Бат Сали твърди: Спряха ме, защото съм мургав!

Депутатът не се чувствал безнаказан, защитавал "циганския етнос"
126
Бат Сали твърди: Спряха ме, защото съм мургав!
Снимка: архив, БулФото

Депутатът Александър Методиев, известен и като Бат Сали, твърди, че полицаите са го спрели, защото е... "мургав".

Той обяви, че получил сигнали от други водачи, че полицаите спирали водачи "с по-тъмен цвят" безпричинно.

Същевременно депутатът твърди, че полицаите не са имали обозначителни знаци и не са се представили пред него.

Още по темата

Методиев се отказа сам днес от имунитета си, който бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров за хулиганство и възпрепятстване на орган на власт при изпълнение на задълженията му.

От думите му стана ясно, че не е разбрал, че е бил спрян. Според прокуратурата той е изпреварил три пъти в забранен участък. После се намесил, когато полицаите искали да съставят акт на лице от спрян бус за липса на лична карта. Полицаите имали всички обозначителни знаци, тъй като се провеждала акция.

"Аз не съм се върнал, а съм отишъл, имах сигнали по телефона от няколко водачи на моторни превозни средства, включително водача на буса, в който са се возили част от футболистите. Като народен представител съм длъжен при такива сигнали да оказвам пълното съдействие на хората, които ги подават", настоя той пред bTV.

На място депутатът установил, че "вероятно тези сигнали са били основателни".

"Депутатската карта не я размахвах, а се представих с нея, защото очаквах те да направят същото", твърди той.

Методиев призна, че е искал информация от полицаите, които обаче нарече "мними служители".

Той показа пред камерата депутатската си карта, на гърба на която пише, че държавните и местни органи са длъжни да оказват съдействие на народния представител и да му предоставят при поискване сведения и документи във връзка с изпълнение на правомощията му.

"Ако това е превишаване на моите правомощия... Изисках не отчет, а информация по какъв начин се спират само мургави водачи на превозни средства и каква дейност са извършили до момента. Имам това право като народен представител", настоя депутатът.

Методиев казал, че "ще се видят цивилни", защото предполагал, че не са служители на МВР.  "Аз не съм този, който уволнява и назначава", коментира той.

Депутатът звънял на началника на полицията, защото... били съседи на една и съща улица.

"Обадих се на г-н Попов, но ние си говорим на малки имена, защото сме приятели, градски, съседи", коментира той.

"Ако това е чувство за безнаказаност и съм си превишил правата, няма никакъв проблем, аз затова съм си дал имунитета, съгласието, да бъде образувано досъдебно производсво срещу мен. Ще окажа пълно съдействие на разследващите органи, за да се изясни този случай", обеща Методиев.

"Това, че съм народен представител и защитавам интересите и правата на моя цигански етнос, не значи, че аз съм превишил своите права", настоя обаче той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
9
 
! Отговори
поздравления преди 7 години
Тези полицаи са за награда за смелостта си и отговорността си. Много малко от тях биха устояли на тая напаст облечена във власт. Това в България може да се случи 1 на 100000...
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Заедно с Кирил Рашков са за пандиза."И там ще живеят на наш гръб... само трудов лагер за тия
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заедно с Кирил Рашков са за пандиза.
47
2
 
9
 
! Отговори
Кво не прави преди 7 години
Този ром на депутат ли се прави или защо не спазва законите, за които глсува в Парламента.
46
2
 
17
 
! Отговори
Оплакващ се ром преди 7 години
Такаа, малко сметчици значи - в демократични САЩ полицията е застреляла 1 000 човека от началото на годината. Изчислих, че ние сме 43 пъти по-малки, и ако имаме тяхната полиция, всяка година трябва да са застрелвани поне по 23 човека (все пак сме само юли). Плюс смъртните присъди. Ако това стане у нас, бат Сали и подопечните му ще са тихи като тревата. А защо го позволихме това беззаконие, след като САЩ го имат. Така се държат маймуни - само дисциплина
45
3
 
