След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...

Англия прие тезите на "Атака", заяви щастливият Сидеров
24 юни 2016 15:07,
163
След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...
Снимка: БТА

Решението на британците да напуснат Европейския съюз не спира да провокира различни коментари от страната на партиите и депутатите в парламента. Заедно с прогнозите накъде върви Европа те намесиха и влиянието на великите сили в процеса.  

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров лансира тезата, че зад Brexit-а стоят интересите на САЩ. "Великобритания винаги е била подводницата на САЩ в ЕС. Щом тя се измъква,  това значи, че може би се готви нещо не добро за ЕС от страна на САЩ", каза националистът. Той допълни, че ако екипът на Хилъри Клинтън влезе в Белия дом, нещата ще се усложнят. "Това е екип от ястреби, които искат засилване на санкции срещу Русия, търсят провокации, дрънкане на оръжие и превръщане на нашите страни България, Румъния до Прибалтика в един фронт срещу Русия. Това е опасно за България", каза Сидеров.  

Затова, според него, излизането на Великобритания е свързано с антиевропейски план на САЩ. "Те поощряват всичко, което разбива Европа, те искат слаба Европа", каза още националистът.  

Сидеров обясни, че България повече губи, отколкото печели от ЕС. "Последната година статистиката сочи, че постъпленията от ЕС са 325 млн. евро, нашият членски внос е над 450 млн. евро. Значи със 100 милиона повече даваме,  отколкото взимаме. Да не говорим за останалите двойни стандарти - на Турция се дават  6 милиарда евро, защото Ердоган е рекетьор, а за нас само забележки и критики", каза още лидерът на "Атака".  

Получи се парадокс - Англия прие тезите на "Атака", заяви Сидеров в декларация от парламентарната трибуна.

В декларация от парламентарната трибуна реформаторът Мартин Димитров намеси Русия и СССР. "Къде хората живеят по добре - в Европейския или в Евразийския съюз?", попита той и допълни: " За разлика от Съветския съюз Европейският съюз е място, където можеш да влезеш доброволно и да го напуснеш по желание", каза депутатът.  

Според него посланието на референдума е, че ЕС трябва да се промени, бюрокрацията да се намали и да се постигне истински общ ефективен пазар.  

БСП направи изявление пред медиите заради решението на британците. Соцлидерката Корнелия Нинова нарече вота урок, след който ЕС трябва да започне да се променя. "Предстои дълъг процес по реалното оттегляне на Великобритания, но ние искаме в процеса на тези преговори правителството категорично да защити интересите на онези 250 000 българи, които живеят във Великобритания", каза Нинова.  

Социалистите настоях да започне и анализ за това как излизането на Великобритания ще се отрази на България.  

"Гражданите на Великобритания дадоха оценка на сегашния ЕС", коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ. Според него вотът на британците е знак за европейските политици и държави да намерят формулата, за да се постигне по-дълбока мотивация за по-голяма интеграция в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква медия сте вие ще публикувате мнението на белия пудел? Тоя неадекватник може да го конкурира само господаря му в масква.
74
1
 
1
 
! Отговори
Доместос преди 7 години
До СидеровНе съм напълно съгласен с теб. Всъщност РФ и САЩ са две страни на една монета. Играят "доброто и лошото ченге" според ситуацията и публиката. Малцина отчитат факта, че РФ всъщност е доларова икономика.Опитай се да си купиш нещо по-скъпо от водка и сальотка с рубли.Имоти, коли и всички бизнес плащания са в долари.Т.е. и САЩ и РФ са под контрола на федералния резерв, който не допуска конкуренция на ЩД.Ако ЕС се еманципира...милиарди долари ще умрат !
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готви се война
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мартин димитров смеси съветсия с евразийския съюз...не смятам че някой би могъл да попречи на Китай да попречи евразийския съюз...
71
9
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 73, ами добре сме, как да сме. То си личи - социалист-кутевист не е припарвал до властта вече 7-*** година. Един път направиха преврат, та се наложи да си правят тройка - социалист, депесист и атакист
70
4
 
12
 
! Отговори
НА БАБА МЕРКЕЛ преди 7 години
англичаните и биха шута. Не щат германския 4 райх замаскиран като ЕС
69
5
 
