След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...

Англия прие тезите на "Атака", заяви щастливият Сидеров
24 юни 2016 15:07,
163
След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...
Снимка: БТА

Решението на британците да напуснат Европейския съюз не спира да провокира различни коментари от страната на партиите и депутатите в парламента. Заедно с прогнозите накъде върви Европа те намесиха и влиянието на великите сили в процеса.  

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров лансира тезата, че зад Brexit-а стоят интересите на САЩ. "Великобритания винаги е била подводницата на САЩ в ЕС. Щом тя се измъква,  това значи, че може би се готви нещо не добро за ЕС от страна на САЩ", каза националистът. Той допълни, че ако екипът на Хилъри Клинтън влезе в Белия дом, нещата ще се усложнят. "Това е екип от ястреби, които искат засилване на санкции срещу Русия, търсят провокации, дрънкане на оръжие и превръщане на нашите страни България, Румъния до Прибалтика в един фронт срещу Русия. Това е опасно за България", каза Сидеров.  

Затова, според него, излизането на Великобритания е свързано с антиевропейски план на САЩ. "Те поощряват всичко, което разбива Европа, те искат слаба Европа", каза още националистът.  

Сидеров обясни, че България повече губи, отколкото печели от ЕС. "Последната година статистиката сочи, че постъпленията от ЕС са 325 млн. евро, нашият членски внос е над 450 млн. евро. Значи със 100 милиона повече даваме,  отколкото взимаме. Да не говорим за останалите двойни стандарти - на Турция се дават  6 милиарда евро, защото Ердоган е рекетьор, а за нас само забележки и критики", каза още лидерът на "Атака".  

Получи се парадокс - Англия прие тезите на "Атака", заяви Сидеров в декларация от парламентарната трибуна.

В декларация от парламентарната трибуна реформаторът Мартин Димитров намеси Русия и СССР. "Къде хората живеят по добре - в Европейския или в Евразийския съюз?", попита той и допълни: " За разлика от Съветския съюз Европейският съюз е място, където можеш да влезеш доброволно и да го напуснеш по желание", каза депутатът.  

Според него посланието на референдума е, че ЕС трябва да се промени, бюрокрацията да се намали и да се постигне истински общ ефективен пазар.  

БСП направи изявление пред медиите заради решението на британците. Соцлидерката Корнелия Нинова нарече вота урок, след който ЕС трябва да започне да се променя. "Предстои дълъг процес по реалното оттегляне на Великобритания, но ние искаме в процеса на тези преговори правителството категорично да защити интересите на онези 250 000 българи, които живеят във Великобритания", каза Нинова.  

Социалистите настоях да започне и анализ за това как излизането на Великобритания ще се отрази на България.  

"Гражданите на Великобритания дадоха оценка на сегашния ЕС", коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ. Според него вотът на британците е знак за европейските политици и държави да намерят формулата, за да се постигне по-дълбока мотивация за по-голяма интеграция в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
5
 
! Отговори
Цацарата преди 7 години
Точно така те искам Сидероглу ага - изказвания само в парламента, иначе те окошарвам и окото ми няма да мигне.
34
4
 
8
 
! Отговори
гaню преди 7 години
Незaбaвно излизaне нa Бългaрия от ЕС.Съюз със великият СССР.
33
9
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Крайно е забавно надъхването на другарите кутевисто-путинофили, които явно си мислят, че Вовчо Арматата ще прати я танк, я некоя крилата ракета и ще ги "освободи", прибирайки ги под ботуша си. Нищо подобно - Вовчо се снишава да отмине бурята, щото всичко е пропаганда - ЕС му е най-важният пазар и той трябва да го запази непокътнат, щото поотделно не е същото. Тъй че, другари, дерзайте още ден два и глейте да не направите много главите, че в понеделник е работен ден, а соц нема вече и че ви гонят
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, ПЕСовете искат "правителствоти категорично да защити интересите на онези 250 000 българи, които живеят във Великобритания" !!!...,а защо ги натириха по света ?
31
5
 
