Ляво обединение за президент

13 партии ще имат 1 кандидат-президент, търсят още партньори
29
Ляво обединение за президент
Снимка: Пресцентър БСП

Общо 13 партии се обединиха за общо явяване на президентските избори. Те ще търсят и други партньори в ляво, стана ясно след заседание на Политическия съвет на коалиция БСП Лява България.

"Започнаха разговорите на БСП след допитването за обединението в ляво и явяването с обща кандидатура на политически сили и граждански сдружения в ляво за президент и вицепрезидент. Днес 13 партии в лявото пространство разговаряхме и се обединихме за общо явяване на президентските избори. Ще търсим и друго разширяване в ляво, това е само първата стъпка към другите партии и гражданските структури”, заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова.

Тя допълни, че е получила мандат от коалицията за преговори с други партии и до края на следващата седмица отново ще се съберат, за да се проведе вторият кръг разговори.

Във вторник ще бъдат проведени срещи в НС с АБВ и "Движение 21", а в сряда с ВМРО. "На първия разговор се обединяваме около платформата, политическа рамка за явяване на президентските избори, и за профила на президента и вицепрезидента. Те трябва да са хора, които изразяват националния интерес, провеждат балансирана външна политика и във вътрешен план са обединители на нацията, патриоти, със социална чувствителност и изразители на политиките в лявото пространство”, заяви лидерът на левицата.

Нинова посочи още, че в БСП започват конференциите за номинации и партиите част от коалицията също имат своите процедури за номинации. Тя допълни, че едва след като мине този процес и се проведат срещи и с другите партии ще се обсъждат конкретни имена.

"Това ще бъде абсолютно равноправен партньорски разговор между всички ни. Целта ще е да се избере двойка, която да е еднакво одобрена от всички в ляво”, категорична бе Нинова.

„За разлика от други партии в ляво ние имаме джентълменското споразумение помежду си, че първо ще чуем какво мислят нашите коалиционни партньори за това как трябва да изглежда нашата кандидат президентска двойка и какъв интерес на България трябва да защитава”, заяви Илияна Йотова – член на ИБ на НС на БСП и евродепутат от БСП/ПЕС. Тя обясни, че това е и причината БСП да тръгне преди всичко със своята платформа на тези първи срещи, а не с конкретни имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За щастие пенсионерите се топят с бързи темпове и твърдият електорат на така нареченото ляво остава само в *** гета и в необразованите и слабо развити региони.С други думи, крадливото ляво си отива.Сега слушайте ме внимателно - лявото обединение на руските партии БСП,АБВ, Атака, НФСБ ще събере максимум, ама максимум 30% :)На изборите ще ви копна тоя коментар да ви подразня пак.Щото като човек чете коментарите истава с впечетление, че сме егати комуняшката държава.За щастие не сме.
18
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Ще бъде добре да направят вътрешни избори за кандидат, както например ги правят демократи и републиканци в САЩ. Така предварително ще се види кой има най-голяма подкрепа и няма да има засегнати, заради това, че не са номинирани.
17
1
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Ха-ха,левите са много "леви"!Хич не ги бива,такова безплодие на идеи досега не са имали и напълно си заслужават положението.Колкото до бъдещия кандидат-наистина тоя път трябва да се заложи на известна личност,позната в обществото като умерена и не тясно обвързана с партии и капитали.Само това е вариантът да се елиминира герберската наглост!Друг е въпросът дали въобще съществува такава личност??????Съмнително!
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имали в нещо БСП Бойко пак ще го бие
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Енчев е лайноо
14
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велизар Енчев е умен човек и независим от партиите. Ако направи лек завой на дясно е добра алтернатива за президент. Борисов не обича Велизар Енчев защото много бързо и хваща согото правят кобинации с обществени поръчки
13
4
 
10
 
! Отговори
реалист преди 7 години
левите резбии в БСП да издигнат Азис то и без това е по кадърен от всеки *** поне може да пее не като тях да краде
12
2
 
5
 
! Отговори
Шанс за БСП ! преди 7 години
БСП може да спечели президентските избори само ако противопостави на Будю Тиквов човек, който му е бил началник. Има оцелели които са му били началници - Маджо, братя Маргини и Пашата , който не е добре със здравето. Съратник по занятие, но от по късното поколение му е бил и Божо Кравата. Изключвам Очите, при него нещата на вървят на добре. В краен случай БСП може да покани един от двамата Галеви. Какво има толкова да се умува ? В последните 10 г. показахме, че искаме такива хора.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най добре да потърсят на сметището там червенн *** бол
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички обичат бойко, никой няма да гласува за руски слуга.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н куку няма конкуренция ха ха
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TAM E RABOTATA, CHE MOSKVA ISKA DA NI VSEME OBICHTA KUM USA, I TYA DA KASVA, KOGO I KOLKO DA YA OBICHAME. SPORED Be Se Pe.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се правете. Номинациите за бг президент ще бъдат посочени когато са готови от Козяк 16
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не намерят. остава Роско още 5 г..
5
2
 
5
 
! Отговори
Президента преди 7 години
Какво значение има кой ще е президент?Все ще се намери някой да го оплюе,да го изкара наведен,я на руснаци,я на американци,я на европейски съюз.В днешно време,всеки уважаващ себе си, би отказал кандидатура.
4
7
 
13
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
В какъв смисъл -ляво обединение?Някакво обединение на хомосексуалисти?
3
5
 
12
 
! Отговори
ДПС=крадци преди 7 години
Проруските партии да изберат най-проруски настроеният лидер - Ахмед Доган!
2
0
 
17
 
! Отговори
2016 преди 7 години
Като бивш симпатизант на БСП ще кажа едно. Лявото безвъзвратно си отиде от България . Всичко е популизъм. Не вярвам в дясното защото то у нас е подозрително и мирише на свинщина но лявото е тотално провалено именно заради десните изцепки на редица леви.Народа бедства и напуска България но на кой ли му пука от десните и левите управници.Всеки идва да си оправи личното и народа е ОБЕЗВЕРЕН и НЕВЯРВАЩ на идеите им и прокламираните политики.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Деменциите ае събраха и издигнаха за кандидат някаква платформа. Има ли още луди, които си губят времето да ходят до урните.