За "турски шпионин": Местан със съдебен иск за 681 лв.

Лидерът на ДОСТ съди шефа на НИМ Божидар Димитров
112
За "турски шпионин": Местан със съдебен иск за 681 лв.
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

681. Това е годината, в която хан Аспарух основава българската държава, това е и сумата, за която лидерът на ДОСТ Лютви Местан съди историка проф. Божидар Димитров, шеф на НИМ.

Искът е заведен заради думите на проф. Димитров, който обвини Местан, че е "турски шпионин".

"Заведох искова молба вчера в СГС, с което настоявам съдът да осъди Божидар Димитров Стоянов за клевета, с която уронва авторитета ми на български политик", каза Местан.

Той добави, че е убеден, че ще спечели делото, а парите, които ще вземе от историка, щял да внесе в Национален дарителски фонд "13 века България".

"Ще внеса сумата там, защото той не е по-голям патриот от мен, а аз и трудно бих определил Божидар Димитров Стоянов като патриот, защото изключването на хора, които са от различни етноси, не е патриотизъм", отсече Местан.

Иначе той отново се оплака от отказа на СГС да регистрира ДОСТ като партия.

"Въпреки това решение на съда ние продължаваме да вярваме, че България е правова държава и очакваме, че ВКС ще поправи тази несправедливост и ще отмени този не просто закононесъобразен, а и противоконституционен акт на СГС", коментира той.

Местан обяви, че в ДОСТ вече членуват над 15 000 души с огромна енергия и най-естественото е тя да се изразява в легитимни законови рамки чрез регистрацията на политическата партия.

"Всичко друго е въпрос на краен национализъм, тържество на онези сили, които и без това се обърнаха към съда с призива независимо от това дали условията за регистрация са изпълнени или не, да не се регистрира партията", обобщи лидерът на ДОСТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Чикън,все същия ***,нещо друго ли очакваш
22
1
 
9
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Как ли ще изглежда България, ако разкараме шпионите и поставените лица от ДС, КГБ, ЦРУ и останалите продажници?
21
1
 
17
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Цифрата е 681 което не е случайно, т.е. Имаме оспорване на държавността от турски шпионин, е за това вече трепането на тоя няма да му се размина
20
3
 
22
 
! Отговори
Истински българин преди 7 години
До ИсмаилВърви живей в Турция тогава! Защо живееш тук ?! Прославяй когото искаш никой не го интересува. Важното е България да се изчисти от всякаква ***, която е различна по националност и етнос от тези на всеки истински българин!
19
3
 
22
 
! Отговори
бтв ханъм преди 7 години
Там е работата че не е шпионин, а открит сепаратист и държавен враг.
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България има постоянни руски клетки, които донасят в посолството на Русия. За тях и дума не става.
17
14
 
9
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Аз ще съм първия родил турчин и ще прославя турция завинаги а вие си злобейте
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС е създадено от КГБ и филиалът им - ДСот турци ченгета.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oтварям си студена бира, правя си пуканкии гледам поредният епизод от латино сагата"Рубладжии срещу ***".Епизод 84654654654654
14
4
 
17
 
! Отговори
ined преди 7 години
А "патриота" Местан що се скри в турското посолство?
13
3
 
8
 
! Отговори
ист преди 7 години
Електортът на ДПС и ДОСТ е един и същи - около 6-7 %.При парламентарни избори е напълно възможно двете партии да останат под 4 %, което е много добро за България.Сега партии, медии и съд работят за ДПС, която е регистрирана незаконно и е антибългарска като Атака. Говори се ,че ДПС владее съдебната система, и решението на съда я потвърждава.
12
11
 
7
 
! Отговори
Исмаил до 9 преди 7 години
С роби не говоря.Не са от моя ранг.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе българин руските агенти влизат и излизат в посолството на Русия.и ви питам България самостоятелна държава ли е , или под Руски власт?????????????????????????????
10
1
 
9
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Изобщо тия хора са се самозабравили. Нагли и лицемерни. Плюя_т ни в лицата с усмивка.Дали ще ни отпуснат средста от ЕС за дебели въжета?
9
4
 
4
 
! Отговори
Агент на КГБ преди 7 години
Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров заяви пред БТВ, че руснаците всъщност не са славяни, а са потомци на викингите. Думата славяни пък била измислена от хърватски историци през 17 век. Това е измислена дума, смята историкът."Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т'ва не мога да си го обясня при тоя *** народ, при тия *** колеги!", заяви тогава Димитров. "За разлика от тях рускините и най-долната *** да е, забрадката - и тогава вътре",ХА...ХА.ХА АГЕНТА НА КГБ ДАДЕ ЯСНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА РУСКИНЯ..ХА.ХА
8
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо се криеш в турското посолство а не в сградата на ек в софияи защо посланикьт на турция в бьлгария подари на дьщеря ти ауди
7
6
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
ИсмЪнгале гадно ли е да нямаш род и родина
6
4
 
9
 
! Отговори
Истински българин преди 7 години
Патриотизъм - Патриотизъм (на гръцки: πατριώτης съотечественик, πατρίς - отечество) означава любов, обич към родината и желанието за опазването ѝ.Така... от определението "патриотизъм" се вижда, че въпросното лице НЕ отговаря на съдържанието на думата. Родината му не е България(след като се крие в чуждо посолство), желанието му е НЕ опазване на суверенитета и изконните граници на България, а въвеждането на чужди традиции, език и подкопаване на всичко българско! Протеже на Турция!
5
6
 
17
 
! Отговори
факт преди 7 години
САМО СЕ ЧУДЯ ТОЗИ ЗАЩО Е ОЩЕ НА СВОБОДА ,СЛЕД КАТО ДЕЙНО РАБОТИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ !!
4
6
 
22
 
! Отговори
българина преди 7 години
Да връща личната карта и да не ми се обяснява повече. Турското посолство ще го приемат докато го екстрадираме