Нинова – Първанов: Доволно доволни от срещата си

Имена за президент не са обсъждали, искат обаче победа на вота
Обновена: 12 юли 2016 16:38 | 12 юли 2016 16:37, Камелия Цветанова
65
Нинова – Първанов: Доволно доволни от срещата си
Снимка: БТА

Лидерите на БСП Корнелия Нинова и на АБВ Георги Първанов очевидно останаха много доволни от първия разговор, който преведоха за търсене на общ кандидат за президент.

Преговорите, към които ще се включи и "Движение 21" на Татяна Дончева, започват след като вътрешнопартийно допитване показа, че 52% от социалистите искат обща кандидатура за президент на БСП и АБВ.

Целта ни е победа на изборите и ще търсим силна кандидатура, отсякоха в един тон Нинова и Първанов след срещата им.

Макар че имаха доста търкания, след като Георги Първанов се отцепи от БСП, последван от други изявени партийци, битката на есен за "Дондуков" 2 може и да обедини лявото.

"Приехме с удовлетворение поканата за тази среща, макар и доста закъсняла, с две години, и я оценяваме като началото на така нужния диалог в ляво-център, а разговорът беше съдържателен", призна Първанов.

Въпреки това днес не са обсъждани имена за претендент на левите за президент. Тепърва вървят номинации в партийните редици и чак след като те приключат БСП и АБВ отново ще се съберат за преговори, вече за да обсъдят кого да пуснат в битката.

А иначе са обединени от това, че трябва да се промени моделът, който наложи Росен Плевнелиев в президентската институция, както и в недоволството си от него.

"Искаме да променим съдържанието, което ГЕРБ внесе там, средството затова е да спечелим изборите и тръгваме с воля да спечелим изборите", отсече Нинова.

Според нея Плевнелиев не е изразявал националния интерес във външната политика и не го е защитавал, вземал е позиции, които понякога са били на ръба, разделял е нацията, вместо да я обединява, нямал и социална чувствителност.

"Далеч назад във времето се бях пошегувал, че трябва да искаме оставката на Плевнелиев за цялостна дейност, не за един или друг гаф", каза пък Първанов.

Сега левите искат за президент човек, който да защитава във външната политика само националния интерес на страната, да е обединил на нацията, да е стожер на държавността, да е социален или както го обобщи Първанов: "Ще търсим силна кандидатура за президент, от който няма да се срамуват, а ще се гордеят".

Според него на Европа и на България й трябват лидери и такъв трябва да е и бъдещият държавен глава.

"Новият български президент трябва да е лидер не само в персонален, но и в европейски план, да води проевропейска политика, но и да е отворена към нашите съседи на изток включително и с Русия, политика, която предполага лидерство на Балканите, да води икономизирана политика и да е истински главнокомандващ", обясни Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
УЛИЧЕН БАРД преди 7 години
Гледат се "гальовно" със скрито отвращение,притискат се "любовно" - перверзно извращение ! Любов комична, любов патологична, любов партийна, по-точно помийна ! Любов безгранична, любов патетична, аристократична, а в същност ... п а р и ч н а !
38
0
 
0
 
! Отговори
яве преди 7 години
БСП и ДПС в близко бъдеще под 4% на всички избори. ЛЕВИ КРАДЛИВИ МИЛИОНЕРИ . Единствено могат да се върнат с военна операция от страна на Руската милио(цио)нерска федерация.
37
0
 
3
 
! Отговори
Модификации преди 7 години
Като че ли тези от ГЕРБ не са комунисти. А, пропо, ББ върна ли си партийната книжка???
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова - бояджийкатаНи нова , ни стара никакна те ти трябва
35
0
 
4
 
! Отговори
ПРЕВАТИЗАТОРИ преди 7 години
БСП е единствената партия майка и не го забравяйте !Всички партий са от отцепниците на БСП .А ГЕРБ е най радикалното отроче на БСП начело с милиционера и мутромилиционера .Театъра е пълен вече половин век едни и същи се обидиняват срещу народа !Междувремено народа замина по таз тежка чужбина немил клет и недраг .Защото най големите комунисти станаха СДС за да заграбят парите.Герб сега теглят заеми дето не е ясно кой ще ги плаща и кога ?Междувремено ограбиха КТБ с вазелин и парите ги...
34
2
 
7
 
! Отговори
Georgi преди 7 години
Това е уродливото лице на национален предател !!! Тои няма да спре , защото от москва са му заповядали да саботира денонощно всичко в България !!!
33
2
 
7
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Смешници, а ние се срамуваме от вас - от целите ви партии, от хората в тях и от всичките ви зулуми, които сътворихте на България, когато бяхте на власт. Със свинаря Георги Гергов, първа кипра до ***, ли ще правите промяна. Не, мерси.
32
7
 
15
 
! Отговори
дядо Йоцо вече вижда преди 7 години
Докато има наивни и простовати, които се вързват на ало измамниците ще има и такива, които ще гласуват за БСП-АБВ. Това са едни и същи хора! Надявам се болшинството от народа вече да е прогледнал!
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова години бяхте на власт, обещавахте велики неща и какво- само за себе си мислехте. А народът обедня и стигна до просешка тояга. Хайде марш оттук!
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко банички останаха да им вярват на тези...
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже опази България от тия!
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агентите пак се активизират!
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бг комунистите пак готвят преврат в полза на Кремъл!
26
5
 
1
 
! Отговори
К.Нинова преди 7 години
До КомунаАми нас ни наричат червените кхмери, ти не знаеше ли? Така че смело гласувай за нас.
25
5
 
18
 
! Отговори
Комуна преди 7 години
На България днес и е необходин един Пол Пот и режим подобен на режима на Червените Кхмери. Надяваме се Войнски съюз да оправдае доверието на народа!
24
3
 
2
 
! Отговори
Джакомо Пучини преди 7 години
Аз съм социалист,дори бих казал ...комунист,обаче тия нашите яко се ***""ха....мога да заложа на Нинова но не повече от това да ми изтрият 1 коментар ..
23
2
 
10
 
! Отговори
Георгиев преди 7 години
До Без коалиция БСП-АБВТака е , вие от бесепето си мечтаете за нова връзка с ДПС
22
1
 
11
 
! Отговори
Козаров преди 7 години
Ауу, другарката Нинова защо не изле да каже защо от 40-50 % гласове, паднаха на 10%.
21
0
 
20
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
Ех другари, другари аз така ли съм ви учил? Захвърлихте социалистическата идея и се изродихте в слузести капиталисти. На единия лидер сина в Америка, на другия купува хотели и трупа капитал. Ако има хора които уважават себе си и помянт мен с добро, никога не биха гласували за вас.
20
0
 
12
 
! Отговори
Цитат: преди 7 години
както го обобщи Първанов: "Ще търсим силна кандидатура за президент, от който няма да се срамуват, а ще се гордеят". Ох, олекна ми, значи няма да е Нинова, няма да е Дончева, няма да е и Първанов!