Борисов и Йълдъръм поговориха за мигрантската криза

Премиерът поздрави турския си колега за избирането му
8 юли 2016 22:46,
61
Борисов и Йълдъръм поговориха за мигрантската криза
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм проведоха телефонен разговор днес, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов вече лично поздрави своя колега за избирането му начело на турското правителство и изрази очакване контактите, установени помежду им от времето, когато Йълдъръм е бил министър на транспорта, да са ползотворни за добросъседските отношения на двете страни.

Българският премиер отправи поздравления по повод големия празник Рамазан Байрам и пожела здраве и успехи от свое име и това на правителството, както и мир и спокойствие на мюсюлманите в Турция.

Премиерите обмениха мнения за обстановката в двете страни, мигрантската криза в Европа и изпълнението на Споразумението между ЕС и Турция. Министър-председателят Бойко Борисов подчерта пред турския си колега, че България може да бъде пример за етническа толерантност на Балканите.

"Ние сме доказали своята толерантност, а усилията на правителството ни са да осигурим стабилност в държавата и равни условия за всички български граждани", допълни Борисов.

Той отчете, че въпреки динамичната ситуация в световен план и засиления мигрантски поток, натискът по общата ни граница е минимален и е осигурено спокойствие, благодарение на добрата съвместна работа на българските и турските гранични служби.

Премиерът Йълдъръм покани Бойко Борисов да присъства през август на пускането в експлоатация на третия мост над Босфора, който ще бъде поредната възможност за осигуряване на свързаност между Европа и Азия и засилване на икономическите контакти между страните от двата континента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Краварите , преди 7 години
го държат яко за топлите ,ама дали чрез дъщеря му или по друг житейски повод времето ще покаже
9
2
 
7
 
! Отговори
познаващ преди 7 години
До Логопед г-н ЙЪЛДЪРЪМ знае 5 езика а нашият не знае и майчиния си език!(:
8
1
 
5
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
До Абе..,Въпреки поставеното многоточие,разбрахме към кого се обръщате...И аз почвам да губя интерес към този ПОЛИТИЧЕСКИ цензуриран сайт...
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На шопски..
6
1
 
10
 
! Отговори
Логопед преди 7 години
И на какъв език разговаряха ???!!!
5
4
 
9
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Толеризма е хубаво нещо за една медия, но минете ли границата му си навличате гнева на тези които ви изкарват хляба-читателите!А те определено не ви харесват вече, защото сте с/у тях. Човек не може да изрази мнение срещу мигрантите или да подкрепи национализма което е толкова хубаво нещо. Вие МАНИМУПИРАТЕ общественото мнение така! Отсявате само коментарите които ви харесват и се създава различно мнение на обществото! Нищо чудно че статиите ви вече не са толкова четени а коментарите все по-малко.
4
6
 
13
 
! Отговори
Лозенград 1913г. преди 7 години
Срам! Само и само да угоди на краварите... И най-вече се страхува да не пусне ердоган всички балийе в турция към България... Такова унижение и срам...:(((
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам нищо против турския народ (макар да съм изучавал история на България) нито нашите турци!Имам против хората които управляват Турция и неоосманистките амбиции и опитите им за намеса във вътрешните ни дела!Но, убеден съм, на това ще бъде сложена точка ... съвсем скоро а силямиста Ердоган е пътник!
2
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам на Турция 8-*** степен по Рихтер да удари Анкара или Егейското им крайбрежие.А на нашата мутра дето се прави на премиер - куршум в тиквата.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямска държава дава 50 хиляди долара или евро, не помня точно, за главата на Динко от Ямбол. Защо ли?ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ БЕЖАНЦИ СА БОЙЦИ НА ИД!!!Всичките немци да станат войници, пак няма да могат да ги следят тези престъпници, дошли да опрашват и избиват.