Глас от ДОСТ: Ще ни регистрират!

Не сме свързани с Турция, отсече Венцислав Каймаканов
14 юли 2016 09:22,
35
Глас от ДОСТ: Ще ни регистрират!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Съдът забрани регистрацията на новосформираната партия ДОСТ. Има ли дискриминация срещу ДОСТ, обясни в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR един от членовете на партията - Венцислав Каймаканов.

"Основният мотив за решението на съда е, че повечето от учредителите ни са етнически турци. Ако е пречка това, че някой носи различно име... това не може да е основен мотив. Не може на български граждани да им се отнема правото да се сдружават. Времето на смяната на имената отмина", коментира Венцислав Каймаканов.

Още по темата

Той е убеден, че "крайните националисти се опитаха да заглушат идеите, по които беше създадена ДОСТ". Каймаканов добави, че основаването на ДОСТ е задължително и партията е българска.

"Вярваме, че нашата партия ще бъде регистрирана на следваща инстанция. Няма да променяме името - това е дълъг процес, а и няма защо. Изричането на думата "дост" не е агитация. Новият проект е задължителен, ДПС изчерпа своята роля в обществото. ДОСТ трябва да защитава интересите на всички български граждани", каза още той.

Каймаканов изрази увереност, че ДОСТ ще присъства в следващия парламент. "Имаме самочувствието на национална партия, която може да излъчи кандидат-президентска двойка", посочи още той.

Обвиненията, че ДОСТ е свързана пряко с Турция, Венцислав Каймаканов коментира по следния начин: "Не можем да слагаме ограда с 16-ата икономика в света, тази на Турция. Лютви Местан наистина беше там, но преди да отиде той направи среща с премиера. След като се върна отново се срещна с него, за да представи начина, по който е минало посещението му. ДОСТ няма връзка с политиката на Турция, това е несериозно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Vali vali potop преди 7 години
Pey sarcee, Jegata pak doide,Jenata vesel,Decata i toi...:-)
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли всеки път, когато някой от Дост каже нещо, то винаги се оказва лъжа.
25
5
 
7
 
! Отговори
достаджия преди 7 години
ДПС се изчерпа! Започва нова ера, ДОСТ ще счупи врата на олигархията, създадена от ДС
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти що не ходиш да коментираш в твои води при Еврорма на Цветелнин Кънчев на българизираните/българеещи се роми ами се занимаваш с чужда за теб материя
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАК НЕ СТЕ СВЪРЗАНИ ПЪК СЕ КРИЕТЕ В ТЯХНОТО ПОСОЛСТВО А ЕРДОГАН ВЪРТИ ТЕЛЕФОНИТЕ НА БОКО И МОКОСКАПАНИ ТЕРОРИСТИ
22
1
 
0
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
почна за мирамидите та кажи нещо и за фараоните де , не се прави на луд
21
2
 
4
 
! Отговори
КОЧО ЧИСТЕМЕНСКИ преди 7 години
НЕКА ВИ РЕГИСТРИРАТ ТОГАВА ЩЕ ВИДИМЕ КОЙ КОГО-
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ СА свързани с ТУРЦИЯ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА. Оттам получават парите си, оттам ивдат наставленията как да работят срещу България. Там ходеше Местан всяка седмица да получава поредните разпоредби нокато оглавяваше ДПС. Но директивата е да се плюят останалите колко са свързани с РУСИЯ. Но никой не се връзва на тази пропаганда.
19
5
 
6
 
! Отговори
Болев преди 7 години
Поредното българско *** продало се на турците. Сега вече ще ги регистрират защото този се води от друг етнос.
18
2
 
2
 
! Отговори
до: 13 преди 7 години
То тва да лъжеш е нищо при тебе ама да си измисляш вече е болест при тебе
17
5
 
1
 
! Отговори
до: 13 преди 7 години
голем си манипулатор
16
2
 
5
 
! Отговори
пехливан преди 7 години
Не хваща дикиш вече пехливанлъка м/у Волен и Доган, кой е по-по-най-московски патриот. Затова нов сеир -баш ДС-европееца Местан..
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво не ти хареса в коментар 15 това са Факти и Доказателства а не коментарчета на безработен който по цял ден си коментира нещо тука каквото и да е
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ може и да не са свързани с Турция, но по важното е че пъпната връв на Доган, Първанов, Нинова, Сидеров и още хиляди знайни и незнайни слуги на Русия и български предатели е свързана с Москва.
13
2
 
5
 
! Отговори
леле мале преди 7 години
Според Марксистко-ленинската историография, наложила се след Деветосептемврийския преврат от 1944 година, ВМРО е обявена за фашистка организация, а нейните дейци за врагове на народа. Дейността на организацията се пренебрегва в историографските трудове в периода 1944-1989 година, като мнението за нея остава крайно негативно.
12
13
 
8
 
! Отговори
помак преди 7 години
Трябва да ги регистрират,наистина дпс е свършен"проект".Успех на новата партия ДОСТ!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14 Динков оня същия дето твърди че пирамидите са ги строили пришълци от гама центавар D
10
2
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Първо идете от ДОСТ пред Сараите и се молете на Сокола,ако трябва ръка му целунете и на други...места,иначе регистрация ще...видите през крив макарон.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОРОДАЖНИК
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божидар Димитров да прочете книгата на писателя Стоян Динков Османо-римска империя, българи и тюрки от изд. Сиела тоест за Визънтийското иго имало е насилственно Християнизиране на населението и налагане на Славянския език по нашите Земи от Византия но както винаги ДС забранява такива Истини да се знаят