Борисов има да дава 35 бона на Сидеров, нищо че го осъди

Сумата е за съдебните разноски на националиста, реши ВКС
5 юли 2016 09:45,
31
Борисов има да дава 35 бона на Сидеров, нищо че го осъди
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов трябва да плати 35 000 лева на Волен Сидеров след като го осъди за клевета.
Абсурдната ситуация се получава след решение на Върховния касационен съд, пише "Труд".

Лидерът на ГЕРБ спечели четири дела срещу националиста за негови интервюта и изказване в кулоарите на парламента от 2013 г. В тях Сидеров обяви, че лидерът на ГЕРБ е получавал “поток от черни пари”, които с правителствени и военни самолети били изнасяни в чужбина.

Още по темата
На първа инстанция Сидеров бе осъден да плати 205 000 лв., които бяха намалени на 70 000 лв. от Софийския апелативен съд. Решението на ВКС е лидерът на “Атака“ да плати само 3000 лв. на премиера и допълнително 302 лв. за разноски.

Борисов обаче трябва да плати на Сидеров за разноски цифром и словом 35 225 лв..

"Парадоксът се получава, когато има прекомерно голяма редукция на иска", обясни пред "Труд" Димитър Марковски, адвокат на Борисов. Според Гражданския процесуален кодекс ответникът също има право на заплащане на направените от него разноски, съразмерно с отхвърлената част на иска.

Наблюдатели споделят, че при подобен изход все по-малко обидени ще завеждат дела за високи обезщетения, защото накрая може да плащат на този, който ги е оклеветил.

Междувременно се очаква днес съдът да събере всички присъди на Волен Сидеров. Той вече каза пет пъти "да" на магистратите, които го попитаха дали се признава за виновен, информира пък "Нова телевизия"

Лидерът на "Атака" призна, че е извършил всички хулигански прояви, за които беше обвинен - на летище Варна, пред НАТФИЗ, при акцията му до магазинчето на улица „Раковски”, пред парламента и за безредиците в Батак.

Наказанията за всички тези прояви са пробация и удръжки на 15% от заплатите му в продължение на две години. Сега съдът ще обедини наказанията и ще наложи едно общо и най-тежко.

Сидеров вече пожела да чисти паметници в полза на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
8
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Охаааа така му се пада на тиквата...с неговото правосъдие по неговата тиква.....прекрасно управление...
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
HAHA щом тия са прецакани от българското правосъдие, смятай какво може да очаква редови гражданин :)а това обединение на присъди у нас просто е смех, сега от 5-те ще му наложат само най-тежката
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересен правен парадокс. Трябва да се внимава какво и колко се иска.Колкото до Волен - със сигурност не му се обръща внимание за неща, които са истина. Но проблема му е, че с постъпките си отдавна се е компроментирал и се държи арогантно.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Провосъдие ли?Поредното доказателство за сбърканата система!А какво остава за обикновения човек!
4
11
 
7
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Волен да почисти паметниците и тоалетните около тях. Ха-ха-ха
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутра да ти даде нещо. По-скоро да ти вземе.
2
6
 
29
 
! Отговори
... преди 7 години
Волен ви е проблемът ? А, че ви управляват мутри, крадци и неуки хора, които имат страхотен медиен комфорт - няма проблем ? Да не би Волен да управлява БГ, че да се хващате за него като някаква изкупителна жертва. Да, той няма този медиен комфорт, като сегашния премиер. За да го има, трябва да стане слугинаж на навите задокеански братя, на които безпристрастното предаване "Господари на ефира" честитиха празника...Дано някой ден се оправим, ама като гледам разсъжденията на хората... едва ли.
1
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то няма толкова паметници колкото поразии е направил този болен ...хм...човек.