За "турски шпионин": Местан със съдебен иск за 681 лв.

Лидерът на ДОСТ съди шефа на НИМ Божидар Димитров
112
За "турски шпионин": Местан със съдебен иск за 681 лв.
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

681. Това е годината, в която хан Аспарух основава българската държава, това е и сумата, за която лидерът на ДОСТ Лютви Местан съди историка проф. Божидар Димитров, шеф на НИМ.

Искът е заведен заради думите на проф. Димитров, който обвини Местан, че е "турски шпионин".

"Заведох искова молба вчера в СГС, с което настоявам съдът да осъди Божидар Димитров Стоянов за клевета, с която уронва авторитета ми на български политик", каза Местан.

Той добави, че е убеден, че ще спечели делото, а парите, които ще вземе от историка, щял да внесе в Национален дарителски фонд "13 века България".

"Ще внеса сумата там, защото той не е по-голям патриот от мен, а аз и трудно бих определил Божидар Димитров Стоянов като патриот, защото изключването на хора, които са от различни етноси, не е патриотизъм", отсече Местан.

Иначе той отново се оплака от отказа на СГС да регистрира ДОСТ като партия.

"Въпреки това решение на съда ние продължаваме да вярваме, че България е правова държава и очакваме, че ВКС ще поправи тази несправедливост и ще отмени този не просто закононесъобразен, а и противоконституционен акт на СГС", коментира той.

Местан обяви, че в ДОСТ вече членуват над 15 000 души с огромна енергия и най-естественото е тя да се изразява в легитимни законови рамки чрез регистрацията на политическата партия.

"Всичко друго е въпрос на краен национализъм, тържество на онези сили, които и без това се обърнаха към съда с призива независимо от това дали условията за регистрация са изпълнени или не, да не се регистрира партията", обобщи лидерът на ДОСТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
17
 
! Отговори
Правий сектор преди 7 години
Всяка обида, излязла от подобието на уста на доказания комунистически мазен доносник агент Телериг, би следвало да се разглежда като особено висока чест от персоната, срещу която е насочена!
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти ако си патриот ,то аз съм балерина,нищо че тежа над 100 килограма!За тебе няма такива думи в българският речник,които биха ти прилепнали по мярка ***..нико!
1
32
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Тук лирическия герой съвремения Бай *** -Шибидар Димитров(агента на КГБ) умело се подиграва с простия българин и къпе Премиера с фекална вода се има за важна особа на която се чува простотията.Руски възпитаник и ватенка. А г-н Метан е пример за интилигентност и филосовско изражение и облъчване. Милеещ за българските интереси.