Обединение в ляво? Само за смяна на президента

Жаблянов: Ние имаме 6-7 имена, а при ГЕРБ вождът казва
14 юли 2016 12:00, Анисия Иванова
11
Обединение в ляво? Само за смяна на президента
Снимка: Dnes.bg

Президентските избори не са повод за намиране на обединение, а за да се смени президентът. Така да го сменим, че наистина да имаме държавен глава, обясни в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Валери Жаблянов. По думите му партийно обединение в ляво няма как да се случи в момента, защото има президентски избори.

"Ако има някакво единодействие в ляво, тогава е възможно да стане, но трябва да се има предвид кой колко тежи в българската политика", посочи депутатът. Той сподели още, че обединение с АБВ няма да има и това не е било предмет на преговорите.

Още по темата

"Предметът на преговорите беше да се смени модела на президента на Република България", заяви народният представител. Според него профилът на следващия президент трябва да възстанови приятелските отношения с Русия, защото България не може да се противопоставя на Русия.

По думите му България има история, има държавност, има традиция и не може да излезе отвъд тях.

"Този президент, който искаме да изберем, не може да бъде индеферентен към България и Балканите. Трябва да работи за консолидацията на българската нация, за правата на всички българи, които живеят извън страната, за да може нацията да се почувства едно цяло", категоричен е гостът.

По отношение на възможността кандидата за президентски избори да е Мая Манолова депутатът посочи, че тя наскоро е заела друг висок пост и не изглежда сериозно да се мести от пост на пост.

"БСП е партия, която изгражда политици. Имаме поне 6-7 имена, които биха били идеални за държавен глава и България няма да се срамува от тях", категоричен е Жаблянов, като припомни, че безспорно най-добрият президент на България, е председател на партията.

"Обсъждат се имена, идват списъци с по 10-15 предложения. Членовете на БСП наблюдават какво става и се отчитат постиженията на отделните кандидатури", обясни гостът.

Според него при ГЕРБ няма процедура по издигане на кандидатури. "При тях се очаква, след няколко разговори, вождът да каже едно име. Това е разликата между политическите партии. В БСП има консолидация в партията, за да се издигне кандидатурата и това е гаранция за качествата на кандидата, който е излъчен", поясни народният представител.

Той заяви пред Bulgaria ON AIR, че се очаква предизборна кампания, в която да има няколко ангажимента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жаблянов, и 60-70 кандидати да извадите, все тая, ще загубите поредни избори, а от това по-хубаво за България - здраве му кажи! И като искаш приятелски отношения с Русия, поддържай си ги само на партийно ниво, аз не искам.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и на миналите избори имаха кандидат - толкова популярен и избираем, че повечет плакати бяха с лика на вицето Ламбо
2
4
 
11
 
! Отговори
Винету преди 7 години
А бе, червени смешници, какви имена имате? И 60 да имате пак ще загубите. Защото изповядвате погрешната кауза. Като гледам свинаря Гергов първа кипра до ***, направо си представям и какъв жалък кандидат ще излъчите.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава наглост ! Руските агенти , които ограбиха прехода и живота на цяло поколение Българи ! Не мога да повярвам ! Това е уродливото лице на национални предатели !!! Те няма да спрат , защото от москва са им заповядали да саботират денонощно всичко в България !!!