6
 
! Отговори
някой преди 7 години
Той,бял като ангел а казва че бил с по тъмна кожа.Я да му се не види и на римския герой.Ще го направят активен борец за права и свободи.
44
2
 
14
 
! Отговори
Дамян преди 7 години
Защо когато хора като "Бат Сали" като извършат явно нарушение на законите веднага се оправдават че това е на едническа основа. Много се злоупотребява. Според мен трябва да има закон според който ако някой твърди че го дискриминират на етническа основа но това не се докаже да понесе някаква парична глоба. Иначе какво излиза редовите българи си плащаме данъците, сметките и глобите а етническите малцинства не - а кажете кой всъщност е дискиминиран в тази държава!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сали, проблемът не е, че си ***, а че си крадлив.
42
1
 
16
 
! Отговори
Автоинструктор преди 7 години
До Анонимен 45Никога не съм виждал римлянин в учебна кола. Кога и как ги взимат тези книжки, не зная. А бат' Сали разбрахме, че има дУпетатска карта, а дали има шофьорска книжка?
41
2
 
19
 
! Отговори
Бат Гацо преди 7 години
А съм по-мутгав, но никой не ме спира, защото съм добър шофьор.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо последната дума от заглавието ми я цензурирате, лицемери
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да си ***, това е достатъчно основание да те спрат
38
2
 
25
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Спряха те, защото си нахален и неумен (поради звездичките пиша тази мека дума ). И не само трябва да те спрат, а да те арестуват на мига и да те затворят по бързата процедура.
37
1
 
24
 
! Отговори
антиЕС преди 7 години
взели са го за сирийски бежанец
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КОЙ ПЛАЩА ЗА ТОКА НА БАТ САЛИ ЗА ЧАСТНОТО МУ ЕНЕРГУ- ХМ- ВСИЧКИ НИЕ, НЪЛ- ЕДИН ЛЕВ НЯМАМ ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВАТА, САМА СИ ОТГЛЕДАХ ДЕЦАТА И СИ ПЛАЩАМ РЕДОВНО СМЕТКИТЕ.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде някой да обясни как така мyргав се цензурира? Обидно ли е, дискриминация ли е? Или от днес са ***? Цензурата е много сериозна. По времето на гестапо и комунизма не е имала толкова голяма цензура.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той обяви, че получил сигнали от други водачи, че полицаите спирали водачи "с по-тъмен цвят" безпричинно."Ами като масово са без книжки или с фалшиви такива, ще ги спират. Виж, ако учеха и взимаха изпитите по нормалния начин - нямаше да има такова нещо. Аз твърдо подкрепям да спират и да проверяват всеки "по-тъмен". Ако всичко им е наред, няма за какво да се притесняват. Аз защо не се притеснявам, като ме спират КАТ?
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя няма грам мозък- значи го спрели за това че му е тъмна козината, а не че е карал с над 100 км/час- как полицаите ще установят че бат сали е тъмнокож кога може да е бил на солариум или на море, на басейн или просто да е копал цветя, домати, спират всички с джипки защото индианците не карат предимно каруци а главно джипки и то мерджани- оф БАТ САЛИ ДА БЕШЕ ПОПРОЧЕЛ МАЛКО. КАК ДА ОБЯСНЯ НА ДЕЦАТА ДА УЧАТ КОГА МОГАТ ДА СА ПОЛУГРАМОТНИ И ДА СА НАГЛИ КАТО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИТЕ НА ПОРЦИИТЕ И ГУМАНЕТКИТЕ
32
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя вместо да търка нара заради частното енерго и кражбите на ток е депутат , че се изживява дискриминирам. основен актив на тоя етнос е наглостта и безочието
31
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето този например, самото му присъствие в парламента дава един от многото отговори на въпроса: Защо сме зле?