Дончев ще отговаря и за интеграцията на ромите

Щатовете в кабинета му, както и в този на Кунева, се увеличават
22
Дончев ще отговаря и за интеграцията на ромите
Снимка: архив, БулФото

Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще бъде председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, реши правителството.

Според Правилника за устройство и дейността на НССЕИВ председател на структурата може да бъде само вицепремиер.

С друго решение беше изменен Устройственият правилник на Министерския съвет и на неговата администрация.

Поради последните структурни и персонални промени в състава на правителството отпада длъжността „заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика“ и остава само "министър на труда и социалната политика".

Настоящият социален министър Зорница Русинова не е вицепремиер, какъвто беше Ивайло Калфин. Има и промяна, свързана с Меглена Кунева, която вече е и просветен министър.

Към длъжността "заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси" се добавя "и министър на образованието и науката".

Заличава се политическият кабинет на заместник министър-председателя по демографската и социална политика и министър на труда и социалната политика, а числеността на политическите кабинети на вицепремиерите Дончев и Кунева се увеличават със съответно 1 и 2 щата предвид допълнително възложените им функции.

Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова е определена за член на състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. За член на състава е определена и и.д. директор на дирекция „Трудово право, обществено осигуряване и условия на труд“ в министерството Калина Петкова.

Двете ще заемат местата в Надзорния съвет на Ивайло Калфин и Гълъб Донев. Решението е свързано с персоналните и структурните промени в правителството и в МТСП.

С друго решение правителството смени представителя на държавата в Надзорния съвет на НЗОК. По негова молба от състава е освободен заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

За представител на държавата е определен главният секретар на Изпълнителната агенция „Медицински одит” Димитър Евлогиев. Той е юрист по образование и има квалификация по здравен мениджмънт. Професионалният му опит е свързан с работа в РЗОК – Пазарджик като главен юрисконсулт. Бил е главен юрисконсулт в НЗОК, има юридически опит и в МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕАД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сериозен, умен, уравновесен мъж, който винаги действа адекватно.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добър избор. Тъкмо е от техните, пък говори и езика.
14
1
 
6
 
! Отговори
Етнопсихолог преди 7 години
До БългаринДаваш разумно предложение, но е нужна една корекция - обясняваш им, че доживотният затвор включва по 14 часа принудителен труд дневно и почивка само половин ден месечно.Иначе те ще изтълкуват заплахата от доживотен затвор като предложение за доживотен курорт с безплатен подслон и прехрана, осигурени от държавата!
13
1
 
4
 
! Отговори
?! преди 7 години
Томислав Дончев ще интегрира неинтегрируемото.С какво се е провинил този човек, та го наказват така?
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майната й на интеграцията!!Важен е щатът и заплатата!!Оттук 5 хилки,оттам 2-3 и пребориха ТЕ сиромашията!!А ние??Ние ще плащаме с данъци,такси и акцизи тези гяволъци!!Било при социализма раздут щата!!Кой каза!!СЕГА,какво е??Уредени до 10 коляно на държавна софра!!Министерства,комисии,отдели,съвети,координация,говорители,подговорители,пиари,мениджъри..............И ЕДИН ЗА СВЯТ НЯМА!!Некадърник до некадърника,ама тарикати!!
11
2
 
10
 
! Отговори
Соц преди 7 години
За кога бе, то след някой друг месец това правителство ще си ходи !!! Айде избори !!!
10
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Даваш им ултиматум за двадесет дни да се изнесат от България накъдето им видят очите, иначе ги чака доживотен затвор!
9
1
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 7 години
Леле, откога не бях виждал този намръщен гестаповец!
8
2
 
14
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Освен Фюрера , никой друг не е успял да ги интегрира !
7
1
 
10
 
! Отговори
ццц преди 7 години
Извинявайте, ама за каква интеграция става дума? Така наречените роми да станат българи, или просто да се научат да спазват законите? Ако е само да спазват законите, те вече са интегрирани - то и ние не ги спазваме, но като ги нарушим и ни хванат, нас ни наказват, а тях ги пускат. А ако целта е от черни да станат бели - няма как да се получи, но парите ще бъдат усвоени!
6
0
 
10
 
! Отговори
Кандидат гербер преди 7 години
щом е за увеличаване на щатове, може
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после да се назначи министър и то вице премиер да отговаря за електората на Бойко Методиев.Че идват тежки избори,а рейтингът пада.
4
0
 
14
 
! Отговори
моля преди 7 години
To това е ясно. КОЙ ще отговаря за престъпленията на тъмнокожите и техните културни особености?
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам ама както е тръгнало скоро ще трябва да се отделят и пари за интеграцията на българите. След 25 години "демокрация" над 2 мил. българи вече се чувстват като емигранти в родната си държава.
2
0
 
21
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Интеграцията на ромите е най-голямата безсмислица.За последните 20 години се изхарчиха сума пари, никой не се интегрира.
1
0
 
25
 
! Отговори
:) преди 7 години
Тука ще падне голямо крадене. 99% от парите по "ромската интеграция" се крадат.