Ердоган ще наложи още по-тежка диктатура

Джамбазки: Ако има нови избори, той ще ги спечели на 110%
16 юли 2016 11:19, Анисия Иванова
45
Ердоган ще наложи още по-тежка диктатура
Снимка: Булфото, архив

Превратът в Турция е неуспешен и вече е приключил, каза за Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Ердоган ще се възползва от ситуацията, за да наложи още по-тежка диктатура и по-тежка политическа разправа", смята Джамбазки.

По думите му Турция ще продължи по път, който не е добър за България. "България няма интерес от диктатор ислямист на своята на граница. Ердоган десетилетия гради диктаторски режим. Избива собствения си народ, води гражданска война.", заяви евродепутатът.

Според него Ердоган ще търси други външни врагове, за да подкрепи личния си диктаторски режим.

"България трябва да засили мерките за сигурност в посока укрепване на южната ни граница. Турция ще бъде все по- малка част от северноатлантическите ценностите. След този неуспешен опит за преврат, репресиите ще бъдат още по-големи. Ще се върви в посока на ислямизация на армията, а тя е една от най-силните по северноатлантическия договор", коментира Джамбазки.

По думите му ако в Турция продължи гражданската война, е възможно турските граждани да търсят нови пътища и спасение. Джамбазки каза, че ако има нови избори, Ердоган ще ги спечели на 110%.

"Превратът е неуспешен, защото няма подкрепа от голяма част от населението. Главнокомандващият на армията на преврата се разграничи от тях", каза евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
19
 
! Отговори
Капитан България преди 7 години
Разликата между туркито и демокрацията е от тук до небето, но разликата между туркито и средновековието е са две много близки неща.
8
4
 
13
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Президента се е скрил... Шефа на разузнаването се е скрил...и издават заповеди само от мишата си дупка . Направо е смешно и нелепо !!!
7
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Путин е некадърен, ама си го търпят
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преврат тип Шарли,уговорена работа.Какво прави впечатление във тази хумореска ,ами интересното е ,че президентите заварват превратите или терористични атака или когато са на почивка или на плаж или са с дечица в някое училище.Целта е ясна и тя е още и още ограничаване правата на турците и още и още власт за Ердоган.Ердоган сам си спретна преврата
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
GOLYAM PROZENT TURZI SA S EVROPEISKO SAMOSASNANIE, NO OT DULGI GODINI JHIVEYAT V EVROPA I SITUAZIYATA NA DIKTATORA NE IM VLIYAE MNOGO. PROSTO SA SI EVROPEIZI S TURSKI ESIK I SI GLEDAT LICHNIYA BISNES.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е на 110%, вие трябва да сте мн издухали да вярвате на правителствата и лидерите, те са едни дребни души с големи егота, на които въобще не им дреме за човешкият живот, само дотолкова, доколкото извличат ползи от това, ама вие си знаете де, щом ви кефи да ви манипулират, ограбват и лъжат както си искат, добре. Вие сами се превръщате в овцете им, агънца, всички сте прости роби на прости робовладелци.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде бе, тоя да не иска да стане по член и от тиквуняка ненаситен.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако оживее, ще наложи. Ама дано да има късмет.
1
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джамбазки, и ти си един пишман патриот...дее.ба ***.*** ти про.ста!