Не може да говориш за корупция, а да я практикуваш!

Владимир Каролев и Методи Андреев пред Bulgaria ON AIR
6 юли 2016 11:30,
13
Не може да говориш за корупция, а да я практикуваш!
Снимка: bgonair.bg

"Непрекъснатото посочване на Румъния като пример, който България все още не е достигнала като борба с корупцията, има своето основание", каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът Методи Андреев. По думите му цифрите за Румъния са стряскащи, защото за 2015 г. тяхната главна прокуратура има 357 случая стигнали до съд от общо 1258 човека, на които е повдигнато обвинение.

"Осъдени са общо 973 човека от висшите етажи на властта. Срещу други 222 са издадени условни присъди, а 389 имат пробационни присъди в Румъния", коментира статистиката на съседката ни Андреев. Според него в България се говори много, но пък в Румъния са започнали и да действат.

"Това ни показва няколко факта: В България едва тази година имаше присъда против един съдия и един прокурор. Досега няма присъди към народни представители или министри, коментира съветникът на министъра на икономиката Владимир Каролев. По думите му проучвания сочат, че през тази година корупцията е на ниво 2000 г., което означа, че от 16 години основно подобрение няма.

Каролев каза, че не са верни изказванията на някои политици, които твърдят, че "когато аз съм на власт, няма корупция, когато друг е на власт - има".

"Най-висок е бил корупционният натиск и практиките през 1999 г., защото тогава е имало и какво да си разпределя от държавата. След това е сравнително по-спокойно, но когато започваме да усвояваме фондовете, корупционният натиск пак се надига и през 2014 г. стигаме абсолютния максимум. Изводите са, че "корупция има, когато има какво да се краде и когато няма държава", сподели вижданията си народният представител от ГЕРБ.

България е на 4 място по корупция след Албания, Босна и Херцеговина и Македония - все държави, които не са в ЕС. По думите на Андреев България е първата корумпирана държава членка на ЕС. "Това е тежка констатация, но ние не можем да я премълчим. В България корупцията застрашава нашата национална сигурност", каза още гостът.

Според Владимир Каролев за корупцията трябва да се говори повече, защото тя ще продължи, тъй като нищо не се случва. А Андреев смята, че в България няма отчетност, но има концентрация на власт.

"Правораздаването ни не е силно и обществото е незаинтересовано. Всички казваме, че сме против корупцията, но всъщност няма нетърпимост", коментира депутатът от ГЕРБ

От своя страна Каролев съветва "като те спрат на улицата, не давай пари на полицая, защото това също е корупция".

"Чашата преля, България стои добре по много икономически класации, но по показатели за корупция сме ударили дъното. Не може да говориш против корупцията и да я практикуваш", заяви още Каролев.

По думите му по-големият проблем е в прокуратурата и изследователите, а не в съдиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Box art преди 7 години
Migar ot dobro sa se premestili 3 miliona bg grajdani po drugi teritorii v sveta?:-):-):-) i praviat svetovna gratis reklama na bg korupcia?!:-):-):-) Dobrite boxeri se otmestvat kato gi vrahleti strashen udar (korupcia)...za da ojiveiat...:-):-):-):-) a vie si namestvaite kokalite po bg medii za reklama na bg korupcia...:-):-):-):-)
9
0
 
3
 
! Отговори
vanzan преди 7 години
Срам ме да слушам как всички знаят всичко и накрая все тая. А за Каролев какво да кажа.............поредния агент на ДС се е наредил около баницата и акъл дава за всичко и не го еня изобщо. Докога ще сме зависими все от такива наглеци??
8
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Аз съм патриот, но в твоето лице не виждам такъв че да получиш моя глас!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДрОгаря Каролев не е прав ! Основния корупционен фактор в държавата е съда ! Защото, съда въздава справедливост. Съда казва спазен ли е закона. Съда решава споровете между лицата. Съда определя, кой е извършил престъпление и как да бъде наказан. И когато правораздаването е бавно, нестраведливо, незаконосъобразно, означава, че съда е най-тежко корумпираната институция в държавата. Ако съда безкомпромисно въздава справедливост, другите корумпирани елементи ще се кротнат !
6
0
 
4
 
! Отговори
мНЕНИЕ преди 7 години
Какво търси Методи Андреев в едно студио с това отвратително лапацало агент на ДС Владимир Каролев?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе вие не знаете ли , че корупцията е измислена от политиците ...!!!крадеца вика дръжте крадеца
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен пеимер Рапоня - лъже ги в Брюсел, че бори корупшън, а го играе с Дебелян и прибира комисионните от ОП.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен пеимер Рапоня - лъже ги в Брюсел, че бори корупшън, а го играе с Дебелян и прибира комисионните от ОП.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ТИЯ ДВАМАТА "КАПАЦИТЕТИ " И ОЩЕ ДЕСЕТИНА ПОДОБНИ НЕ МИ Е ЯСНО КАКВО ИЗОБЩО РАБОТЯТ!?ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ СА НА ЩАТ ПРИ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И ОТ ТОВА ЗАРАБОТВАТ ДОСТА ДОБРИ ПАРИ!СУТРИН ВА КОЙТО И КАНАЛ ДА ВКЛЮЧИШ ГЛЕДАШ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ДЕМАГОГСТВАЩИ ГОВОРЕЩИ ГЛАВИ КОИТО САМО СЕ РЕДУВАТ И СИ СМЕНЯТ МЕСТАТА!
1
0
 
11
 
! Отговори
"Каролев доказа преди 7 години
""Не може да говориш за корупция, а да я практикуваш!Владимир Каролев и Методи Андреев пред Bulgaria ON AIR"Когато "мандрата за безплатен газиран цвик и безплатната софра с баница от 36 яйца-режи и яж" намалеят и не стига за теб,а досега си блажил яко безплатно за сметка на народа-отиваш в някоя телевизия,слагат ти етикет "експерт по нещо си" и о чудо ставаш виден "анти-корупционен експерт",докато не ти дадат да седнеш отново на "корупционната маса с безплатната народна баница с 36 яйца."