За нацизъм и комунизъм – три години затвор и глоба

Двете идеологии били опасни като радикалния ислям и фашизма
234
За нацизъм и комунизъм – три години затвор и глоба
Снимка: Булфото, архив

Проповядването на нацистката и комунистическата идеологии да се запишат редом до фашистката идеология и радикалния ислям като антидемократични и да се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до 5 000 лева.

Това предвиждат внесените от трима депутати - Петър Славов и Мартин Димитров от Реформаторски блок и Методи Андреев ГЕРБ, промени в Наказателния кодекс.

Още по темата

"Историята е доказала, че по своята античовешка и антихуманна същност и жестокост идеологии като комунистическата и нацистката не отстъпват на фашистката", пишат в мотивите си тримата автори на поправките.

Те припомнят, че в България още през 2000 г. комунистическият режим е обявен за престъпен със закон.

Според Славов, Димитров и Андреев действащата норма в НК оставя впечатлението, че фашизмът е най-антидемократичната и най-антихуманната от всички антидемократични идеологии и затова е и изрично упоменат.

Депутатите отбелязват още, че приемането на предлаганите промени, наред с текстовете за обявяване на проповядването на радикалния ислям за престъпление, в сегашната сложна геополитическа обстановка следва да покаже, че за нас ценностите на свободата и обединена Европа не са просто кухи фрази, а осъзнат демократичен избор и всеки опит за тяхната насилствена и недемократична подмяна от радикални и ксенофобски течения ще бъде преследван с цялата строгост на закона и пресичан още в зародиш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно - дали тия са чели какво всъщност прокламрат и двете идеологии? Изглежда не правят ралика между комунизъм и комунистически РЕЖИМ. Същ както ние сме единствената държава, почитаща жертвите на комунизма, докато всички останали почитат жертвите на ТОТАЛИТАРИЗМА. Затова и беше нужно унищожаването на образованието - сега вече е шълно с осакатени мозъци, които ги мързи да мислят и поставят равенство между всичко, стига да не се наложи да мислят.
165
0
 
2
 
! Отговори
Ala Bala преди 7 години
Е, па ако и в Украйна въведат същия закон . . . трябва да затворят цялото сегашно държавно ръководство барабар с нечии "проксита" от "десен сектор". Все нацисти. То у нас като се вземе пред вид, че цялото сегашно ръководство са деца на комунистическата клика от бай Тошово време също. Щот както казва Тодор Колев в един от филмите си :"Децата на комунистите са . . . комунисти."
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХИТЛЕР е СОЦИАЛИСТ
163
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизма е най ГНУСЕН от изброените гадости
162
2
 
1
 
! Отговори
Адолф преди 7 години
До (-_-) Доста глупаво сравнение
161
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е правилно да се отъждествяват двете идеологии!!! Най-хуманната идеология е комунизмът! Това, че диктатурата на пролетариата се разбира като диктатура на определена върхушка не е правилно!
160
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди 30 години беше НРБ (Народна република България) като строя беше социализъм. Основната разлика беше в едноличната собственост. Например един човек не може да преитежава 2 апартамента. не може да се притежава фабрика, т.е. не може други хора да му работят. Така че комунизна трябва да се дефинира. Фашизна е управление на най-едрата буржоазия с помоща на армията. И това е характерно за капиталистическите държави, при соца няма едра бържоа!! Но има някаква версия на диктатура на пролетарията.
159
3
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
А герберасизма и бойкомунизма как ще бъдат наказвани? ;))
158
1
 
3
 
! Отговори
Млад гербист преди 7 години
Аз бачкам за заплата плюс процент от обществените поръчки, които минават през нашето министерство.
157
1
 
5
 
! Отговори
Хомодружинка преди 7 години
Не всички неолибералисти са гейове, но всички гейове са неолибералисти.
156
1
 
8
 
! Отговори
До 195 преди 7 години
Най-смешни са тези, които си мислят, че получаваш според труда си. Няма такова нещо! За един и същ като количество и качество труд може да получиш и 2 и 200, като в повечето случаи получаваш 2 или близко до 2.
155
0
 
3
 
! Отговори
До 195 преди 7 години
Не схващаш основни неща от икономиката. Трудът създава това, което после може да се разпределя и не може днес труда да създава 1000 единици, утре да създава 1 милион единици, вдругиден 2000 единици, после 1 милиард. Казано по-просто като за теб, средствата, които се разпределят в резултат на труда са относително постоянна величина и затова се получи след 1989-та тази мизерия - за да има 1 много от това разпределение, трябва други 100 да имат малко от това разпределение. Най-смешното е, че някои
154
2
 
0
 
! Отговори
нещо като ленин преди 7 години
На пръв прочит оставаме с петнадесетина депутатата,останалите в кауша.За населението не ми се мисли,в момента както е конструирана държавата е необходимо тотално закриване,червените са навсякъде ,в повечето случаи настананени за да пречат,а то се и вижда
153
0
 
2
 
! Отговори
До *До 196* преди 7 години
(продължение) Ако разликата между големината на разпределените суми е голяма, както е сега, то примерно 80% от хората получават суми близки до 200, а за останалите 20% средната сума е 9200, като и между тях също има голямо разслоение. Това, което описвам е много слабо свързано с това дали се трудиш здраво или мързелуваш. В това е проблема - едни хора, за да имат много, пращат повечето българи в мизерия, което е антихуманно.
152
1
 
2
 
! Отговори
До *До 196* преди 7 години
Грешиш и манипулираш. Нямаше на всички поравно - това откъде го измисли. Сега е много повече поравно от преди - сега повечето българи са равни в мизерията. Не схващаш и нещо просто - в България се произвежда сега даже и по-малко от преди, но да кажем е пак толкова за примера, който ще ти дам. Е, ако имаш 10 милиарда за разпределяне между 5 милиона човека, средно се пада по 2000 на човек. Ако разликата между големината на разпределените суми не е голяма, то хората получават суми близки до 2000.
151
0
 
3
 
! Отговори
До 192 <До 196> преди 7 години
Много си зле. Набили са ти в главата някакви щампи, нямащи много общо с истината и ти папагалски ги повтаряш.
150
2
 
1
 
! Отговори
До 196 преди 7 години
Да, знаем каква е основната идеология, преразказано няма мое, няма твое, всичко е общо. Само че аз като се спуквам от работа, а ти гледаш да се скриеш под сянката, накрая имаме поравно?! Няма да стане, недоволните от капитализма са мързели като теб. Не съм милионер, но имам хубав живот, който мога да си позволя благодарение на труда и знанията си. А тези дето ги мързи да работят или са некадърни - е много ясно, че ще плачат да сме равни и всичко да имаме ЕДНАКВО МАЛКО, защото така беше преди...
149
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То демокрацията в България трябва да е първа в списъка на най-антихуманните идеологии. Демокрацията прати повечето българи в мизерия с всичките последици от нея, като най-важната може би е демографската катастрофа, която води до още по-голяма мизерия.
148
1
 
8
 
! Отговори
Врабец преди 7 години
А робовладелският строй, феодализма и капитализма ще бъдат ли включени? Като сте я подкарали - давйте наред! Защото прословутият "либерален капитализъм", какъвто го изповядват в момента, доведе до там 2 млн. българи да са слуги в чужбина, а останалите в България едвам да свързват двата края. И въпрос към либерастите: Прочели ли сте поне една страница от комунистическата идеология, че изведнъж станахте спецове по нея и изказвате мнения? Знаете ли какво е основното мото при комунизма?
147
2
 
0
 
! Отговори
до 196 преди 7 години
Като гледам коментарите по-скоро 99%.