Ако загубя президентските избори – предсрочен вот!

Премиерът обяви изненадващо, че са възможни рокади в кабинета
14 юли 2016 09:44,
180
Ако загубя президентските избори – предсрочен вот!
Снимка: Facebook

Ако загубя президентските избори като партия, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта, обяви премиерът Бойко Борисов.

"Искам да запитам колегите от другите политически партии – ако приемем, че президентската институция е толкова важна и са важни тези избори, защо лидерите не се кандидатират? Аз, когато трябваше да съм мажоритарен кандидат, съм се явявал, срещу който и да е. Аз не бих се жертвал за нещо, което би създало проблем в държавата", каза Борисов и предизвика новия лидер на БСП Корнелия Нинова да се кандидатира за президент, а от Реформаторския блок това да направи Радан Кънев.

Още по темата

Премиерът още веднъж заяви, че ГЕРБ ще обяви своя кандидат за президент през септември. Той отбеляза, че полът на кандидата няма никакво значение: "Ако има качества, може да е мъж, може да е жена и това не е най-важното".

Борисов напомни, че след избирането на новия президент, той става независим и човекът, който ще заеме поста трябва да бъде много отговорен човек.

По думите му партиите не трябва да дезертират от отговорността за кандидатите, които предлагат.

Премиерът изненада и с изказването си, че "може би ще има някоя и друга рокада в кабинета".

"Първо ще я научи мнозинството, после ще я научите вие. Ако бях в предишния мандат, когато ГЕРБ управляваше сам, щях да ви кажа веднага. Сега имам партньори – Реформатори, Патриоти", уточни Борисов пред bTV.

"Ще разговарям с тях, ще кажа какви намерения имам за оптимизиране на работата и ако са ок, тогава ще го обявя, ако не са съгласни остава сегашното положение", посочи още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
БОЙКО ПИТАЙ ПЬРВО ПАТРИОТИТЕ И ТОГАВА СЕ ИЗКАЗВАЙ---ТЕ НЕ ИСКАТ ПРЕДСРО4НИ ИЗБОРИ---РАЗБИРАЕМО ЗАЩО КАКТО НЕ ПРЕДЛАГАТ ДОРИ И РЕФЕРЕНДУМ ЗА БРИГСИТ----ЗА ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС
141
0
 
1
 
! Отговори
маке преди 7 години
боко,*** е по-голем пич от теб
140
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
На кого ни оставяш,бащице?Ц,ц,къде сега ще се намери такъв капацитет,ужас нЕкакъв се очертава...
139
1
 
6
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
БОКИЧ И ПЪДАР НЕ СТАВА ОТ ТЕБЕ, НО СЕ БЛАГОДАРИ ЧЕ МАФИЯТА ТЕ Е ХАРЕСАЛА И ПЛАСИРАЛА, МАКАР ЧЕ КАТО ПРЕМИЕР СИ ЗА СМЯХ И НА КОКОШКИТЕ.
138
1
 
8
 
! Отговори
вуте преди 7 години
що ти требва да се мъчиш до изборите,мъчиш и себе си и народа,айде тръгвай си още сега, доде не са те намразили
137
3
 
1
 
! Отговори
Pey sarceee преди 7 години
Super! ...Pecheli Asis....i negovoto ms, ns...saedinenieto pravi silata...:-):-):-):-) a sindjira mu kitaiski....:-):-):-):-):-)
136
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако загубя..."ББ защо говори в единствено число?Да не е решил да се кандидатира?
135
1
 
25
 
! Отговори
бб преди 7 години
ако загубят изборите грб повечето трябва да влязат в затвора с техните приети закони нали знаете който копае гроб на другиму сам пада в него
134
0
 
21
 
! Отговори
гяур преди 7 години
е и плаши ли на този с предсрочен вот по добре изкормихте бедния бг народ с данъци глоби скъпи билети вдигнахте всичките цени народа обеднява вие и тези около вас 100 пати повече забогатяха и плашите народа с полицейщина и натиск от всякаде то в коминизма нее имало такава наглост и подлост
133
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако загубЯ! Тоя вече се смята за цяла държава. При това ниво на интелигентност, особено от привържениците му вече на нищо не се учудвам. По колко хиляди бягаха от България на ден?
132
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако загубя президентските избори предсрочен вот!Премиерът обяви изненадващо, че са възможни рокади в кабинетаНе мога да го разбера...Той плаши ли ни, че е незаменим и ако той и бандата му некадърници ги махнат от държавното управление, ще загазим?Или вече са изтеглили и откраднали каквото могат и бързат да освободят терена, докато е спокойно?А може би ни обещава големия подарък - да се махнат от властта и да и България да мирне от тях?
131
1
 
26
 
! Отговори
Анти ГРОБ преди 7 години
Това значи предсрочен вот! И него като го загубите после жална ви майка!
130
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛЕЙ СА НЕМА СА ПЛАШИШ, КАТ ТА ГЛЕАМ УБАВО НЕ ТИ МАРДАТ ОШТЕ 30 ГОДИНИ ДА СИ НА ЧЕЛО НА ВЛАСТА, НАРОДО МНОО ТА АРЕСВА, ЗАПИСАЛИ СА СЕ У ТВОЯТА ПАРТИЯ, ЧЕКАТ ПОВИШЕНИЕ, ШОТО ДАВАШ, ПЕЧЕЛИШ, СТРОИШ, СИЧКО ОТ ТЕБИ ЗАВИСИ, БРАВО
129
4
 
45
 
! Отговори
Peшо преди 7 години
Ако загубя президентските избори печели цял народ...
128
3
 
43
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Браво Бойко, най - после една умна мисъл. Всички срещу Герб. Да изберем друг президент дори и Йоло Денев
127
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхме нормални хора,а не тАпЪнари, този никога не би бил на власт.Камо ли 2 пъти.Но IQ-то на 90% от Българите е колкото на зелка.
126
5
 
24
 
! Отговори
Зозо the kid преди 7 години
Мощно GERBXIT, Волен президент!
125
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай, Боко........по нищо не се различава диктатурата ти от тая на бай Тошо! Не напразно като негов бодигард си изучил този занаят! Чрез фалшификация на изборите....ДОЖИВОТЕН МАНДАТ! Демек...видите ли и нас като бай Тошо народа ни иска! Пфу....да ви вземат дяволите и да не ви върнат!
124
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тарикат мъж не писка и не хленчи! Няма ли накрая да се появи един истински п.ч?
123
1
 
30
 
! Отговори
куку преди 7 години
към българският народ е отправен ултиматум. или герб или никой друг. ей това се казва демокрация . да живее ЕС....