3
 
! Отговори
nemam nervi преди 7 години
*** и сидеровци пак налазиха фарума,това че Великобритания гласува за излизане от ЕС няма да ви направи по-богати и по-умни - не ликувайте
68
14
 
6
 
! Отговори
Сидеров преди 7 години
Защо се дава трибуна на този Кремълски плазмодии? Обама отиде в Англия да ги моли да не излизат!!!!! Америка ясно има полза на единен ЕС . Всички други твърдения са на Кремълската пропаганда - крадеца вика дръще крадеца. Путин яко бута да събори провкта! Не защитавам брюкселските ***, но проекта има бъдеще чрез реформа. Иначе ще хвърлим бебето с водата!
67
0
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Айде, излизайте и вие.
66
3
 
1
 
! Отговори
ТОМАХОУК преди 7 години
не и томахавката на Винету, а ЯДРЕНА КРИЛАТА РАКЕТА от времето на СССР. Пършинг не е само бивш УСА генерал, а опасна ракета , която стигаше МОСКВА за 7 минути, а СОФИЯ за 3. ТРАЙДЪНТ са много опасни ядрени ракети за МИРНИ УСА подводници. ТА ДОТУК с МИРНОТО НАТО лошия СССР
65
1
 
4
 
! Отговори
Бах му....... преди 7 години
Какво има изобщо е САЩ, ЕС и СССР?????????????????? СССР вече одавно няма бе...... Има Русия и СНГ!
64
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой в днешно време каже, че живее по-зле от родителите си, или е неуспял наследник на комунисти, или е пълен некадърник и мързеливец!
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога само да ви кажа, че британците са истински пичове, хванали иръпшана да краде и само до като го вкарат в панделата, вече е паднал няколко пъти по стъпалата и асфалта го е удрял в лицето многократно. Това се убеди един нашенски индианец в полицейски участък в Лийдс. Ама той си мислел, че ще го галят като в Германия, щял да ги съди. Викам му братчед объркал си страната, налягай си парцалите, че ще вземеш да получиш инфаркт, или да изчезнеш беследно, щеше да се напикае от страх. Стана по хрис
62
6
 
0
 
! Отговори
голи факти преди 7 години
мислех че по-зле от меркел няма , ама ето появи се Камерън ------- >>> човекът превърнал ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО В РАЗЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО
61
3
 
5
 
! Отговори
До 61 преди 7 години
Я стига лигавщини вече! "ес-чето нямало алтернатива...." Откъде-накъде бе? Вече само децата не виждат, че това образование-недоразумение, замислено като противовес на СССР, но по-уродливо и жестоко, все повече започва да прилича на изостанала империя, тръгнала по нанадолнището, по инерция и без спирачки....Аре, джа, вън от такива "съюзи", в които все сме последна дупка на кавала....
60
1
 
7
 
! Отговори
АНГЛИЯ въйходит преди 7 години
УКРАЙНА входит. БЪЛГАРИЯ и е време да ИЗЛИЗА
59
1
 
5
 
! Отговори
брато , преди 7 години
до номер 63 посочи в коя сфера работиш Ако е вярна твоята логика , защо има безрабтни хора с по 1 , че дори и и с 2 висши ???И не на последно място " кФалифицират " - наистина ли ????, от всичко казано от теб излиза , че не знаеш обикновен правопис , а взимаш 4000 - значи се занимаваш с нещо нелегално , или си "калинка "
58
2
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
до 51И какво се оказа ? Май само оръжията на СССР ставаха за нещо и ракетите. Докато в западна Европа си живееха живота ние се готвехме за постапокалиптична война с капиталистите. Имай предвид че през 70-те колкото добре е било тук, във Франция е било в пъти по-добре. Там старите също си спомнят с носталгия тези години, понеже и на тях им е било много евтино.
57
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдум и в БГ! Веднага БУЛЕКЗИТ!Мен никой не ме е питал искам ли в ЕС.
56
2
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До до 51Винаги сме били най-големите мизерници в СИВ след братушките. Как може да ни сравняваш с чехите - та те си бяха в Централна Европа, докато тука подсмърчахме по пифа и легото, а шоколадовото яйце и тублеронът бяха нещо неописуемо. И още - на морето чехите и руснаците по хотелите, ние по бунгалата из полята и храсталаците, а ако имаше топла вода егати лукса, че и се хвалиш. Айде стига вече