След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...

Англия прие тезите на "Атака", заяви щастливият Сидеров
24 юни 2016 15:07,
163
След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...
Снимка: БТА

Решението на британците да напуснат Европейския съюз не спира да провокира различни коментари от страната на партиите и депутатите в парламента. Заедно с прогнозите накъде върви Европа те намесиха и влиянието на великите сили в процеса.  

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров лансира тезата, че зад Brexit-а стоят интересите на САЩ. "Великобритания винаги е била подводницата на САЩ в ЕС. Щом тя се измъква,  това значи, че може би се готви нещо не добро за ЕС от страна на САЩ", каза националистът. Той допълни, че ако екипът на Хилъри Клинтън влезе в Белия дом, нещата ще се усложнят. "Това е екип от ястреби, които искат засилване на санкции срещу Русия, търсят провокации, дрънкане на оръжие и превръщане на нашите страни България, Румъния до Прибалтика в един фронт срещу Русия. Това е опасно за България", каза Сидеров.  

Затова, според него, излизането на Великобритания е свързано с антиевропейски план на САЩ. "Те поощряват всичко, което разбива Европа, те искат слаба Европа", каза още националистът.  

Сидеров обясни, че България повече губи, отколкото печели от ЕС. "Последната година статистиката сочи, че постъпленията от ЕС са 325 млн. евро, нашият членски внос е над 450 млн. евро. Значи със 100 милиона повече даваме,  отколкото взимаме. Да не говорим за останалите двойни стандарти - на Турция се дават  6 милиарда евро, защото Ердоган е рекетьор, а за нас само забележки и критики", каза още лидерът на "Атака".  

Получи се парадокс - Англия прие тезите на "Атака", заяви Сидеров в декларация от парламентарната трибуна.

В декларация от парламентарната трибуна реформаторът Мартин Димитров намеси Русия и СССР. "Къде хората живеят по добре - в Европейския или в Евразийския съюз?", попита той и допълни: " За разлика от Съветския съюз Европейският съюз е място, където можеш да влезеш доброволно и да го напуснеш по желание", каза депутатът.  

Според него посланието на референдума е, че ЕС трябва да се промени, бюрокрацията да се намали и да се постигне истински общ ефективен пазар.  

БСП направи изявление пред медиите заради решението на британците. Соцлидерката Корнелия Нинова нарече вота урок, след който ЕС трябва да започне да се променя. "Предстои дълъг процес по реалното оттегляне на Великобритания, но ние искаме в процеса на тези преговори правителството категорично да защити интересите на онези 250 000 българи, които живеят във Великобритания", каза Нинова.  

Социалистите настоях да започне и анализ за това как излизането на Великобритания ще се отрази на България.  

"Гражданите на Великобритания дадоха оценка на сегашния ЕС", коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ. Според него вотът на британците е знак за европейските политици и държави да намерят формулата, за да се постигне по-дълбока мотивация за по-голяма интеграция в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
6
 
! Отговори
ЧЕРЕШИТЕ бе ИВАНЕ преди 7 години
забрави черешите, че те брюкселските череши трябва да са по калъп, а краставиците прави, прави. Т.е. само такива които се произвеждат от по-напредналите и силно ДОТИРАНИ селски стопанства в Западнала Европа. А Париж само до 200 км иска зенчук под предлог, че вече не епресен. Що вой надигнаха френския и немския посленик когато искаха да се продават в хипермакетите У НАС И родни зеленчуци, а не полски домати с вкус на картофи. Интересе ИМ преди всичко. НО НЕ БЪЛГАРСКИЯ
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В случая на брекзит няма никаква трагедия. Просто прагматизма на англичаните се прояви и зашлевиха звучен шамар на брюкселските бюрократи, които са загубили допира с реалността! за работещите чужденци в англия едва ли нещо ще се промени (дори и обезценката на пауда ще е по кратка отколкото някой си мислят). Да му мислят тези които са отишли с нагласата да "доят" социалната им система. Брукселските идиотщини вече не минават! А ориентация към ушанките - просто е наивно и малоумно да се обсъжда.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилен избор на англичаните.Явно и там гледат телевизия Алфа и слушат Волен Сидеров.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нямаше и мутри, нямаше и наркодилъри, нямаше гейпаради и проcтитyтkи."Ооо, имаше си ги всички тия дето ги изреждаш.Ама бяхме бедни и нямахме медии. А пропагандата вървеше с всичка сила и се обясняваше колко ни е хубаво. Ако си събрал пари да си купиш радиоприемник, трябваше да го криеш, понеже не беше позволено да има всеки. Можеше да слушаш западни станции и да станеш враг на народа. И така, като си нямаш радиоприемник и телевизор, ти казват, че е много хубаво. Казват, че не си бос, ама си!
51
0
 
