Френската гимназия, нея добре пазят я

Кунева и Кънев похвалиха охраната в елитното столично училище
8 юли 2016 13:44,
14
Френската гимназия, нея добре пазят я
Снимка: Булфото

Мерките за сигурност, въведени във Френската гимназия, са похвални и трябва да бъдат приветствани. Около това мнение се обединиха просветният министър Меглена Кунева и лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Двамата реформатори размениха въпроси и отговори по темата в днешния парламентарен контрол. Поводът беше напрежението около решението на ръководството да въведе карти за достъп за учениците, които да бъдат банкови карти на само една банка заради възможността в тях да се превеждат стипендиите на част от учениците. 

Кънев, който сам е завършил Френската гимназия, обяви, че това създава съмнения за лобизъм в едно от най-престижните училища. 

"Който издава дебитните карти, той блокира дебитите карти. Ако някой родител има необслужван кредит в тази банка, може да се окаже, че утре детето му може да не успее да влезе в училище", каза лидерът на ДСБ. 

Кунева му отвърна, че ръководството на училището е конкретизирало изискването и от есента учениците във Френската ще влизат с магнитни карти, издадени от гимназията.

По желание на родителите, на децата им могат да се направят и комбинирани съвместни карти - за магнитни и банкови. 

Кунева обясни, че няма нарушение и похвали ръководството на гимназията за грижата за сигурността на децата.

Въпреки това тя препоръча на всички училища да спазват прозрачността и конкуренцията при търсенето на начини за осигуряването й.

"Приветствам като родител мерките за сигурност и се надявам да стават все повече", отвърна и Кънев. Той даде да се разбере, че е провел среща с ръководството на училището и го похвали за бързата и навременна реакция.

"Радвам се, че няма санкция", каза той и допълни, че явно моделът, при който се води диалог, е по-добър от този на санкциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Неграмотници! Няма ли да се научите да пишете? Не знам кой ви е излъгал, че сте журналисти, даже и за драскачи не ставате!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието кърти
10
1
 
2
 
! Отговори
Lexxy преди 7 години
Aujourd'*** les pseudo-journalistes se permettent d'écrire n'importe quoi et n'importe comment.Pour se faire remarquer et être "modernes".
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието идва от песен на Слави Трифонов - " Френската гимназия, Господ нея пази я" и т.н. Опит на автора да се заиграва с това.
8
3
 
3
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Защо си мислите,че само в този сайт има грешки при статиите.Има ги навсякъде вкл в телевизиите,аз затова и все по-малко чета и гледам бг медии
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това май е някакъв френски словоред...
6
1
 
5
 
! Отговори
спите ли преди 7 години
По заповед на диктатора папионката уж в оставка от СЕМ се гласи да въведе данък БНТ по 34 лева на месец както в американска Германия!
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това "даскало" е най-голямата пародия.
4
2
 
21
 
! Отговори
До автора преди 7 години
УЖАС - "Френската гимназия, нея добре пазят я"!!! Как този журналист е завършил висше образование?
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нея добре пазете я" Йода ли ви пише заглавията?!
2
1
 
17
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Господата от най-толеристичната медия в България май са назначили ,,роми,, да им пишат заглавията, какво става в последно време там незнам. Да се чудиш кой е за доктор автора на статията или редактора който я е одобрил.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Девето винаги е на ниво - от директорите /от първия Симеон Симмеонов/ до подгответата! Успехи на всички, които са били, са или ще бъдат в Де-ве-то!