След "реадмисията" на Турция – 200 души на изчакване у нас

Румяна Бъчварова обясни, че отговор от турска страна няма
17 юни 2016 15:56,
22
След "реадмисията" на Турция – 200 души на изчакване у нас
Снимка: Булфото, архив

Въпреки че турската страна няма да изпълни задълженията си по реадмисия, се надявам да продължим да поддържаме добрите си отношения в оперативен порядък и ситуацията няма да се промени съществено. Това каза пред журналисти в Бургас вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от "Фокус".

Още по темата
Тя увери, че комуникацията между двете страни продължава. Министърът обясни, че е имало такова подписано споразумение с Турция за реадмисия, което е трябвало да влезе в сила от 1 юни.

По думите й фактическото състояние в момента е такова, че са оформени документи на около 200 души, които трябва да бъдат върнати в Турция по силата на това споразумение.

"В сроковете, в които трябваше да получим отговор от турска страна, не сме получили такъв. Имаме информация, че турската страна се въздържа от изпълнението на задължението си по това споразумение по аргументи, които са свързани с отношенията и процесите, които текат в преговорите с ЕС. Искам да уверя всички, че ние сме предвидили такъв възможен сценарий и сме планирани мерки, които бихме предприели, ако се промени ситуацията по българо-турската граница", каза тя.

Бъчварова допълни, че ситуацията се следи непрекъснато. "Предприемаме освен оперативни, но и дипломатически мерки. Очакваме различни варианти - от най-леките до най-опасните", каза още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
--ОТ ТУРЦИЯ НЯМА ОТГОВОР---АМА ТЕБЕ КОЙ ТЕ БРЬСНЕ ЗА СЛИВА БЬ4ВО 4ЕРВИВА
10
1
 
5
 
! Отговори
турчина преди 7 години
200 души са нищо. В Турция са колкото две Софии - 3 милиона. Богатите сирийци си купиха фабрики даже и прокудиха от работния пазар турци и кюрди и населението там е озлобено спрямо тях.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EVROPA poiska da metne ERDOGAN s otpadaneto na vizite za turskite grajdani ot 1 yuni i poluchi otgovor ot ERDOGAN I SPORED VAS KOY E LUJLIVOTO OV4AR4E, SPORED MEN EVROPA
8
1
 
3
 
! Отговори
Registar naselenie преди 7 години
Samo 200 migranti v rbg ?! :-)Ami to v bg hoteli nema daje 0, 001% gosti?!:-)Turisticheskata ministarka, mvr ministarkata i sadebnata ministarka lajat arogantno suverena bg narod?!
7
1
 
9
 
! Отговори
Prilojna matematika преди 7 години
Broite li?! Hubavo li broite? Na smetaloto li?!:-) ili s boba?!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 5Ми тя е затворена, има дори ограда.
5
5
 
35
 
! Отговори
7 преди 7 години
Ами ей така без никакви обяснения да се затвори турската граница за всякакви тирове и камиони и в двете посоки, като на евентуални турски запитвания не се дават никакви обяснения - на зло куче само зъл прът помага!
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пращайте янко от ямбол с групата той ще ги реадмистира. как са влезнали така ще си излезнат от българия
3
2
 
31
 
! Отговори
геноцид преди 7 години
1000 лева на чужденец за хотел и храна при средна пенсия 200 лева.
2
4
 
6
 
! Отговори
Rakit ovo преди 7 години
Bulia, kaji za morskite migranti na Slanchev briag...:-) i za vodata - pari li?:-)
1
5
 
36
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Ами щом ни извиват ръцете с някакъв флот и отказват да изпълняват задълженията си е съвсем логично границата да бъде затворена, трурските камиони и граждани спрени, да видим какво ще правят.