3
 
! Отговори
Герги преди 7 години
Заплати при бай Тшо - 200 лв. лека кола(руски кошник) 6000 или 30 заплати. Заплати във ФРГ 2000 марки, лека кола 15 000 или 8 заплати. Дей киро на кирия?
30
1
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен"Слабо, СтранЖа, слабо изказване"...Факти малчик...
29
2
 
3
 
! Отговори
НАТОЕКЗИТ преди 7 години
ще има скоро и за нас
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слабо, СтранЖа, слабо изказване...
27
3
 
15
 
! Отговори
И НИЕ ДЯДО ПОПЕ преди 7 години
И ние НАРОДЪТ на БЪЛГАРИЯ искаме да ни се чува думата. Не ни питаха за ЕС, Нито за НАТО. Един път ни питаха за БЕЛЕНЕ, пък после се отметнаха. А за ИЗЛИЗАНЕ от НАТО, от ЕС ще ни питат ли. Или като най-верните надупени атлантици ще чакаме да се срути цяла Европа. ПЛЕВЕЛА вече обяви война и трябва да нахлупи каската и да яхне коня срещу ПУТИН. Нали на тоя Л.ьохман все те са виновни, че ще му провалят бляскавата кариера в ЕС. Тоя Ч.ервей се готви да стане вожд на стадото, ама вече ЕС няма има
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За РУСНАЦИТЕ забравете - Турция ако ни окупира няма да се помръднат, никой не обича предателите.Още от царя немец и 2те световни до Плювко Офшорналиев - такова поведение е достойно за презрение.Търсете ДРУГ голям БРАТ - УСА не става те са мафия.
25
1
 
8
 
! Отговори
Интел преди 7 години
В случая на брекзит няма никаква трагедия. Просто прагматизма на англичаните се прояви и зашлевиха звучен шамар на брюкселските бюрократи, които са загубили допира с реалността! за работещите чужденци в англия едва ли нещо ще се промени (дори и обезценката на пауда ще е по кратка отколкото някой си мислят). Да му мислят тези които са отишли с нагласата да "доят" социалната им система. Брукселските идиотщини вече не минават! А ориентация към *** - просто е наивно и малоумно да се обсъжда.
24
3
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 23, я кажи, изконни българино, какъв ден е днес?
23
2
 
14
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Ех, Сидеруга ти къде се сравняваш с Англия бре? Каква икономика имат те и каква ние? Причинта за българските неуспехи не се крие нито в ЕС нито извън него, а в това че никой не спазва законите на страната. Мислиш ли че цигaнинa който пребива бабички ще бъде спрян ако излезем от ЕС? Или ще кажеш че ЕС налага на българските полицаи и съдии да пускат престъпниците?
22
0
 
0
 
! Отговори
fen преди 7 години
аха Мартин Димитров само си заблуждава,че ще е по желание излизането,ами тук .."пред CNBC Ангъс Никълсън, пазарен анализатор в IG. Има силна мотивация ЕС да направи излизането на Великобритания възможно най-наказателно, за да намали риска и други членове да последват Обединеното кралство, допълва той."цитатот по-предна статия
21
10
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
На вниманието на рубладжийчетата обяснявам що е то демокрация и има ли почва у нас... - демокрация е да уважиш мнението на "демоса" - народа - пример: Щатите избраха черен президент и уважиха мнението на народа... - същото става сега и в Обединеното кралство... - може ли някой да си представи как ние бихме могли да излезев от бившия СИВ или Варшавски договор - няма мърдане иначе влизат танковете на "братушките"...
20
0
 
9
 
! Отговори
канапе преди 7 години
Ако имаше разумни политици в ЕС, щяга да са доста притеснени. Понеже обаче са от нивото на ББ (зеленчуци) не могат даже да проумеят какво става.
19
5
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Тинев, еврейско-ционистко-рептилски заговор вероятно
18
1
 
19
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Уж било хубаво в ЕС, пък англичаните излязоха!Защо ли?
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия прие тезите на Атака.Това е положението.
16
16
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 15, Евразийският съюз се спихна преди да се е надул. Само провери статистиката за търговийката, дето я въртят Руссия и Казахстан - няма толко жалка работа, а те са уж "основните играчи". България се намира в ЕВропа, на европейския континент и няма нищо общо с разни северо и средноазиатци, дето още кендзат по дупки из двора