За "турски шпионин": Местан със съдебен иск за 681 лв.

Лидерът на ДОСТ съди шефа на НИМ Божидар Димитров
112
За "турски шпионин": Местан със съдебен иск за 681 лв.
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

681. Това е годината, в която хан Аспарух основава българската държава, това е и сумата, за която лидерът на ДОСТ Лютви Местан съди историка проф. Божидар Димитров, шеф на НИМ.

Искът е заведен заради думите на проф. Димитров, който обвини Местан, че е "турски шпионин".

"Заведох искова молба вчера в СГС, с което настоявам съдът да осъди Божидар Димитров Стоянов за клевета, с която уронва авторитета ми на български политик", каза Местан.

Той добави, че е убеден, че ще спечели делото, а парите, които ще вземе от историка, щял да внесе в Национален дарителски фонд "13 века България".

"Ще внеса сумата там, защото той не е по-голям патриот от мен, а аз и трудно бих определил Божидар Димитров Стоянов като патриот, защото изключването на хора, които са от различни етноси, не е патриотизъм", отсече Местан.

Иначе той отново се оплака от отказа на СГС да регистрира ДОСТ като партия.

"Въпреки това решение на съда ние продължаваме да вярваме, че България е правова държава и очакваме, че ВКС ще поправи тази несправедливост и ще отмени този не просто закононесъобразен, а и противоконституционен акт на СГС", коментира той.

Местан обяви, че в ДОСТ вече членуват над 15 000 души с огромна енергия и най-естественото е тя да се изразява в легитимни законови рамки чрез регистрацията на политическата партия.

"Всичко друго е въпрос на краен национализъм, тържество на онези сили, които и без това се обърнаха към съда с призива независимо от това дали условията за регистрация са изпълнени или не, да не се регистрира партията", обобщи лидерът на ДОСТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
Всички сте едни и същи. ........
42
15
 
3
 
! Отговори
681 преди 7 години
681 година е Мит , след Християнизиране от Визънтия и Османизиране от Османците по тези Земи няма ДНК което да покаже 100 чист Ген
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо, но се сещам за Тургут Йозал, който през 1991 прави нахален опит за подигравка с България. Две години по-късно пи българска лимонада, за последно. Съдбата на този няма как да е по-различна.
40
0
 
7
 
! Отговори
Професора преди 7 години
Не с лошо Зидарофф! Не с лошо!;))))
39
2
 
16
 
! Отговори
Ромей преди 7 години
Ей тоя яко се гаври с държавата! 681 лева?! 681 тояги за тоя мазник. Ще му дам аз един фонд. Най противния от ДПС беше. Даже Соколов не го изтрая.
38
2
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 7 години
Вие от кой вис роми сте?
37
16
 
3
 
! Отговори
*** преди 7 години
Ако Местан е турски шпионин то Божидар Димитров е побългарен/християнизиран ром(дасикане рома) по време на Византия за които неясно защо не се говори в България и почти нищо в История на България за тях тоест какви са по произход и националност , не са нито българи нито турци
36
1
 
9
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
До ИсмаилПрославяй каквото си искаш. На никой не му дреме какво правиш, още повече , че Турция само тебе чака да я прославяш.А относно раждането - разберете най - накрая, че на този свят само жени могат да раждат. МЪЖЕТЕ НЕ РАЖДАТ!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСКОРО ТОЯ БЛАГ ДОСТ БЛИЖЕШЕ ВЯРНО И ЧИННО ЕДИН ХИДРОМЕЛИОРАТОР, ТАМ НЕЩО СЕ РАЗСЪХНаха работите, а може би е нещо като роене ала бсп с абв предизборно и сега играе на обиден- аман бе ДОСТ ове
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
681 лв---Тоя Местан е трябвало да стане театрал.
33
1
 
4
 
! Отговори
нн преди 7 години
***. Кой съд или друга институция ще се съгласи с названието ДОСТ. Да не мислиш че е 1995 год. когато англичаните заплашиха България, ако не признае етническата партия и ще я отрежат от Европа. Мислех, че е достатъчно умен да се чукне по главата, но не съжалявам, че употребих думата ***. Мислех го че е хитър, но се оказа елементарен и недодялън политик.
32
19
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Браво ,господин Местан.Трябва да спечелите, та това лапацало във всяко гърне мерудия Божидар най - сетне да си затвори малко устата
31
0
 
12
 
! Отговори
ЮСТУС преди 7 години
Кого ще съди този ***?? Нещо не мога да си спомня - кой влиза и излиза от турското посолство и го счита като свой дом? Кой ходи в Истанбул и Анкара в работно време, защо и в какво качество? А за "патриотичната" му партия, 99% от учредителите на която са имами и на Учредителното събрание ЧУЖДЕНЕЦ обяви, че където се говори на турски е Турция?....
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36Може, ако са били на страната на турците.
29
3
 
5
 
! Отговори
Коцето преди 7 години
Че партията на Местан е на верскоа основа е ясно, но формално местан е абсолютно прав. Доводите с които се отхвърли регистрацията бяха абсолютно несъстоятелни от формална гледна точка. Сега ще е най добре леко да промени името на партията и да вкара внея някое и друго българско ***, както направиха депесето и ще получи регитрация.
28
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познавам българи спасени в Турция, който са бягали от руските окупатори.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този мазният, ако го срещна някъде, такъв шамар ще му играя зад врата, че ще му грее за няколко години напред.
26
4
 
6
 
! Отговори
Братаев преди 7 години
Браво на Доган, успешно заблуди рибките че е проруски настроен. Как обаче може да е проруски настроен, касто аз не познавам тучрин в БГ който да желар пак да се ръководим от Русия . И как турчин може да обича Русия след като е воювала многократно с турскатъа империя и балгодарение на това нейната територия и мощ значително са намалели? Ама за тази истина някои дебели български глави не могат да уврат и продължават да подкрепят ДПС.
25
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски агенти тормозят българите, чрез поставени лица от полицията, но си траете. Тези българи къде да ходят да се защитават . А изкажете се.
24
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много истински българи са ползвали за защита чужди посолства от заплаха на червения терор. Примери Г.М. Димитров, спасен от американското посолство. Професор А. Цанков,