разнопосочни реакции в парламента.

Разпореждането за прекратяването на споразумението било дадено лично от турския президент Реджеп Ердоган, твърди "24 часа".

Според Янко Янков от ДПС война с Русия е невъзможна дори в най-болните амбиции на някои политици.

Още по темата

Никой не е толкова луд, за да вземе такова решение, война между НАТО и Русия означава унищожение на света, отсече той и добави, че трябва винаги да сме с ЕС, но никога против Русия.

Янков настоя, че трябва да има стабилност и сигурност на българската държава, защото тя е важна за инвестициите и качеството на живота.

"Ние не трябва да си създаваме врагове, нямаме намерение да нападаме никого, България трябва да е уважавана част от интегрираната система на ЕС", коментира още той.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов настоя, че преди да се говори каквото и да било, трябва да има официална позиция на турската страна и на българското правителство.

Въпреки това той призна, че личното му мнение е, че договорът с Турция за реадмисия е изключително важен.

"Бих предпочел да влезем в един общ флот в Черно море срещу евентуална руска агресия, отколкото да прекъснем споразумението за реадмисия с Турция", заяви Симеонов и се мотивира, че когато има две злини, е по-добре да се избере по-малката.

Според него отношенията между две държави не могат да се градят на слухове, а по принцип не е добре да бъдем вкарвани във враждебни отношения срещу никого, включително и срещу Русия.

Социалистът Ангел Найденов обяви, че БСП напълно подкрепя отказа за участие в инициативата за съвместен ход в Черно море.

Споделяме аргументите за това. В последно време ставаме свидетели на едно изобилие на инициативи на президента и на военния министър Николай Ненчев в сферата на отбраната, което не е признак на продуктивност, а по-скоро влияе на спиралата на ескалация за напрежение в Черно море, коментира той.

Найденов смята, че решението на Турция е не просто оттегляне от един документ, а пряко нарушаване на споразумението с ЕС, което е неприемливо.

Поведението на Турция не спомага за развитието на диалога и на двустранните отношения между Турция и България, обобщи социалистът.

Атанас Атанасов от Реформаторския блок допусна, че не е изключено да има едностранно прекратяване на споразумението заради обтегнатите отношения между Турция и ЕС.

Той смята, че българската дипломация, която в последните години е довела до добри резултати в отношенията ни с Турция, ще успее да предприеме нужните действия и да се справи със ситуацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре за света е всеки да си прибере в своята страна и да положи максимални усилия нейните проблеми да се решат на нейна територия и без експлоатация на чужди ресурси. Никакъв износ на революции, на модели, на религии, на идеологии! Първо да се запази мирът! И с обединени усилия да се запази планетата от цялостното й отравяне! Друга алтернатива за оцеляване не съществува. Неработещи са блковете, групировките, общностите с двойни стандарти.
151
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за московската *** ще свърши със сигурност Другите ще го преживеят
150
1
 
3
 
! Отговори
Бай Прокопи преди 7 години
Русия почти сигурно ще ни удари, ако нещата ескалират. Да не забравяме "временните" бази в Безмер и Сарафово. От там вероятно засилено ще се обслужват "миротворческите сили" на НАТО.
149
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСИЯ ПРАВИ МНОГО РАБОТИ БЕЗПЛАТНО И НАКРАЯ ВЗИМА ВСИЧКО. При война света няма да свърши. Русия няма да е тази а малка и съвсем различна. Остава и само тихо СЛАВА, СЛАВА.
148
2
 
0
 
! Отговори
Професор преди 7 години
*** недоносени четете глупостите на Тошрегор и гледайте да ги запомните. Утре ще ви изпитам
147
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът може и да свърши, но важното е преди това да видим нато унищожено.
146
2
 
5
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
Край на света няма да има,НО края на говНАТО ще дойде със сигурност!
145
1
 
2
 
! Отговори
baihui преди 7 години
gnusnata imperia na Wall Street-skite evrei-lihvari triabva da bade unishtojene na vsiaka tsena !
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един край на света вече преживяхме, ще изкараме и втори.
143
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Война между нато и русия означава край на нато и доста пострадала русия. Ще господстват петролните шейхове.
142
2
 
12
 
! Отговори
озарен преди 7 години
Турция винаги е била враг на България, дори в периодите когато сме били уж съюзници. България трябва да има много дистанцирани отношения с тях. Като членки на ЕС трябва да правим всичко възможно да държим Турция далеч от ЕС. Трябва да използваме всеки момент на слабост на *** за своя изгода и никога в нищо да не ги подкрепяме.
141
17
 
2
 
! Отговори
опетков преди 7 години
Има един агресор в района и той се казва Русия. Трябва да нямаш капка мозък за да не го разбереш. Не знам на какво разчитат зомбираните *** и путинолюбци като си мислят че руския ботуш ще ги пожали ако му паднат. За руснаците пакта ***-Рибентроп още е в сила, поне в частта където България им принадлежи по право.
140
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ никого не нападат, те просто имат сфери на влиние в цял свят.Напоследък дори водят войни с "чужди ръце".САЩ са империя на парите и поне на мен никога няма да са ми симпатични.Тези сребролюбиви люде опорочиха човешката ценностна система.Вместо мир и хармония хората търсят УСПЕХ И БЛАГОСЪСТОЯНИЕ.Някой ще каже :Коакво лошо има в успеха и благосъстоянието?-ами не са важни, когато човечеството се самозатрива.
139
1
 
5
 
! Отговори
АнтиИслямист преди 7 години
САЩ и Русия трябва да вървят заедно напред към Анти Ислямизация ,рапределяне и разграбване на целия свят .Много държави не заслужават благата които имат и трябва да бъдат разграбени и заличени .Да Живеят САЩ и Русия
138
1
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Никога в историята на човечеството не е имяло и 1 % вероятност за война между САЩ и Русия дори и през 1962 г .Всички тези глупости за войни между Русия и САЩ са плод единстено на Медии и някой политици !!!
137
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ няма намерение да напада Русия. Русия напада другите държави. Някои нихилистични типове искат да сме разоръжени за да ни нападнат като Украйна.Истината е че ако сме въоръжени няма да се закачат с нас.
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ няма намерение да напада Русия.САЩ има намерение да ни накара да вземем още заеми за да купим от САЩ още оръжие.Ето така се случи и кризата в Гърция.Ползите за заемодателите са очевидни, а кой контролира световните банки?!
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрънкането на оръжия е другият звук на шума на парите.
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно от министерствата ни е сключило договор с Майкрософт за инсталиране на Уиндоус 10 за близо 100 млн. лева.Може и да е майтап, но нали разбирате, че ако това е истина, рекетът е като такса спокойствие на мутрите?!Хубавата страна на нещата е, че не може вечно да е така, за добро или за лошо.
133
2
 
4
 
! Отговори
до 151 преди 7 години
На какви хапчета сте ?