Льо Пен, Вилдерс, Михалолиакос. Кой ще подеме еxit-а

Андрей Ковачев пред Dnes.bg: Позицията за Brexit-а трябва да е ясна
Обновена: 24 юни 2016 10:30 | 24 юни 2016 09:09,
33
Льо Пен, Вилдерс, Михалолиакос. Кой ще подеме еxit-а
Следващото парче от тортата ще е за... Снимка: flickr

Евродепутатът Андрей Ковачев обяви пред Dnes.bg, че до последно се е надявал разумът да надделее и британците да гласуват за оставане в ЕС.

"Надявах се, че резултатът ще е малко "за" оставането на Великобритания в ЕС, такива бяха нагласите, включително и на международните пазари, но явно емоционалната реакция на тези, които отидоха да гласуват, е била за напускането, докато тези, които са искали оставането, може би са си останали вкъщи, или са били подведени от информациите, че ще има превес за оставането", коментира той.

Още по темата

Според него Brexit-ът е спечелил в по-малките населени места на Острова, където хората, които са по-възрастни, по консервативни, нямат поглед върху света, и затова са обърнали гръб на ЕС.

"Референдумът не е задължителен, но смятам, че политическата класа във Великобритания ще изпълни желанието на британците да излязат от ЕС. Това обаче не е убедителен резултат за такава много важна тема", настоя той.

Ковачев уточни, че процесът по излизането на Великобритания от ЕС ще е дълъг.

"Европейският договор предвижда нещо подобно, както при развод, едно препотвърждение до една година, после Великобритания ще подаде заявление за напускане на ЕС", каза евродепутатът и прогнозира, че всичко това ще отнеме две години.

Андрей Ковачев бе категоричен, че позицията на Евросъюза за Brexit-а трябва да е пределно ясна – при оставане на Великобритания в ЕС – договореностите от февруари да бъдат изпълнени. При излизане – Островът няма да участва в общия европейски пазар, а за да се включи отново, ще трябва да започне преговори с ЕС.

"За първи път се случва това в историята – напускане на страна членка на ЕС и никой не знае как точно това ще се отрази на самата Великобритания, така и на останалата част от ЕС. Икономически и финансово няма как да няма негативно отражение", прогнозира той и визира огромният спад на британската лира на световните пазари.

По думите му има много политически лидери, които играят със страховете на европейските граждани за тяхната физическа и социална сигурност,  най-вече темата миграция, която е много тежка и болезнена.

"Тя се използва за див популизъм и не е изключено в други страни да бъде използвана – г-жа Льо Пен във Франция , Вилдерс в Холандия, Златна зора в Гърция", заключи евродепутатът Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
ес е диктатор ес ще се рападне .англия излезе от ес сега ще обвинявате русия тя е виновна че ес се распада .слд англия ще излиза австрия италия само бългаария ще са най верните на германия няма да има изневяра бай *** а най верният гей и ка пена най верната протитутка
13
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
За сега не се забелязва разбиране в ЕС какво им се случва. Поне от първите умозаключения не си личи да разбират, че ако не се направят радикални реформи в ЕС Brexita минава в поетапен Exit!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В по-малките населени места имат по-малко африканци и араби.Съвпадение?
11
0
 
18
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
За всичко е виновна онази сенилна бабка Меркел! Ама и на нейния пудел ще му запари на д.то много скоро.
10
1
 
4
 
! Отговори
айде бе преди 7 години
До АнонименНа "ларви" не лежат, а на излюпените от ларвите?
9
9
 
6
 
! Отговори
God преди 7 години
Великобритания скоро може да се казва Разединено кралство Англия и Уелс. И англичаните ще трябва да избират - или ще започнат да работят в селското си стопанство или ще се напълнят с още повече пакистанци и индийци (те бели колонии вече нямат). Ако им е кеф да са черна, мюсюлманска страна, може би направиха услуга на ЕС с излизането си.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 14 полуанонименНе е точно така. Даже тъкмо обратното е. Но за нас като държава даже по-добре е.
7
0
 
16
 
! Отговори
gtf преди 7 години
щом всички мишки са против излизането на Великобритания от ЕС, значи за британците това е правилното решение ! Кво негативно финансово отношение да има - напротив, така е 300 пътио по-добре за британският данъкоплатец - пазара си е пазар и толкова, кво плашите хората само ?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"тези, които са искали оставането, може би са си останали вкъщи, или са били подведени от информациите, че ще има превес за оставането"Като цяло техен си проблем. Да са излезли да гласуват!
5
0
 
21
 
! Отговори
Поколение Д е б и л преди 7 години
Липсата на истински политици в ЕС и в Света , доведе до катастрофални последствия.
4
1
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Тенденциозно изказване. На стари ларви не се лежи.
3
8
 
8
 
! Отговори
Бл Благов преди 7 години
Като им мине пиянството и разберат ,че стават по-бедни от срива на паунда ,а и евентуален разпад на Великобритания с оттеглянето на Шотландия и Ирландия ще дадат заден ! Всичко е игра на спекулантите. За тях паунда, йената и до накъде рублата са им любимите,спекулантите най-обичат тях да клатят!
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
въй! и сега следва война???
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като в Брюксел са събрани най-изявените некадърници и самия Брюксел се е превърнал в клика на посредствеността... нека след това да обяснят, че тъ'пите и неграмотните са виновни за брексит-а. ха-ха-ха-ха