4
 
! Отговори
-------------------- преди 7 години
ЕС няма алтернатива, но е нужна сериозна реформа и гъвкавост в сложната икономическа ситуация в глобален мащаб!Що се касае до вече Дребнобритания, то Щатите могат да си приберат "троянското ***---га....ре"!С излизането на Дребнобритите от ЕС - САЩ губят "инструмента" си за влияние над Европа!
50
5
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 57, Едно време транспортът идваше кога му скимне и толко бяха свикнали и обезверени хората, че и да не дойдеше пак гък не казваха. Ама кога требеше да се манифестира леле леле
49
4
 
13
 
! Отговори
до 51 преди 7 години
Стига си заблуждавал младите! В СИВ имаше планова икономика и всеки се занимаваше с това което може най добре. Ние със селско стопанство, електрокари, компютри, германците с коли, кораби, чехите с локомотиви, руснаците със всичко....А сега ЕС ни каза, да си гледаме работата, като ни раздават само подаяния, колкото да не им се пречкаме и на без това заситения пазар.
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"СССР никога не е фалирал."Виждам, че ги разбираш нещата... обясни ми тогава, какво се случи?
47
0
 
1
 
! Отговори
мдааааа преди 7 години
До 49То затова ще е по-интересно
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия и без това не бива да е в ЕС. Шотландците може и да останат. Англичаните са продажни, като евpеите. Нищо чудно сега да си договорят нещо с фалиралата Русия. Ама едва ли - те руснаците и сега *** като мухи от глад, а залъка от устата ли да си изкарат за англичанин...
45
7
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Стига с това билетче 4 ст. Като е било толкова евтино защо пак е било пълно с гратисчии ?Питай някой възрастен да ти каже. А да сравняваш ЕС със СССР, или не си чел правилната история или не знаеш какъв е принципа на ЕС. Първите ти казваха кога каква индустрия да развиваш, ти ще произвеждаш трактори, другите двигатели, а третите селско стопанство. Докато в ЕС, ти казват какви са им изискванията за всяка една стока на техния пазар и ако искаш се съобразяваш, ако не продаваш за страни извън ЕС.
44
0
 
2
 
! Отговори
До Георги преди 7 години
Билетчето беше 6 стинки защото СССР даваше евтино гориво и други суровини, СИВ евтини части, обаче както някой отбеляза СССР фалира и затова всеки трябваше да се спасява поединично.
43
0
 
5
 
! Отговори
не разбирам преди 7 години
До Анонимен 42 А Русия иска слаба Европа защото ..........???Не знаех , че Путин играе за БАРАК ХЮСЕИН ОБАМА
42
0
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Фактът че Камерън инициира референдума, означава че техният парламент трябва да се съгласи. Иначе ще им оскубят перуките.
41
1
 
3
 
! Отговори
мдаааааа преди 7 години
А още по-интересно ше стане , ако парламентът на великобритания не приеме резултатите от референдума
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да попитам: излизането от ЕС по азбучен ред ли ще става или колективно? А така също записването в Евразийския съюз как ще става? Който първи отиде там ли?
39
4
 
2
 
! Отговори
До гaню преди 7 години
Само че Великия СССР вече не съществува. Русия е само бледа сянка. Наистина жалко че СССР фалира, а беше наистина велик в продължение на доста години. Тончо както България е била при Иван Асен 2ри и Симеон Велики.
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Цитат от статията: "Те поощряват всичко, което разбива Европа, те искат слаба Европа", каза още националистът.2.Подзаглавието на статията: Англия прие тезите на "Атака", заяви щастливият СидеровИзвод: Сидеров поощрява разбиването на Европа и иска слаба Европа.Въпрос: Защо?Отговор: Защото така иска и Русия, а Сидеров е марионетка на Русия.
37
4
 
9
 
! Отговори
56789 преди 7 години
Емииииии направо да се разпуска цялото ЕСАнглия иска само да "смуче " като по-големият си брат - КРАВАРИЯ , без да дават . Стотици години експлоатират природните богатства , хората на различни държави , а после не искат мигранти . Че ние ли да приемаме мигранти ???
36
3
 
10
 
! Отговори
Георги преди 7 години
То ФРГ е имало и пак ще има. Ама БЪЛГАРИЯ скоро няма да има. В НРБ заплатите верно бяха 200 лв, ама билетчето беше 4, после стана 6 ст. А сега с Европейските 1,60 направо сме надминали и ФРГ